proidea.hu online termékinformációs katalógus

A FAKRO részt vállal az előregyártott, integrált, multifunkciós energiatetők létrehozásában


2018. augusztus 06.

A PRIME projektben egyedi fejlesztésű termékek kerülnek felhasználásra

A FAKRO számos holland céggel együttműködve, a közel nulla energiaigényű épületek érdekében kifejlesztette az előregyártott, integrált, multifunkciós energiatetőt (PRIME - Prefab Integrated Multifunctional Energy roof).

Az Európai Uniós szintű épületenergetikai követelményrendszer következő lépcsőfoka a 2021. január elsejétől az új építésű, magáncélú épületek esetén a Közel Nulla Energiaigényű követelményszint. Annak érdekében, hogy a meglévő épületek jobb energiatanúsítványt kaphassanak majd a szükséges felújítások során, és követhessék az új követelményszint szellemiségét, egyedi együttműködés jött létre Hollandiában. A PRIME projekt során szemet gyönyörködtető és egyben fenntartható energiatermelést tesznek lehetővé a következő cégek közösen: Linex Prefab Daksystemen bv (előregyártott tetőrendszerek), Femtogrid Energy Solutions, IBC Solar bv, TULiPPS Solar bv és a FAKRO. A PRIME projekt első tesztelési és demonstrációs objektuma sikeresen megépült Linex Prefab Daksystemen bv. területén. A nyarat követően a TULiPPS Solar bv. megépíti a második demóprojektet. Hamarosan elkészül az első kereskedelmi projekt is, Villa Vianen néven.

FAKRO PRIME energiatető projekt

A jelenlegi és jövőbeni projektek fókuszában a következő pontok állnak:
  • Jó hangszigetelés ásványgyapot szigeteléssel
  • Egyszerű beépítés, szabadalmaztatott összekapcsolási rendszernek köszönhetően
  • Esztétikus, szegély nélküli, hosszú élettartamú üveg-üveg napelemek
  • Kiemelkedő energiatermelés (165 kWh/m² déli tájolásnál)
  • Vízszigetelő rendszer, komplett vízelvezetéssel, homlokzati csatlakoztatással
  • A tetőablakok tökéletes integrálása a napelemek közé
FAKRO PRIME energiatető projekt

FAKRO PRIME energiatető projekt

A FAKRO szerepe:
Ebben a projektben a FAKRO természetesen a tetőablakok és nyílászárók fejlesztésével, gyártásával és szállításával vesz részt. Az 'okos' tetőablakok mellett a tetőbe integrált homlokzati ablakokat és a vízszigetelő burkolókereteket is a cég biztosítja. A PRIME projektben egyedi fejlesztésű termékek kerülnek felhasználásra, amelyek tökéletesen illeszkednek és síkba fekszenek a napelemekkel, megfelelve az összes Közel Nulla Energiaigényű követelményszintnek.

Ha a PRIME projekttel kapcsolatban további információt szeretne kérni a FAKRO Magyarország Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1116 Budapest, Építész u. 8-12.
Telefon: +36 1 365 1432
Fax: +36 1 365 1433
E-mail:
Web: www.fakro.hu
Kovách László
ügyvezető igazgató +36 30 474 1858
   
   
   
A FAKRO egy családi kézben lévő lengyel magánvállalat. 1991-ben alakult, ma egyike a legerőteljesebben fejlődő lengyel cégeknek és a világ leggyorsabban fejlődő tetőtéri ablak gyártója.
Kulcsszavak:  FAKRO  PRIME  energiatető  nulla  energiaigényű  Prefab  Integrated  Multifunctional  Energy  roof