Gazdaságos EC motoros megoldások a VTS légfüggönyökben és vizes fűtőkben

Az üzemi költségcsökkentés révén az EC motoros fűtés megtérülése meggyőző

Az üzemeltetési energiaköltségek csökkentése egy jogosan felmerülő igény mai, energia-hatékony világunkban. 2016 év végétől a VTS saját fejlesztésű EC motorokat és ventilátorokat kínál, és így a piac elé is ugrott: a gyártásra vonatkozó hosszú távú regulákat is teljesítő új géptípust, valamint energia-hatékony megoldást is kínál egyben ügyfelei számára. A ma használatos AC motor valamennyi elektromotoros berendezésben megtalálható; egyszerű és megbízható megoldás. Hiányosságait plusz elektronikák bekötésével lehet áthidalni, így működése is kielégítő, bár közel sem gazdaságos.

A ma elérhető legtökéletesebb megoldást az EC motor jelenti. Direkt vezérlésű és szinte súrlódásmentes a belső kialakítása – kevesebb a zaj és a hővesztesége - így időtállóbb. Jobban tűri az áramingadozásokat, ezáltal biztonságosabb. 0-10 V jel szerint vezérelt, fokozatmentesen állítható a fordulatszám. És nem utolsó sorban töredék áramfelvétel mellett tudja hozni az AC motor teljesítményét. Míg az AC motorok esetében a fordulatszám-szabályzás gazdaságtalan frekvenciaváltókkal történik (ami például hő formájában energiaveszteséget termel), addig az EC motor szabályzása direkt, így időtállóbb és gazdaságosabb működésű. Épületfelügyeletre is csak az EC motoros berendezések csatlakoztathatóak az EuroHeat készülékek közül, mellyel akár az egyes gépek külön is vezérelhetővé válnak.

A termoventilátoros fűtést nagy általánosságban közép-teljesítményre méretezik. Így a beltérben kisebb a légáram, illetve a zajterhelés, valamint marad tartalék a berendezésben a nagy hidegek esetére. Az EC motor ráadásul pont itt mutatja meg képességeit: teljes fordulaton is kevesebb energia-felvételre van szüksége, hogy leadja a maximális teljesítményt. A megtakarítás már itt is közel 10%, köszönhetően a hatékonyabb és kisebb súrlódású motornak. Kisebb fordulatszámon azonban a hatékonyság jelentősen növekszik: az EC motor akár 40%-kal is kevesebb áramfelvétellel tudja ugyanazt a légszállítást biztosítani, mint az AC motor. Ez már szabad szemmel is jól látható megtakarítást jelent, akár egyetlen készülék esetében is, nagyobb helyiségek esetén pedig hatványozottabb lehet ez a megtakarítás. Kis számolással kiderül, hogy milyen gyorsan is térül meg az EC motoros fűtés, illetve, hogy mennyit is takarít meg az üzemeltetésen.
Galéria

A termoventilátorok és légfüggönyök műszaki adatait megtekintheti, katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a VTS GROUP munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

 
WING légfüggöny-család

A WING légfüggönyök a VTS 2016-ban megjelent újdonsága, melynek formáját repülőgépszárnyak ihlették. A vékony, letisztult és dinamikus külsővel rendelkező légfüggönyök új, hihetetlenül halk EC motorokkal, dupla soros vizes hőcserélővel, illetve elektromos fűtéssel rendelkeznek. Háromféle kivitel és méret érhető el: vízfűtéses, elektromos fűtéses és hőcserélő nélküli, illetve 1m, 1,5 m és 2 m-es hosszú változat. Tanusítványok a gyártói honlapon a "Vállalati tanusítványok" menüpont alatt érhetők el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
VOLCANO termoventilátorok

A VOLCANO termoventilátor a modern fűtésrendszerek szerves részét képezi, kiküszöbölve az elégtelen fűtés és negatív atmoszférikus hatás jelenségét. A VOLCANO termoventilátor ötvözi a legújabb technológiai megoldásokat és dizájnt a hatékonysággal. Az egyedi technológiai megoldások, mint a legújabb fejlesztésű ventilátor és megnövelt légszállítási tartomány, lehetővé teszik a VOLCANO VR számára, hogy a helység karakterének és légköbméterének legmegfelelőbb fűtési teljesítményt alkalmazza. Tanusítványok a gyártói honlapon a "Vállalati tanusítványok" menüpont alatt érhetők el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Termoventilátor és légfüggöny akció a VTS-től
Az EC motorral szerelt termékek csak 5%-kal kerülnek többe, mint az AC motorral szerelt társaik
Termoventilátor és légfüggöny akció a VTS-től

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...