proidea.hu online termékinformációs katalógus

A HAJDU hőszivattyús forróvíztároló termékcsalád (HB300, HB300C, HB300C1) elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Védjegyet


2015. szeptember 24.

Passzívház fűtésére is alkalmas, továbbá integrálható más megújuló energiás rendszerelemekkel

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. saját fejlesztésének eredményeként 2015-ben a hőszivattyús forróvíztároló termékcsaládjával elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Védjegyet. Egy évvel korábban a termékcsalád passzívházak fűtésére alkalmas része Innovációs Díjat kapott.
A kitüntető elismerés átadására szeptember 3-án került sor a Parlamentben, ahol a HAJDU Zrt. az Elektrotechnika folyóirat és a WTS Klient Kft. által felajánlott különdíjakban is részesült. A díjakat Dedéné Novotni Anna, a Cégcsoport alelnöke vette át.


A vásárlók szempontjából a hőszivattyús forróvíztárolók legkézzelfoghatóbb előnye az a nagymértékű energiatakarékosság, hogy harmadannyi energia felhasználásával érik el ugyanazt a melegvíz mennyiséget, mint az azonos űrtartalmú villanybojlerek. Ráadásul még - a melegvíz-előállítással egyidejűleg - egy kisebb helyiség hűtését/párátlanítását is biztosíthatják. Amennyiben a hideg levegőt kivezetjük, a helyiség szellőztetésébe segíthetnek be.

Jelenleg elmondható, hogy Magyarországon kizárólag a HAJDU gyárt ilyen készülékeket. A termékcsalád passzívház fűtésére is alkalmas, továbbá integrálható más, - megújuló energiás rendszerelemekkel, - mint a napelem, vagy a napkollektor. Ezzel a megoldással egy rendkívül környezettudatos és hatékony rendszer építhető ki.
A termék innovatív jellegét mutatja annak sokoldalúsága. A hőszivattyú a lakás környezeti levegőjét felhasználva melegíti fel a vizet 60 C° fokra, és akár - 7 C° fokos levegővel is képes üzemelni. A készülék a ház szellőztető rendszeréhez is csatlakoztatható, így funkciójában szellőztetésre, páramentesítésre, légkondicionálásra is alkalmas, rendkívül energiahatékony, környezetbarát. A készüléken található légelvezető kürtő lehetőséget biztosít arra, hogy a kifújt hideg levegőt a nyári hónapokban klimatizálásra is használhassuk, a hőelvonás hűti a helyiséget. Amennyiben a kiáramló levegőt kivezetjük a készülékből a szabadba, akkor az a helyiség vagy lakás szellőzését szolgálja.

A Magyar Termék Pályázati rendszer célja, hogy az elismerje a pályázaton nyert termékek magas minőségi színvonalát, és elősegítse a nemzetközi piacon történő sikeres szereplését.
A HAJDU hőszivattyús forróvíztároló évek óta az export piacon versenyképes, nemzetközi tanúsításokkal rendelkező termék (Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban, Portugáliában és Svédországban). Hazánkban az egyre tudatosabb vásárlói döntések, a környezetkímélő műszaki megoldások hatására lassan növekvő kereslettel párosul.

A díj elnyerése tovább erősíti a HAJDU termékekbe vetett vásárlói bizalmat, növeli a Társaság elismertségét. A HAJDU márka mára nemcsak a hagyományos, megbízható termékeket, de az innovatív, megújuló energiát hasznosító berendezések palettáját is jelenti, melyek jelentős előnyöket nyújtanak a fogyasztók számára.

A hőszivattyús forróvíztárolóval kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a HAJDU Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
HAJDU HB hőszivattyús forróvíztárolók

A HAJDU hőszivattyús forróvíztárolók a HB típusok. A hőszivattyú a levegőben lévő hőenergiát felhasználva melegíti fel a tárolóban lévő vizet. A hőszivattyúból kiáramló levegővel hűthetjük a belső helyiségeket, vagy ha a lehűtött levegőt kivezetjük, akkor a helyiség vagy lakás szellőzését is szolgálhatja. A készülék a ház szellőztető rendszeréhez is csatlakoztatható. A használati melegvíz előállítás mellett így ezek a készülékek a szellőztetésben, légkondicionálásban és páramentesítésben is szerepet kaphatnak. Az elektromos fűtőtest segítségével a használati víz 60 °C-ra felmelegíthető. A készülék anódfogyás kijelzővel rendelkezik, amely az anód állapotát, elhasználtságát mutatja. A HB…C típusú hőszivattyús forróvíztároló tartalmaz egy alsó hőcserélőt, amellyel közvetlenül szolár rendszerhez vagy kazánhoz is csatlakoztatható. A HB300C1 típusban egy felső hőcserélő található, amely a fűtési körre köthető, így célszerű kifejezetten alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekben alkalmazni.

Cég
Székhely: H-4243 Téglás, külterület Hrsz: 0135/9
Telefon: +36 52 582 700
Fax: +36 52 384 126
E-mail:
Web: www.hajdurt.hu
Misinkó Sándor
megújuló energia üzletágvezető  
   
   
   
A Hajdúsági Iparművek 1952-ben alakult. Háztartási készülékeket 1957-től gyártanak, fokozatosan bővülő típusválaszték és növekvő export mellett. Saját fejlesztésű és licencvásárlással honosított gyártmányokkal, valamint az ehhez tartozó géppark kialakításával a 80-as évekre létrehoztak egy közepes méretű iparvállalatot. Cégük 1993-ban átalakult részvénytársasággá. Vállalatuk legfontosabb termékcsoportjai a hőtechnikai háztartási készülékek (forróvíztárolók, vízmelegítők), a szolár fűtési rendszerek és a motoros háztartási készülékek (mosógépek, centrifugák).
Márkanevek: HAJDU, Aquastic
Hír
Korszerű melegvíz előállítás HAJDU hőszivattyús forróvíztárolóval
2016.05.30    
Kulcsszavak:  HAJDU  hőszivattyús  forróvíztároló  HB300  HB300C  HB300C1  Magyar  Termék  Nagydíj  Védjegy