proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hőtérkép készült az intelligens fűtőfóliáról működés közben


2016. április 28.

A jelentés bemutatja, milyen felületi hőmérsékletet ér el a fűtőfólia természetes környezetben és terhelés alatt

Harmadik generációs intelligens fűtőfólia
A Toma Family Mobil Kft. vezette be a magyarországi piacra a legkorszerűbb, legmagasabb elvárásoknak is megfelelő fűtésrendszert, a harmadik generációs intelligens fűtőfóliát.

Az elektromos fűtés korábban még rendelkezett néhány hátrányos tulajdonsággal, mint a magas fogyasztás, a kényelmetlenség vagy a környezetvédelmi szempontok háttérbe szorítása. A harmadik generációs fűtőfóliával azonban az infrafűtés maga mögött tudhatja ezeket a hiányosságokat.

A 2015 előtt gyártott fűtőfóliák esetében nagy figyelmet kellett fordítani a bútorok megfelelő elhelyezésére. Legalább 4-5 cm-es légrést kellett hagyni a bútorok alja és a padló között, hogy a fűtés során keletkezett energia ne rekedjen meg. Amennyiben ez nem történt meg, a parketta vagy a bútorok élettartama drasztikusan csökkenhetett a túlhevülés miatt. Előre meg kellett határozni a bútorok helyét, hogy számolni lehessen a fűtetlen területtel. Ez a későbbiekben ellehetetlenítette az átrendezést.

A harmadik generációs, intelligens fűtőfólia önszabályozó, vagyis a rendszer folyamatosan figyeli, hogy hol alakulnak ki magasabb hőmérsékletű pontok. Sor kerülhet erre például egy nagyobb tárgy vagy bútor elhelyezésekor. A fólia csökkenti a teljesítményt ezeken a részeken, így megelőzhető a túlhevülés, a hőmérséklet optimális marad, gazdaságosabban üzemeltethető.

Endrődy Norbert energetikus és építészmérnök egy hőtérképet készített a harmadik generációs intelligens fűtőfóliákról. Különböző eseteket mutat be a jelentés: milyen felületi hőmérsékletet ér el természetes környezetben, terhelés alatt, hogyan csökkenti le a teljesítményét, hőmérsékletét intelligens tulajdonságának köszönhetően.

A mérés az EN 13187 szerint hőkamerával került elvégzésre.

A jelentést megtekintheti, ha ide kattint.


Hőtérkép a harmadik generációs intelligens fűtőfólia

A Toma Family Mobil Kft. továbbra is lehetőséget biztosít a harmadik generációs intelligens fűtőfóliához partneri kapcsolat kialakítására.

A harmadik generációs infra fűtőfóliával kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Toma Family Mobil Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Harmadik generációs infra fűtőfilm

2015 legnagyobb újítása a harmadik generációs intelligens fűtófólia. A termék különleges technológiával, és speciális anyagok felhasználásával készült, ezért képes gazdaságosabban, kisebb energia felhasználással működni korábbi más fűtőfóliákhoz képest.
Legfőbb tulajdonsága az új infra fóliának, hogy önszabályozó tulajdonsággal rendelkezik. Korábbi termékeknél padlófűtés esetén 4-5 cm légrést kellett biztosítani a padló és a bútorok között (ennek hiányában magas hőmérséklet keletkezik, ami a padló és berendezési tárgyak rövidebb élettartamához vezet). A harmadik generáció esetében ez nem szükséges. A fűtőfólia használható egyedi vagy kiegészítő fűtésként.
Az új, harmadik generációs fűtőfilm vastagsága: 0,338 mm, teljesítménye: 240 W/m2. Gazdaságosság a korábbi fűtőfóliához képest: 25 %.
Felhasználási terület: padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés.


Cég
Telephely: 1138 Budapest, Úszódaru u. 10. 1/12.
Telefon: +36 20 400 7400
E-mail:
Web: www.futofolia.hu
Web: www.iqotthon.hu
Tóth Tamás
ügyvezető +36 20 400 7400
   
   
   
A Toma Family Mobil Kft. vezette be a magyarországi piacra a legkorszerűbb, legmagasabb elvárásoknak is megfelelő fűtésrendszert, a harmadik generációs intelligens fűtőfóliát. Az elektromos fűtés korábban még rendelkezett néhány hátrányos tulajdonsággal, mint a magas fogyasztás, a kényelmetlenség vagy a környezetvédelmi szempontok háttérbe szorítása. A harmadikgenerációs fűtőfóliával azonban az infrafűtés maga mögött tudhatja ezeket a hiányosságokat.
Elsődleges rendszerként az infrafűtés különféle módokon alkalmazható. Használható mint padlófűtés vagy mint fal-, illetve mennyezetfűtés.
Kulcsszavak:  fűtőfólia  harmadik  generációs  fűtőfólia  infra  fűtési  rendszer  padlófűtés  toma  kiegészítő  fűtés  mennyezetfűtés  falfűtés  heatflow