Versenyben a piac vezetőkkel - a Magyar Kéménygyártó Kft. kéményei

Kéményrendszerek minden igény kielégítésére

Keresett túlnyomásos gyűjtőkémény: Krea K2

A magyar Kéménygyártó Kft. négy éve kezdte el gyártani - először samott béléscsővel Krea K, majd saválló acél béléscsővel Krea K2 néven - a saját fejlesztésű túlnyomásos gyűjtőkémény rendszerét. Komoly piaci igény kielégítését célozták meg ezzel a fejlesztéssel, mert ez idáig társasházi lakásokba nem szereltek kondenzációs kazánokat megfelelő kémény hiányában.

Kémény rendszerük "lelke" egy füstgáz csappantyú, ami teljesíti az (MSZ 845:2012 által hivatkozott) MSZ EN 1443, 6.4.1. pontja szerint rögzített gáz tömörség P1 osztály feltételét. Nevezetesen: a szivárgás 200 Pa túlnyomás esetén sem haladja meg a 0,006 liter/mp/négyzetméter értéket. Üzemi körülmények közt kéményükben a nyomás természetesen sohasem éri el a 200 Pa-t, legfeljebb 50 Pa lehet a túlnyomás, ami miatt a valós szivárgási érték a nullához közelít. Ez a csappantyú a kémény minden bekötőnyílásába be van építve, azoknak szerves elemeként 80/125 mm-es füstgáz/égéslevegő csatlakozást biztosít a túlnyomásos gázkazánok részére. A csappantyú kettős funkciót lát el azzal, hogy nyomás és kondenzvíz visszafolyás szempontjából egyaránt tökéletesen leválasztja a nem működő gázkészüléket és azok összekötő elemeit a kéményről.

Ennek köszönhetően erre a kéményre egy épületszintről több rákötés is megengedett, továbbá kondenzációs és nem kondenzációs túlnyomásos készülékek vegyesen is ráköthetők. Teljesítmény nyilatkozatuk ezen két állítását, nem csak a megfelelő szakemberek által végzett számítások támasztják alá, hanem a gyakorlatban működő kéményeik is.

A Krea K2 túlnyomásos gyűjtőkémény rendszer műszaki átvétele minden más túlnyomásos gyűjtőkéménytől eltérően úgy történik, hogy a kémény bekötő nyílásait nem kell ledugózni, a bekötő elemek is részét képezik a nyomáspróbának. Ennek köszönhetően a kémény a rákötött készülékektől és azok összekötő elemeitől függetlenül, mindenkor megfelel a kötelezően előírt P1 nyomás osztálynak. Ez más ismert gyűjtőkéményről nem mondható el.

Mindent tudó gravitációs kémény: Krea S

Ezt a kéményrendszert elsősorban modern, takarékos szilárd tüzelő berendezések, mint például pellet, vagy faelgázosító kazánok számára fejlesztették ki. Ezeknél a tüzelőberendezéseknél egyaránt előfordulhat kondenzvíz kiválás és koromégés a kéményben, ami a lehető legszélsőségesebb igénybevételt jelenti. A Krea S kéményt ilyen körülményekre tervezték. Felépítése: hagyományos Krea könnyűbeton köpeny elembe saválló acél béléscső. Ez a béléscső nemcsak fagynak, tűznek, korróziónak áll ellen, hanem a hőmozgásból származó mechanikai igénybevételt is jól bírja. Természetesen bármilyen más hagyományos tüzelőberendezésre (kályha, kazán, vízmelegítő) és tüzelőanyagra (gáz, olaj, szilárd) egyaránt kiválóan használható.

A "turbós szett látvány" ellen: Krea T

Ezt a kéményrendszert kifejezetten családi házak kondenzációs gázkészülékeihez fejlesztették ki. Nem egyszer megdöbbentő látványt nyújtanak az igényes szép új házak tetején meredező, kéményt helyettesítő acél és műanyag csövek. Az esztétikán túlmenően ilyen esetekben a praktikum is sérül. Mi lesz tartós gázkimaradás esetén, vagy drasztikus gázár növekedés esetén? Ezek a kéményt helyettesítő csövek semmire sem lesznek használhatók. A Krea T kéményrendszer esztétikailag tökéletesen illik egy lakóépülethez és teljes körű biztonságot nyújt minden esetre. Felépítése: az olcsó, de megbízható samott béléscsöves Krea kéménybe építenek be egy Tricox márkájú műanyag füstgáz elvezető rendszert. A Krea kémény samott béléscsöve biztosítja az égéslevegő ellátást, a Tricox béléscső rendszer funkciója marad az égéstermék elvezetés. Ezzel gyakorlatilag egy olyan esztétikus cső a csőben rendszert hoztak létre, amely szükség esetén a műanyag béléscső kiszerelésével könnyen visszaalakítható hagyományos gravitációs kéménnyé.
Legnépszerűbb kéményük: a KREA

A KREA kéményrendszer univerzálisan használható samott béléscsöves gravitációs kémény. Gáz és szilárd tüzelésre egyaránt alkalmas. A gyártó a kémények öszvéreként tekint rá, mert olcsó és strapabíró. Ajánlani tudják tartalék kéménynek is, mert bármikor, bármilyen készülék ráköthető.


A Magyar Kéménygyártó Kft. termékeinek letölthető termékismertetőit megtalálja, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Magyar Kéménygyártó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
KREA gravitációs kéményrendszer KREA S gravitációs kéményrendszer KREA T túlnyomásos kéményrendszer
 
Kémények családi házakhoz
3 termék

Előre gyártott könnyűbeton köpenyelemmel és samott béléscsővel (KREA) készült kéményrendszerek bármilyen tüzelőanyaggal működő nyílt égésterű tüzelőberendezésekhez, valamint saválló acél béléscsővel (KREA S) készült kéményrendszerek főleg pellet, vagy faelgázosító kazánok számára. A KREA gravitációs kéményrendszer kevésbé agresszív füst elvezetésre, a KREA S viszont a szélsőségesebb körülményekre ajánlott (ha kondenzvíz kiválás és koromégés van a kéményben). A KREA T elnevezésű műanyag béléscsöves kéményrendszer kifejezetten családi házak kondenzációs készülékeihez lett kifejlesztve.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...