Épületek hőszigetelése újrahasznosított BACHL polisztirollal

A BACHL cégcsoport Németországban újabb lépést tett a fenntarthatóság irányába: BACHL reEPS® néven 10%-ban újrahasznosított anyagot tartalmazó termékekkel bővítette termékpalettáját.

Épületek hőszigetelése újrahasznosított BACHL polisztirollal
Épületek hőszigetelése újrahasznosított BACHL polisztirollal

Legyen szó elektromos készülékek csomagolásáról, kartondobozok töltőanyagáról, vagy a házépítés során használt hőszigetelő anyagról, az EPS-t (expandált polisztirol) ma már mindenhol használják.

A BACHL német cégközpontja a BASF-fel együttműködve a fogyasztóktól származó hulladékot mechanikus újrahasznosítás révén visszavezeti a körforgásba, erőforrásokat takarítva meg ezzel. Mind a felhasznált újrahasznosított anyag, mind a kész hőszigetelés REDcert tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az együttműködésben kifejlesztett Neopor® F 5 Mcycled™ nevű új alapanyag a jövőben a terméknevekben reEPS® kiegészítéssel jelenik meg. Ezen homlokzati hőszigetelőlapok, valamint a grafitadalékos EXTRAPOR szigetelőlapok 10%-os újrahasznosított anyagtartalommal kerülnek a német piacra.

Az alapanyagot a BASF állítja elő extrudálási eljárással, mely során kiemelt figyelmet fordítanak a felhasznált reciklátum minőségére. Ezáltal biztosított, hogy a különböző építőipari felhasználási területekre vonatkozó magas követelmények továbbra is teljesüljenek. Az EPS már bizonyított terméktulajdonságai, valamint a megszokott magas BACHL minőség a reEPS® termékek esetében változatlanul megmaradnak.

A BACHL németországi központja a fogyasztóktól származó hulladék mechanikus újrahasznosításával és a reEPS® termékek gyártása során történő újrafelhasználásával aktívan csökkenti a CO₂-kibocsátást. EPS nélkül a klímavédelmi célokat aligha lehet teljesíteni. A hőszigetelő anyag továbbra is általánosan alkalmazott anyag mind az új épületek építése, mind a meglévő épületek felújítása során elvégzett hőszigeteléseknél.

"A kitűzött klímavédelmi célokat csak együtt, és megújuló megoldások alkalmazásával érhetjük el. Éppen ezért az EPS újrahasznosítását a jövőben még szélesebb körben szeretnék kiterjeszteni, lezárva ezzel a termékciklust." – Nyilatkozta Holger Lübke, a Karl Bachl Kunststoffverarbeitung GmbH & Co. KG ügyvezetője.

A hírben szereplő termékek
BACHL Extrapor SOCKEL lábazati és pincefal hőszigetelő lap BACHL Perimeter lábazati és pincefal hőszigetelő lap BACHL Extrapor HL lábazati és pincefal hőszigetelő lap BACHL Nikecell EPS SZP szárazpadló hőszigetelő lap
 
BACHL EPS hőszigetelő lemezek
15 termék

EPS expandált polisztirol hőszigetelő hab. Alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol és pentán, valamint égéskésleltető adalék. Az EPS kiváló hőszigetelő tulajdonsága mellett megfelelően páraáteresztő. Ezen kívül jó terhelhetőséggel és felületi húzószilárdsággal rendelkezik. Roppantásos technikával készül hangszigetelő változata, mely a felhasználási területeinek széles körét bővíti. Az EPS előnye még, hogy önhordó, közvetlenül terhelhető, ugyanakkor ragasztható, vakolathordó tulajdonsággal is bír. Az azonos szilárdsági csoportba tartozó anyagokat tekintve a legkönnyebb.

15 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...