proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gázkazán csere problémája és annak megoldása társasházakban


2019. április 01.

A megoldást a Krea K2+ kémény béléscső rendszer alkalmazása jelenti

Előzmény:
2016. július 1-től - jogszabályváltozás miatt - lakossági felhasználók számára, csak kondenzációs gázkazánok hozhatók forgalomba. Ez a szabályozás 2018 őszén tovább szigorodott azzal, hogy beüzemelni is csak kondenzációs gázkazánokat lehet. A jogszabály változások végső eredményeként 2019-ben már csak kondenzációs kazánok szerelhetők fel az elromlott turbós (nem kondenzációs) gázkazánok helyére.

Probléma:
A turbós kazánok gyűjtőkéménye nem alkalmas kondenzációs kazánok füstgáz elvezetésére. Egyrészt mert a meglévő kémények nem túlnyomásosak (gravitációsak), másrészt nincsenek felkészítve nagy mennyiségű kondenzvíz elvezetésére. A kondenzációs kazánok füstgáza hidegebb és nedvesebb a turbósokénál, ezért csak túlnyomással távoznak a kéményből. Ha a meglévő kéményre közösen lenne kondenzációs és turbós kazán kötve, a túlnyomás és a víz bejutna az éppen nem működő turbós kazánokba és tönkre tenné azokat.

Megoldás:
A meglévő kéményeket át kell alakítani túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé. Az átalakított kémény egyaránt alkalmas a meglévő turbós kazánok és az újonnan felszerelt kondenzációs kazánok füstgáz elvezetésére. Ez a Magyar Kéménygyártó Kft. által gyártott Krea K2+ kémény béléscső rendszerének alkalmazásával lehetséges. Az átalakítás eredményeként:
  • A saválló acél béléscső garantálja a kémény túlnyomás és kondenzvíz állóságát.
  • A bekötőnyílásokba épített speciális csappantyú megvédi a túlnyomástól és a kondenzvíztől az éppen nem működő készülékeket.
  • A saválló acél kondenzvíz elvezető rendszer védelmet nyújt a kémény átnedvesedése ellen.
Krea K2+ kémény béléscső rendszerének alkalmazása
A kémény átalakítása - előzetes felmérés alapján - egy nap alatt elvégezhető. Közös képviselőkkel személyes konzultáció, előre egyeztetett időpontban lehetséges. Az elvégzett munkára a Magyar Kéménygyártó Kft. 30 év garanciát vállal.


A KREA K2+ gyűjtőkéményrendszer letölthető termékismertetőit megtalálja, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Magyar Kéménygyártó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-6725 Szeged, Moszkvai krt. 27.
Telefon: +36 62 548 810
Telefon: +36 62 327 198
E-mail:
Web: www.kemenygyarto.hu
Bartók Gabriella
kereskedelmi koordinátor  
   
   
   
A Magyar Kéménygyártó Kft. 2012-ben a Szegedi Kéményseprőipari Kft.-ből kivált jogfolytonos cég, melyet korábbi, közel egy évtizedes kéménygyártási és értékesítési tapasztalatra építve, kifejezetten a KREA kéményrendszerek gyártására és forgalmazására hoztak létre. A Magyar Kéménygyártó Kft. célja a jó minőségű, kedvező árú magyar kémények gyártása és forgalmazása. Kéményrendszereik segítségével az energetikai előírásoknak megfelelően korszerűsíthetők a fűtési rendszerek.
Márkanevek: KREA
Kulcsszavak:  Magyar  Kéménygyártó  társasház  kazáncsere  kondenzációs  kazán  kondenzációs  gázkazán  turbós  kazán  füstgázelvezetés  gyűjtőkémények  túlnyomásos  kondenzációs  gyűjtőkémény  kéményátalakítás  Krea  K2+  kémény  béléscső  rendszer