proidea.hu online termékinformációs katalógus

TETŐAkadémia 2014 - építész konferencia


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2014. április 25.

Építészeink a világban, a világ tetői Magyarországon

Az immár 11 éves múltra visszatekintő építész konferencia minden évben aktuális, érdekes, az építész világot foglalkoztató kérdéseket jár körül. Az idei sorozat mottója:
"Magyar építészek a világban, a világ tetői Magyarországon"
Látszólag egymástól távol álló 2 gondolat köré épül föl a konferencia sorozat tematikája: a fiatal magyar építészek lehetőségeit, illetve a korszerű épületek, az úgynevezett "okos házak" kapcsolódó kérdéseit vizsgálja.

Sajnos nem meglepő az a trend, ami ma az egyetemről kikerülő építészek munkavállalását jellemzi. A régi korokhoz hasonlóan a mai fiatalok közül is sokan keresnek külföldön munkát vagy tanulási lehetőséget, és számos fiatal építész számára a külföldi munkavégzés tudja csak biztosítani a megélhetést és a szakmai érvényesülést. Az ő tapasztalataik, többlettudásuk óriási potenciált rejt magában a hazai építészet számára, amely akkor válhat igazán gyümölcsözővé, ha a sokéves mélyrepülés után a magyar építőipar újra a lehetőségek tárházává válik, és a kényszerből kitelepült tehetséges magyar építészek újra megtalálhatják a számításaikat hazánkban.

A korszerű eszközök és berendezések segítségével az épületek vezérlése, távoli elérése ma már nem a sci-fi világát jelentik. Ezek a feladatok egyre komolyabb műszaki, technológiai kihívások elé állítják mind a tervezőket, mind a gyártókat, hiszen a külföldön már nem újdonságnak számító "okos házak" hazánkban is egyre inkább tért hódítanak. Egy az új technológiák, új eljárások használatában külföldön tapasztalatot szerzett építész munkáiba is bepillantást nyerhetnek a konferencia hallgatói: Lieser József videokonferencia segítségével Dubaiból tartja meg előadását.

A konferencia kiemelt előadója Dr. Magyar Zoltán, aki a külső szemlélő nézőpontjából vizsgálja az eddigi tapasztalatokból levonható következtetéseket, hiszen mára sok éves monitoring eredmények állnak már rendelkezésre ezen a téren mind hazai, mind európai szinten.

Az egész napos konferenciát három kamara kiállítás kíséri, az Építészek Feketén Fehéren, Az YBL díjasok és a Társaság a Lakásépítésért 'Így lakunk' kiállítása.

A MÉK a konferenciát 3 kreditponttal értékeli, az MMK pedig támogatott konferenciaként tartja nyilván.

Az előzetes regisztráció díja bruttó 2.500 forint, a helyszíni regisztráció bruttó 4.000 forint.

Helyszínek és időpontok:
Szeged - 2014. május 6.
Győr - 2014. május 8.
Debrecen - 2014. május 13.
Budapest - 2014. május 15.

További információ: www.tetoakademia.hu

Közreműködők


Kiállító partnerek


Ha a TETŐAkadémia konferenciával kapcsolatban további információt szeretne kérni a TONDACH Magyarország Zrt. munkatárástól, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
   
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Hír
Látogatás a Várbazárban - TETŐAkadémia rendezvény
2014.07.17    
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  tetőakadémia  tető  építészkonferencia