A HAJDU hőszivattyús forróvíztároló termékcsalád (HB300, HB300C, HB300C1) elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Védjegyet

Passzívház fűtésére is alkalmas, továbbá integrálható más megújuló energiás rendszerelemekkel

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. saját fejlesztésének eredményeként 2015-ben a hőszivattyús forróvíztároló termékcsaládjával elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Védjegyet. Egy évvel korábban a termékcsalád passzívházak fűtésére alkalmas része Innovációs Díjat kapott.
A kitüntető elismerés átadására szeptember 3-án került sor a Parlamentben, ahol a HAJDU Zrt. az Elektrotechnika folyóirat és a WTS Klient Kft. által felajánlott különdíjakban is részesült. A díjakat Dedéné Novotni Anna, a Cégcsoport alelnöke vette át.


Galéria
A vásárlók szempontjából a hőszivattyús forróvíztárolók legkézzelfoghatóbb előnye az a nagymértékű energiatakarékosság, hogy harmadannyi energia felhasználásával érik el ugyanazt a melegvíz mennyiséget, mint az azonos űrtartalmú villanybojlerek. Ráadásul még - a melegvíz-előállítással egyidejűleg - egy kisebb helyiség hűtését/párátlanítását is biztosíthatják. Amennyiben a hideg levegőt kivezetjük, a helyiség szellőztetésébe segíthetnek be.

Jelenleg elmondható, hogy Magyarországon kizárólag a HAJDU gyárt ilyen készülékeket. A termékcsalád passzívház fűtésére is alkalmas, továbbá integrálható más, - megújuló energiás rendszerelemekkel, - mint a napelem, vagy a napkollektor. Ezzel a megoldással egy rendkívül környezettudatos és hatékony rendszer építhető ki.
A termék innovatív jellegét mutatja annak sokoldalúsága. A hőszivattyú a lakás környezeti levegőjét felhasználva melegíti fel a vizet 60 C° fokra, és akár - 7 C° fokos levegővel is képes üzemelni. A készülék a ház szellőztető rendszeréhez is csatlakoztatható, így funkciójában szellőztetésre, páramentesítésre, légkondicionálásra is alkalmas, rendkívül energiahatékony, környezetbarát. A készüléken található légelvezető kürtő lehetőséget biztosít arra, hogy a kifújt hideg levegőt a nyári hónapokban klimatizálásra is használhassuk, a hőelvonás hűti a helyiséget. Amennyiben a kiáramló levegőt kivezetjük a készülékből a szabadba, akkor az a helyiség vagy lakás szellőzését szolgálja.

A Magyar Termék Pályázati rendszer célja, hogy az elismerje a pályázaton nyert termékek magas minőségi színvonalát, és elősegítse a nemzetközi piacon történő sikeres szereplését.
A HAJDU hőszivattyús forróvíztároló évek óta az export piacon versenyképes, nemzetközi tanúsításokkal rendelkező termék (Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban, Portugáliában és Svédországban). Hazánkban az egyre tudatosabb vásárlói döntések, a környezetkímélő műszaki megoldások hatására lassan növekvő kereslettel párosul.

A díj elnyerése tovább erősíti a HAJDU termékekbe vetett vásárlói bizalmat, növeli a Társaság elismertségét. A HAJDU márka mára nemcsak a hagyományos, megbízható termékeket, de az innovatív, megújuló energiát hasznosító berendezések palettáját is jelenti, melyek jelentős előnyöket nyújtanak a fogyasztók számára.

A hőszivattyús forróvíztárolóval kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a HAJDU Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
HAJDU HB hőszivattyús forróvíztárolók

A HAJDU hőszivattyús forróvíztárolók a HB típusok. A hőszivattyú a levegőben lévő hőenergiát felhasználva melegíti fel a tárolóban lévő vizet. A hőszivattyúból kiáramló levegővel hűthetjük a belső helyiségeket, vagy ha a lehűtött levegőt kivezetjük, akkor a helyiség vagy lakás szellőzését is szolgálhatja. A készülék a ház szellőztető rendszeréhez is csatlakoztatható. A használati melegvíz előállítás mellett így ezek a készülékek a szellőztetésben, légkondicionálásban és páramentesítésben is szerepet kaphatnak. Az elektromos fűtőtest segítségével a használati víz 60 °C-ra felmelegíthető. A készülék anódfogyás kijelzővel rendelkezik, amely az anód állapotát, elhasználtságát mutatja. A HB…C típusú hőszivattyús forróvíztároló tartalmaz egy alsó hőcserélőt, amellyel közvetlenül szolár rendszerhez vagy kazánhoz is csatlakoztatható. A HB300C1 típusban egy felső hőcserélő található, amely a fűtési körre köthető, így célszerű kifejezetten alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekben alkalmazni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Korszerű melegvíz előállítás HAJDU hőszivattyús forróvíztárolóval
A használati melegvíz előállítás mellett ugyanaz a készülék további előnyökkel is szolgálhat a szellőztetés, légkondicionálás és páramentesítés kapcsán is
Korszerű melegvíz előállítás HAJDU hőszivattyús forróvíztárolóval

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...