proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gazdaságos EC motoros megoldások a VTS légfüggönyökben és vizes fűtőkben


2017. november 27.

Az üzemi költségcsökkentés révén az EC motoros fűtés megtérülése meggyőző

Az üzemeltetési energiaköltségek csökkentése egy jogosan felmerülő igény mai, energia-hatékony világunkban. 2016 év végétől a VTS saját fejlesztésű EC motorokat és ventilátorokat kínál, és így a piac elé is ugrott: a gyártásra vonatkozó hosszú távú regulákat is teljesítő új géptípust, valamint energia-hatékony megoldást is kínál egyben ügyfelei számára. A ma használatos AC motor valamennyi elektromotoros berendezésben megtalálható; egyszerű és megbízható megoldás. Hiányosságait plusz elektronikák bekötésével lehet áthidalni, így működése is kielégítő, bár közel sem gazdaságos.

A ma elérhető legtökéletesebb megoldást az EC motor jelenti. Direkt vezérlésű és szinte súrlódásmentes a belső kialakítása – kevesebb a zaj és a hővesztesége - így időtállóbb. Jobban tűri az áramingadozásokat, ezáltal biztonságosabb. 0-10 V jel szerint vezérelt, fokozatmentesen állítható a fordulatszám. És nem utolsó sorban töredék áramfelvétel mellett tudja hozni az AC motor teljesítményét. Míg az AC motorok esetében a fordulatszám-szabályzás gazdaságtalan frekvenciaváltókkal történik (ami például hő formájában energiaveszteséget termel), addig az EC motor szabályzása direkt, így időtállóbb és gazdaságosabb működésű. Épületfelügyeletre is csak az EC motoros berendezések csatlakoztathatóak az EuroHeat készülékek közül, mellyel akár az egyes gépek külön is vezérelhetővé válnak.

A termoventilátoros fűtést nagy általánosságban közép-teljesítményre méretezik. Így a beltérben kisebb a légáram, illetve a zajterhelés, valamint marad tartalék a berendezésben a nagy hidegek esetére. Az EC motor ráadásul pont itt mutatja meg képességeit: teljes fordulaton is kevesebb energia-felvételre van szüksége, hogy leadja a maximális teljesítményt. A megtakarítás már itt is közel 10%, köszönhetően a hatékonyabb és kisebb súrlódású motornak. Kisebb fordulatszámon azonban a hatékonyság jelentősen növekszik: az EC motor akár 40%-kal is kevesebb áramfelvétellel tudja ugyanazt a légszállítást biztosítani, mint az AC motor. Ez már szabad szemmel is jól látható megtakarítást jelent, akár egyetlen készülék esetében is, nagyobb helyiségek esetén pedig hatványozottabb lehet ez a megtakarítás. Kis számolással kiderül, hogy milyen gyorsan is térül meg az EC motoros fűtés, illetve, hogy mennyit is takarít meg az üzemeltetésen.

A termoventilátorok és légfüggönyök műszaki adatait megtekintheti, katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a VTS GROUP munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-1146 Budapest, Hungária krt. 162. Hermina Business Tower B
Telefon: +36 1 436 0100
Fax: +36 1 439 1636
E-mail:
Web: www.vtsgroup.hu
Web: www.vtseuroheat.hu
Koós Sándor
EUROHEAT üzletágvezető +36 30 574 5873, +36 1 436 0100
   
   
   
   
Az 1989-ben, Lengyelországban bejegyzett VTS ma már 19 országban van jelen. A VTS a légkezelő berendezések egyik piacvezető gyártója.
Kulcsszavak:  VTS  EuroHeat  termoventilátor  termoventillátor  légfüggöny  EC  motor  AC  motor  Volcano  Wing