A 2019-es "Év terméke díj" győztese a Roto Designo R8 tetőablak

Valódi kényelem minden szempontból, ahogy az egy díjnyertes ablaktól elvárható

A BaustoffMarkt Németország vezető gazdasági folyóirata idén is versenyt hirdetett az „Év terméke” címmel, amin a Roto Designo R8 felnyíló tetőtéri ablak nem csak sikert aratott, de el is nyerte az "Év terméke 2019" díjat az "Ablakok - ajtók - kapuk" kategóriában.

A Designo R8-as tetőablak szép eredménnyel végzett számos pontban, de mindenekelőtt az egyszerű és szakszerű beépíthetőségét, az energiahatékonyságát és a biztonsági megoldásait emelte ki a zsűri.
A versenyben induló termékeket saját kategóriájukon belül négy fő szempont szerint értékelik és ezek alapján díjazzák: innováció, fenntarthatóság, termékelőnyök és marketing.

BaustoffMarkt - Év terméke 2019 díj
BaustoffMarkt - Év terméke 2019 díj


Egyszerű és szakszerű beépítés

A beépítés egyszerűségének kiemelt szerepe van napjainkban, főleg a szakképzett munkaerőhiány miatt, így a versenyben is nagy hangsúlyt kapott.

Az R8-as ablakokat már eddig is gyárilag előszerelték, így nem kellett a szerelővasak, a Hőszigetelő Csomag és párazáró fólia felhelyezésével bajlódni, de ezen felül most egy olyan innovatív megoldással látták el, aminek köszönhetően az ablak daruzása könnyedén megoldható az ablakra szerelt két, nagy teherbírású fül segítségével.

Az emelőfülek akkor is nagy segítséget jelentenek, amikor emberi erővel kell mozgatni a gyakran 85-100 kg-os ablakokat. Erre a célra a Roto egy olyan hevederrel ellátott mellényt fejlesztett, aminek használatával az ablakok mozgatása és emelése során kisebb eséllyel fordulhat elő sérülés a nagy súly miatt.
Így az ablak nem csak könnyen beépíthető, de biztonságosan és könnyedén mozgatható az építkezéseken.

Egyszerű és szakszerű beépítés
Egyszerű és szakszerű beépítés


Energiahatékonyság

Mindezek mellett az ablak meggyőző az energiahatékonyság terén is. Hiszen a prémium üvegezésnek köszönhetően már 2-rétegű változata is garantálja az 1,1-es Uw értéket és 3-rétegű üvegezéssel (9P) már a passzívház kritériumoknak is eleget tesz.

Nem szabad megfeledkezni a Hőszigetelő Csomag előnyeiről sem, amivel az ablak teljes szerkezetét körbeszigetelik és a párazáró fólia segítségével a hőhidak is elkerülhetőek.

Energiahatékonyság
Energiahatékonyság


Biztonság

A biztonság szintén nem elhanyagolható kritérium, így a fejlesztések során erre is kiemelt hangsúlyt fektettek. Az R8-as ablak 4 ponton záródik, így egy betörés esetén valódi védelmet nyújt.
Minden modellje belső biztonsági üveggel van ellátva, így gyerekek esetén is kiváló választás.

Biztonság
Biztonság


Kényelem

Az R8-as ablak nyitásmódjában is prémium érzetet biztosít. Teljesen felnyílik és szabad kilátást hagy, így a klasszikus tetőablakokkal szemben nem nyílik a lakótérbe és a szúnyogháló az ablak keretére szerelhető.

Kényelem
Kényelem


A Roto felnyíló tetőablak fa és valódi műanyag kivitelben is elérhető. Sőt, ha valaki ragaszkodik a fa esztétikájához, de nem szívesen mondana le a műanyag ablakok könnyű karbantartásáról és tartósságáról, az a fahatású dekorfóliák közül is választhat.

A hírben szereplő termékek
Designo R8 K (műanyag) felnyíló tetőtéri ablak
 
Designo R8 felnyíló tetőtéri ablak

A Designo R8 kétfajta nyitásmóddal rendelkezik. A felnyíló nyitásmódnál a szárny az ablak felső síkjában nyílik, így tökéletesen zavartalan kilátást biztosít. Az alsó kilincsnek köszönhetően az összes funkció egyszerűen elérhető: nyitás, résszellőztetés vagy tisztító állás egyetlen mozdulattal. Az ablak alapesetben 2-rétegű üveggel rendelhető 1,2-es Uw értékkel, de kérésre a passzívház követelményeknek megfelelő 3-rétegű üvegezéssel, 0,8-as Uw értékkel is rendelkezésre áll. Az utólag is állítható ablakszárnynak köszönhetően a tetőszerkezet elmozdulásakor nem szükséges az ablak megbontása a tok és szárny távolságának korrekciójához.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...