proidea.hu online termékinformációs katalógus

A 2019-es "Év terméke díj" győztese a Roto Designo R8 tetőablak


2019. június 26.

Valódi kényelem minden szempontból, ahogy az egy díjnyertes ablaktól elvárható

A BaustoffMarkt Németország vezető gazdasági folyóirata idén is versenyt hirdetett az „Év terméke” címmel, amin a Roto Designo R8 felnyíló tetőtéri ablak nem csak sikert aratott, de el is nyerte az "Év terméke 2019" díjat az "Ablakok - ajtók - kapuk" kategóriában.

A Designo R8-as tetőablak szép eredménnyel végzett számos pontban, de mindenekelőtt az egyszerű és szakszerű beépíthetőségét, az energiahatékonyságát és a biztonsági megoldásait emelte ki a zsűri.
A versenyben induló termékeket saját kategóriájukon belül négy fő szempont szerint értékelik és ezek alapján díjazzák: innováció, fenntarthatóság, termékelőnyök és marketing.

BaustoffMarkt - Év terméke 2019 díj

Egyszerű és szakszerű beépítés

A beépítés egyszerűségének kiemelt szerepe van napjainkban, főleg a szakképzett munkaerőhiány miatt, így a versenyben is nagy hangsúlyt kapott.

Az R8-as ablakokat már eddig is gyárilag előszerelték, így nem kellett a szerelővasak, a Hőszigetelő Csomag és párazáró fólia felhelyezésével bajlódni, de ezen felül most egy olyan innovatív megoldással látták el, aminek köszönhetően az ablak daruzása könnyedén megoldható az ablakra szerelt két, nagy teherbírású fül segítségével.

Az emelőfülek akkor is nagy segítséget jelentenek, amikor emberi erővel kell mozgatni a gyakran 85-100 kg-os ablakokat. Erre a célra a Roto egy olyan hevederrel ellátott mellényt fejlesztett, aminek használatával az ablakok mozgatása és emelése során kisebb eséllyel fordulhat elő sérülés a nagy súly miatt.
Így az ablak nem csak könnyen beépíthető, de biztonságosan és könnyedén mozgatható az építkezéseken.

Egyszerű és szakszerű beépítés

Energiahatékonyság

Mindezek mellett az ablak meggyőző az energiahatékonyság terén is. Hiszen a prémium üvegezésnek köszönhetően már 2-rétegű változata is garantálja az 1,1-es Uw értéket és 3-rétegű üvegezéssel (9P) már a passzívház kritériumoknak is eleget tesz.

Nem szabad megfeledkezni a Hőszigetelő Csomag előnyeiről sem, amivel az ablak teljes szerkezetét körbeszigetelik és a párazáró fólia segítségével a hőhidak is elkerülhetőek.

Energiahatékonyság

Biztonság

A biztonság szintén nem elhanyagolható kritérium, így a fejlesztések során erre is kiemelt hangsúlyt fektettek. Az R8-as ablak 4 ponton záródik, így egy betörés esetén valódi védelmet nyújt.
Minden modellje belső biztonsági üveggel van ellátva, így gyerekek esetén is kiváló választás.

Biztonság

Kényelem

Az R8-as ablak nyitásmódjában is prémium érzetet biztosít. Teljesen felnyílik és szabad kilátást hagy, így a klasszikus tetőablakokkal szemben nem nyílik a lakótérbe és a szúnyogháló az ablak keretére szerelhető.

Kényelem

A Roto felnyíló tetőablak fa és valódi műanyag kivitelben is elérhető. Sőt, ha valaki ragaszkodik a fa esztétikájához, de nem szívesen mondana le a műanyag ablakok könnyű karbantartásáról és tartósságáról, az a fahatású dekorfóliák közül is választhat.

 

Termék
Cég
Székhely: H-9461 Lövő, Kossuth L. u. 25.
Bemutatóterem: H-2400 Budaörs, Keleti u. 7. (BWT irodaház)
E-mail:
Web: http://hu.dst.roto-frank.com/
Ügyfélszolgálat
   
   
   
Az 1935-ben alapított Roto ma gyáraival és leányvállalataival Japántól Új-Zélandig, az USA-tól Franciaországig világszerte jelen van. A Roto 35 évvel ezelőtt, a világon elsőként fejlesztette ki a felnyíló tetőtéri ablakot. A Roto Frank konszern két üzletágra tagolódik: A Roto épületelemek üzletág az egyik legjelentősebb szereplője a tetőtéri ablakok, tetőkibúvó ablakok és padláslépcsők piacának. Ezt a választékot teszi teljessé a szolárkollektor és fotocella rendszer. A Roto vasalatok üzletág világszerte az egyik vezető gyártója az ablak- és ajtóvasalatoknak. A Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. alapítása lövői központtal 2003-ban történit. Feladata Magyarország és a délkelet-európai régió ellátása Roto termékekkel. A magyar vállalat jogelődei és a ROTO Frank AG. kapcsolata 1982-re nyúlik vissza. A cég ISO 9001/2000 minőségi tanúsítással rendelkezik.
Kulcsszavak:  év  terméke  díj  Roto  Designo  R8  tetőablak  tetőtéri  ablak  hőszigetelő  csomag