Korszerű hidraulikus brikettgyártó üzem Nyírmadán

A brikettüzem alapanyag szükségletét a helyi gyümölcsösök metszési hulladéka biztosítja

Hidraulikus brikettgyártó üzem
Hidraulikus brikettgyártó üzem
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, közel 5.000 fős Nyírmadán a város önkormányzata a helyi adottságokra alapozva olyan non-profit vállalkozásba kezdett, mely a helyi foglalkoztatási problémák mellett az önkormányzat intézményeinek megfelelő működéséhez is jelentős mértékben hozzájárul. A helyi igények kielégítésére sikeresen beindítottak egy komplett hidraulikus brikettgyártó üzemet, melynek alapanyag szükségletét a helyi gyümölcsösök metszési hulladéka biztosítja.

A projekt megvalósulása nemcsak a hulladékgazdálkodás terén bír óriási jelentőséggel, de nagyban hozzájárul a térségre jellemző munkanélküliség mérsékléséhez. A komplex foglalkoztatási program - melynek a brikettáló üzem is részét képezi - közel félszáz, előzőleg munkanélküli résztvevője eredményesen végezte el az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) tanfolyamait és 12 elhelyezkedést segítő kurzusát, ezzel piacképes szakmához jutva a projekt fejlesztési szakaszában.

Ennek során nemcsak a képzési modulokon vettek részt, hanem valós foglalkoztatást, akár végleges munkahelyet is szerezhettek - mondta Kálmán Béla polgármester. A városvezetés elsődleges célja az önkormányzat kiadásainak csökkentése, melyet munkahelyteremtéssel, a hulladékgazdálkodási feladatok optimalizálásával, valamint a természetbeni szociális fűtési támogatás révén érik el immár három éve. A későbbiekben Nyírmada Város Önkormányzata a zöld területekről begyűjtött és hasznosítható hulladékok feldolgozásával növelni kívánja a brikettáló üzem termelési kapacitását. Az így keletkezett többlet mennyiség pedig a - szintén önkormányzati beruházás keretében létrehozott - fóliasátras zöldségtermesztésben kerül hasznosításra. A kertészetben megtermelt élelmiszert az önkormányzati intézmények által üzemeltetett konyhák számára ingyenesen biztosítja, ezzel jelentősen csökkentve az előállított élelmiszerek anyagköltségét.

A pellet gyártó és brikettáló gépekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a ECOTEQ Kereskedelmi és Tanácsadó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
HB E60S hidraulikus brikettáló gép
 
Brikettáló és pellet gyártó gépek

Hidraulikus brikettáló gépeiket ajánlják 200 kg/óra alatti tervezett kapacitás esetén, tökéletes választás kisebb asztalos üzemek, fűrészüzemek számára, míg a mechanikus brikettálók jellemzően a nagyobb, óránként és gépenként 300-1800 kg közötti termelésű üzemek kiszolgálására alkalmasak. A pelletáló gépeik hat különböző kategóriában (PICO, ZERO, MINI, ECO, MIDI, PLUS) érhetők el, 20 kg/óra kapacitástól egészen 2 t/óráig. Termékeik között egyaránt megtalálható az egytengelyes, a kéttengelyes, a négytengelyes daráló (sredder), továbbá a granulátor, valamint a kombinált aprító berendezések, melyek egy berendezésben ötvözik a sredder és a granulátor funkcióit és előnyeit. Kínálatukban a legjobb ár-érték arányú brikettáló és pelletgyártó gépeket, darálókat, sreddereket és hullámpapír térkitöltő gyártó berendezéseket találja meg.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...