A BACHL tecta-PUR HD-plus keményhab táblák hőszigetelő elemeivel orvosolhatók a tetőfelújítás problémái

Tetők korszerű felújítása BACHL termékekkel

Milyen problémákkal szembesülhetünk régi, felújításra szoruló tetők kapcsán?
  • csekély mértékű, kiegészítésre szoruló hőszigetelés
  • hőhidas tetőszerkezet (csak a szarufák között van némi hőszigetelés, mely nagymértékű hőveszteséggel, penészesedéssel és épületkárokkal jár)
  • nincs átszellőztetett légrés, vagyis nyári átmelegedés elleni védelem
  • hiányos, töredezett tetőcserepek
  • nem létező vagy nem páraáteresztő tulajdonságú az alátétfólia
  • kérdéses a tető légtömörsége
A legtöbb 90-es évek előtt épült háznál a fenti nehézségek szinte mindegyikével találkozhatunk, mégis sokan elhalasztják a tetőfelújítást, mert eddig ez a teljes belső tetőtér megbontásával járt. A belső burkolatok - például a gipszkarton - és a párazáró réteg lebontása után a szarufák alsó síkján kiegészítő hőszigetelést helyeztünk el, melynek mérete a helyhiány miatt korlátozott volt és a hasznos lakótérből vettünk el értékes teret.

A BACHL tecta-PUR HD-plus keményhab táblák szarufák fölé elhelyezett hőszigetelő elemeivel nemcsak a hőszigetelés mértékét növelhetjük szinte korlátlan mértékben, hanem a már említett problémák is orvosolhatók. A táblák kétoldali, perforált üvegfátyol kasírozással és a felső oldalon átlapolható, öntapadó csíkok mentén lezárható páraáteresztő fóliával rendelkeznek, így külön alátétfóliát nem kell beépítenünk. A magas nyomószilárdságú poliuretán táblákat akár alátámasztás nélkül a szarufákra fektethetjük, és köszönhetően a körkörösen csaphornyos élképzésnek, a tetősíkon megszakítások nélküli, homogén hőszigetelő réteget hozunk létre. A táblák vastagsága 5 cm-től 24 cm-ig terjedő tartományból választható ki. A poliuretán a hagyományos hőszigetelő anyagokhoz képest 30-50%-kal kedvezőbb hőszigetelési értékekkel rendelkezik.
A hőszigetelési értékek változása a szarufák feletti hőszigetelés vastagságának növelésével
A hőszigetelési értékek változása a szarufák feletti hőszigetelés vastagságának növelésével
A táblázat adataiból látható, hogy meglévő, szarufák közötti 12 cm szálas szigetelés tetejére helyezett 5-8 cm vastag poliuretán táblával teljesíthetőek a magyar követelmények, míg 14 cm poliuretán kiegészítéssel a jelen kor legmagasabb hőtechnikai elvárásai is elérhetők. A kivitelezést a cserepek és tetőlécek levételével kell kezdeni, majd fel kell helyezni a poliuretán lapokat, ezután felkerülnek az ellenlécek és az ezeken keresztül hatoló csavarokkal a szarufához rögzítjük. Az ellenlécek magassága fogja biztosítani az átszellőztetett légrést, mely segít elkerülni a tető nyári átmelegedését. Ezekre merőlegesen felszegeljük a tetőléceket és felrakjuk a cserepeket: használhatjuk a régi tetőlécet és a cserepeket, de ha azok töredezettek ki is cserélhetjük őket.

A poliuretán táblák a különböző kasírozásainak köszönhetően felújításokon túl új építésnél is kiváló megoldást nyújtanak: magastetőknél, lapostetőknél, födémeknél, padlóknál egyaránt.
BACHL tecta-PUR HD-plus hőszigetelő táblák
BACHL tecta-PUR HD-plus hőszigetelő táblák

A Bachl tecta-PUR termékcsaláddal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, vagy bővebb információt szeretne kérni a Bachl Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek
BACHL tecta-PUR HD-plus magastetők szarufák feletti kiegészítő hőszigetelése
 
BACHL tecta-PUR HD-plus magastetők szarufák feletti kiegészítő hőszigetelése

Kétoldali perforált üvegfátyol kasírozásának köszönhetően páraáteresztő, így meglévő szarufák közötti vagy alatti hőszigeteléssel kombinálható. A táblák körbefutó csaphornyos élképzése előnyös a hőhidak elkerülése érdekében.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...