Gyártásfejlesztés a Magyar Kéménygyártó Kft.-ben

Az új köpenyelemek könnyebbek és szebbek lesznek a jelenleginél

A Magyar Kéménygyártó Kft. pár éve a Mórahalmi Ipari Parkban egy közel egy hektáros területet vásárolt, ahol zöldmezős beruházásba fogtak. Elsődleges céljuk egy betonüzem létesítése, ahol a jelenleginél jobb minőségű beton köpenyelemeket tudnak gyártani. Az új köpenyelemek valamivel könnyebbek és szebbek lesznek a jelenleginél. Mindkét változás elsősorban a kivitelezők kedvéért történik. A kéményépítés során ugyanis nem mindegy, hogy 27 vagy 22 kg súlyú elemekkel kell dolgozni. A tervek szerint ennyi lesz a különbség a régi és új elemek tömege közt. A szépség alatt azt kell érteni, hogy az élek simábbak, a méretek pontosabbak lesznek. Egy ilyen elemet könnyebb lesz kézbe fogni és kevesebb igazgatással lehet a helyére tenni.

Ezen célok elérése érdekében a cég új gépsort vásárolt, amelyet kifejezetten kémény köpenyelem gyártására terveztettek és gyártattak. A próbaüzem nagyon kedvező eredménnyel zárult.


Az új nagyméretű köpenyelemek

A folyamatos gyártás elkezdéséhez sajnos még hátra van az aprító üzemrész beindítása. Ebben az üzemrészben történik a megfelelő szemcseméretű alapanyag előállítása. Ehhez különböző őrlő és osztályozó gépeket kell szállítószalagokkal összekötniünk és működtetniünk.

Keserű tapasztalat, hogy a beruházást (a szűkös anyagiakon túl) az egyes közszolgáltatók is jelentősen hátráltatni tudják. Jelen esetben az áramszolgáltató okozott kellemetlen meglepetést. A telekhatártól 34 méterre lévő trafószekrényből lehet vételezni a szükséges árammennyiséget, azonban az ehhez szükséges kb. 40 méter földkábel lefektetését (amit csak a szolgáltató végezhet) 12 hónapos határidőre vállalja a szolgáltató. Másik szintén fennálló probléma, amivel szembesültek, a szakképzett munkaerő hiánya. Géplakatos, gépésztechnikus, gépészmérnök lámpással sem található. Nagyon úgy tűnik, hogy a szakembereket a cégnek kell házilag kiképezni jelentős idő és pénz ráfordítással.

Minden nehézség ellenére abban reménykednek, hogy jövő tavasszal már üzemelni fog az új betonüzemük és a Magyar Kéménygyártó Kft. kéményei nem csak jók és olcsók, hanem tetszetősek is lesznek.


Az épülő üzemcsarnok

A cég örömmel tapasztalja, hogy kéményeik egyre népszerűbbek. Tavalyi forgalmunk 20%-al nőtt a tavalyelőtti forgalomhoz képest, az idei (időarányos) forgalmuk több mint 50%-al haladja meg a tavalyi forgalmat. Ezért bíznak benne, hogy köpenyelemeik minőségének javítása tovább növeli termékeik népszerűségét.


A leendő kémények

A Magyar Kéménygyártó Kft. olyan kéményeket tervez és gyárt, amelyek egyedülállóak a piacon.


A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményrendszerei

KREA kéményrendszer család

  • KREA gravitációs kéményrendszer (samott béléscsővel): családi házak egyszerű, strapabíró kéménye
  • KREA S gravitációs kéményrendszer (saválló acél béléscsővel): gravitációs kémények csúcsminősége, különösen mostoha körülményekre tervezve
  • KREA T túlnyomásos kéményrendszer: családi házak kondenzációs gázkazánjainak kéménye. Esztétikum és praktikum, kettő az egyben kéményrendszer!
  • KREA K2 kondenzációs gyűjtő kéményrendszer: társasházak kondenzációs gázkazánjainak gyűjtőkéménye. 2015-ben Construma díjat nyert kémény!
  • K2+ gyűjtőkémény rendszer a régi (gravitációs) gyűjtőkémények, túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé való átalakítását oldja meg. Ez az eljárás nem csak azoknak a társasházaknak ajánlott, ahol a fűtéskorszerűsítés amúgy is napirenden van, hanem azoknak is, akik szeretnének gázköltséget csökkenteni, és hajlandóak értéknövelő beruházást végrehajtani.
A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményrendszerei segítségével az energetikai előírásoknak megfelelően korszerűsítheti fűtési rendszerét.


A Magyar Kéménygyártó Kft. termékeinek letölthető termékismertetőit megtalálja, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Magyar Kéménygyártó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
KREA gravitációs kéményrendszer KREA S gravitációs kéményrendszer KREA T túlnyomásos kéményrendszer
 
Kémények családi házakhoz
3 termék

Előre gyártott könnyűbeton köpenyelemmel és samott béléscsővel (KREA) készült kéményrendszerek bármilyen tüzelőanyaggal működő nyílt égésterű tüzelőberendezésekhez, valamint saválló acél béléscsővel (KREA S) készült kéményrendszerek főleg pellet, vagy faelgázosító kazánok számára. A KREA gravitációs kéményrendszer kevésbé agresszív füst elvezetésre, a KREA S viszont a szélsőségesebb körülményekre ajánlott (ha kondenzvíz kiválás és koromégés van a kéményben). A KREA T elnevezésű műanyag béléscsöves kéményrendszer kifejezetten családi házak kondenzációs készülékeihez lett kifejlesztve.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...