Gázkazán csere problémája és annak megoldása társasházakban

A megoldást a Krea K2+ kémény béléscső rendszer alkalmazása jelenti

Előzmény:
2016. július 1-től - jogszabályváltozás miatt - lakossági felhasználók számára, csak kondenzációs gázkazánok hozhatók forgalomba. Ez a szabályozás 2018 őszén tovább szigorodott azzal, hogy beüzemelni is csak kondenzációs gázkazánokat lehet. A jogszabály változások végső eredményeként 2019-ben már csak kondenzációs kazánok szerelhetők fel az elromlott turbós (nem kondenzációs) gázkazánok helyére.

Probléma:
A turbós kazánok gyűjtőkéménye nem alkalmas kondenzációs kazánok füstgáz elvezetésére. Egyrészt mert a meglévő kémények nem túlnyomásosak (gravitációsak), másrészt nincsenek felkészítve nagy mennyiségű kondenzvíz elvezetésére. A kondenzációs kazánok füstgáza hidegebb és nedvesebb a turbósokénál, ezért csak túlnyomással távoznak a kéményből. Ha a meglévő kéményre közösen lenne kondenzációs és turbós kazán kötve, a túlnyomás és a víz bejutna az éppen nem működő turbós kazánokba és tönkre tenné azokat.

Megoldás:
A meglévő kéményeket át kell alakítani túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé. Az átalakított kémény egyaránt alkalmas a meglévő turbós kazánok és az újonnan felszerelt kondenzációs kazánok füstgáz elvezetésére. Ez a Magyar Kéménygyártó Kft. által gyártott Krea K2+ kémény béléscső rendszerének alkalmazásával lehetséges. Az átalakítás eredményeként:
  • A saválló acél béléscső garantálja a kémény túlnyomás és kondenzvíz állóságát.
  • A bekötőnyílásokba épített speciális csappantyú megvédi a túlnyomástól és a kondenzvíztől az éppen nem működő készülékeket.
  • A saválló acél kondenzvíz elvezető rendszer védelmet nyújt a kémény átnedvesedése ellen.
Krea K2+ kémény béléscső rendszerének alkalmazása
Krea K2+ kémény béléscső rendszerének alkalmazása

A kémény átalakítása - előzetes felmérés alapján - egy nap alatt elvégezhető. Közös képviselőkkel személyes konzultáció, előre egyeztetett időpontban lehetséges. Az elvégzett munkára a Magyar Kéménygyártó Kft. 30 év garanciát vállal.


A KREA K2+ gyűjtőkéményrendszer letölthető termékismertetőit megtalálja, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Magyar Kéménygyártó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
KREA K2+ gyűjtőkéményrendszer társasházi kéményrendszerek felújításához
 
KREA K2+ gyűjtőkéményrendszer társasházi kéményrendszerek felújításához

A K2+ gyűjtőkéményrendszer a régi (gravitációs) gyűjtőkémények, túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé való átalakítását oldja meg. Ez az eljárás nem csak azoknak a társasházak ajánlott, ahol a fűtéskorszerűsítés amúgy is napirenden van, hanem azoknak is, akik szeretnének gázköltséget csökkenteni, és hajlandóak értéknövelő beruházást végrehajtani. A gázkészülékek forgalmazására vonatkozó 65/2011 sz. Kormányrendelet értelmében, ha gázkészülék csere válik szükségessé olyan társasházaknál, ahol több gázkészülék egy közös gyűjtőkéményre van kötve, az új (kondenzációs) készülék nem lesz ráköthető a régi gyűjtőkéményre.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...