proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gyönyörű felújítási projektek országszerte


2016. október 03.

Kamarakiállítás a Felújítási Seregszemlén

Országszerte 48 projektet tár példaként a szakma elé a Felújítási Seregszemle kiállítása. Az Icomos szakmai védnökségével országszerte hat helyszínen bemutatkozó kiállításon hatalmas kastélyoktól az apró tájházig, az állami beruházásoktól a céges és egyházi beruházásokig sokféle alkotást láthat a szakmai közönség. A Ráday Mihály, Dr. Tóth Elek, Csanády Pál összeállítású zsűri szakemberek felterjesztése alapján állította össze a kiállítás anyagát.

A kiállítás nem foglal állást a ma zajló rekonstrukciós vitában, az anyagban konzervált, védőtetővel ellátott romokat is találunk (Sárospatak, pécsi püspöki pihenő), a régi rétegeket is megmutató helyreállításokat is (pl. Marionettszínház, Fertőd), de van példaként bemutatható visszaépítés is (Szászvári vár). Néhány olyan felújítás is elkészült, ami régóta sürgető feladat volt, például a kamalduli remeteség főépülete, vagy a fertőszéplaki kastély. Örömteli, hogy az állami és egyházi feladatok mellett cégek is kiveszik a részüket a műemlékvédelemből, ennek remélhetőleg a jövő évtől lehetséges adókedvezmény lendületet ad. Ennek esetleges kibővítéséről éppúgy szó lesz a kiállítást kísérő konferenciasorozaton, mint a felújítások műszaki megoldásairól.
A rendezvény főtámogatója a VELUX Magyarország Kft., a szervezők a Build Communication Kft. és az Artifex Kiadó.

Időpontok, helyszínek:
- 2016.10.06., csütörtök, Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Középiskolája
- 2016.10.18., kedd, Balatoni Múzeum, Keszthely
- 2016.10.26., szerda, Fuga Budapest Építészeti Központ
- 2016.11.03., csütörtök, Nyíregyháza, Kereskedelmi és Iparkamara székháza

A kiállításra beválogatott épületek és szerzőik listája

További információ a konferenciáról
Ha a kiállítással vagy konferenciasorozattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
Gyurcsik Fanni
account executive  
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Kulcsszavak:  Artifex  Build-Communication  műemlék  felújítás  felújítási  seregszemle  műemlékvédelem  kiállítás