proidea.hu online termékinformációs katalógus

Fémlemezfedések az építészetben 2016 díjátadó


2016. május 24.

A pályázatot gyakorló építész és építészhallgató kategóriákban hirdették meg

Május 20-án, a Kortárs Építészeti Központban megszervezett díjátadó ünnepségen átadták az idei tervezői pályázat díjait. A "Fémlemezfedések az építészetben 2016" pályázatot idén negyedik alkalommal, két kategóriában (gyakorló építész, valamint építészhallgató) hirdették meg. A pályázatra összesen 22 pályamű érkezett, melyből az öttagú zsűri választotta ki a díjazottakat. Ezen kívül idén első alkalommal közönségszavazást is hirdettek, kategóriánként egy-egy díjazottal.

A zsűri tagjai
- Erő Zoltán, okl. építészmérnök, a Bíráló Bizottság elnöke
- Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetségének elnöke
- Horváth Sándor okl. építészmérnök, a BME adjunktusa
- Eltér István okl. építészmérnök, a MÉK alelnöke
- Nemere Judit okl. építőmérnök a PREFA Hungária Kft. cégvezetője

Díjazottak - Építész kategória

1. helyezett
Építésziroda és szolgáltatóház, Erdőhorváti - Kalóczki Éva, Sorosi Zsolt, AS Építész Stúdió Kft.

Megosztott 2. helyezettek
V-Ház, Üröm - Petőcz-Tóth Anikó, Csizmadi Péter DLA, Reload Építészstúdió Kft.

Premontrei Rendház, Gödöllő - Mészáros János, Mészáros Tamás, Térprofil Kft.

Óbudai Zsinagóga, Budapest - Szécsi Zsolt, Örökségvédelmi Tervező és Szolgáltató Kft.

Kiemelt szakmai különdíj
Üdülő és szállásépület, Sukoró - Gortva Anikó, Gortva Péter, Tompos Zsófia, ézsé Stúdió Kft.


Díjazottak - Építészhallgató kategória

1. helyezett
Fémszobrász műhely, Pécs - Sághegyi Adél Laura

2. helyezett
Püspöki Palotamúzeum, Székesfehérvár - Szegedi Dávid Olivér

3. helyezett
Ipari épület, Hajdúszoboszló - Ruszinkó Roland


Közönségdíjasok

V-Ház, Üröm - Petőcz-Tóth Anikó, Csizmadi Péter DLA, Reload Építészstúdió Kft.
Ipari épület, Hajdúszoboszló - Ruszinkó Roland

A PREFA termékek letölthető adatlapjaiért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a PREFA Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
PREFA tető vízelvezetés

A PREFA ereszcsatornák színes bevonattal készült alumínium szalagokból készülnek. A PREFA ereszcsatorna előnye a korróziómentes és hosszú élettartam, bevizsgált eredeti minőség, kreatív felhasználás a 6 alapszínnek és az egyedi színeknek köszönhetően, széles kínálat ereszcsatorna tartozékokból. A PREFA alumíniumtermékek alapanyaga EN 573 ill. DIN 1725 szabványoknak megfelelő ötvözetek. Az ereszcsatornák és lefolyócsövek bevonata Coil-Coating eljárással készül, és megfelel a brüsszeli székhelyű ECCA (European Coil Coating Association) szigorú előírásainak. A termék a - 30°C és +80°C közötti állandó hőmérséklet ellenállóságával megfelel a kültéri építészeti követelményeknek. A lakkréteg formázható és minden vegyi és időjárási hatásnak ellenáll.

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Postacím: H-2058 Budaörs, Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
pénzügyi- és logisztikai vezető  
   
   
   
   
Az alumínium feldolgozása terén szerzett hihetetlen tapasztalatnak köszönhetően a PREFA-nak nincs versenytársa az alumínium tetőfedőanyagok és ereszcsatornarendszerek gyártása terén. 1946-ban a salzburgi Gödl bádogos és tetőfedőmester kifejlesztette az alumínium cseréplemezt, amelynek a PREFA nevet adta. 1966-ban jelent meg a piacon az egységes PREFA termékcsoport Ausztriában. Ez még natúr fedőelemekből állt. Ezt 1978-ban követte az első ráégetett lakkbevonattal ellátott PREFA cseréplemez és a bevonatos alumíniumszalagok piaci bevezetése a bádogosok igényeinek kielégítésére. 1990-től kezdődően a PREFA folyamatosan építette ki hálózatát a nyugat-európai országokban (Németország, Hollandia, Svájc), majd 2003-tól a közép-kelet-európai országokban alapítottak leányvállalatokat (Csehország, Magyarország, Lengyelország). Jelenleg két gyáregységben - Ausztriában (Marktl/Lilienfeld), Németországban (Wasungen) - állítják elő a PREFA Hungária Kft. által forgalmazott termékeket. A PREFA termékek alapanyaga alumíniumötvözet (AlMn1Mg0,5 az EN 573 szabvány szerint), a festékbevonat pedig korszerű PP99 poliamid-poliuretán lakkbevonat. Minden termék megfelel az EN, DIN, ÖNORM szabványok előírásainak, valamint a hatályos magyar előírásoknak (ÉME A-736/2001).
Kulcsszavak:  PREFA  versenypályázat  fémlemez  homlokzatburkolat  tetőfedés  homlokzatburkolás