proidea.hu online termékinformációs katalógus

Panel felújítás, építés kategória az Év Homlokzata Pályázaton


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2011. november 29.

Jelentkezési határidő: 2012. január 16., 17.


Az Év Homlokzata Pályázat az elmúlt nyolc évben a magyar építészet egyik rangos intézményévé nőtte ki magát, melynek célja az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján.
A pályázaton a zsűri két székében helyett foglaló Noll Tamás Ybl díjas építész, a Magyar Építész Kamara elnöke, és Máté Klára a Magyar Építéstechnika főszerkesztője a panel felújítás, építés kategóriáról és a pályázati lehetőségről beszélt.


"Nehéz kiemelnem egyetlen különálló kategóriát. Számomra nincs igazi különbség egy társasház vagy egy panelépület között. Ami számomra a legfontosabb ezeknél a típusú épületeknél az a funkcionalitás és esztétikum. Szeretem a modern, sima, letisztult vonalú házakat, melyek a környezetbe illeszkednek." - mondta el Máté Klára.
Noll Tamás a kategóriákról így vélekedett: "Erre a kérdésre nehéz válaszolni. Építészként minden jól megtervezett, megépített háznak tudok örülni. Nem döntöm el előre, melyik csoportot preferáljam, a Zsűrivel mindig a legjobbat keressük, ami példamutató tud lenni a tervező kollégák és a laikusok számára is."

A pályázatok elbírálásánál a zsűrinek nincsenek meghatározott elvárásai. A győztes pályaművet az esztétikum és műszaki megoldások alapján, konszenzusos módon szavazzák meg.

"Olyan pályamunkákat szeretnék látni, melyek az építéshez vagy felújításhoz korszerű anyagokat, technológiákat használnak fel. Fontosnak tartom, hogy a tervezői munka figyelembe vegye azt a környezetet, melyben elhelyezi az új épületet. Amennyiben pedig felújításról van szó, az épület - például egy panelház - homlokzata harmonizáljon a mellette található lakóházakkal, így belesimulva a környezetbe. A tervezésnél a szolidabb színeket kedvelem, bár a panelépületek esetében egy dinamikusan megtervezett színvilág üdítően hathat a környezetre." - egészítette ki Máté Klára a zsűrizéssel kapcsolatos véleményét. "Számomra a mai gondolkodásmódnak és elvárásoknak megfelelően, a korszerű energetikai-, környezetbarát-zöld elvek alapján tervezett, és innovatív épületek a legizgalmasabbak. Az építészetben mindig fontos a korszerű technológiák, építőanyagok, az előremutató megoldások alkalmazása. Nem a stílus a fontos, hanem az épület stílusegysége, harmóniája, az építészeti alapgondolat végig vitele a tervben, és a megépült alkotásban. - mondta el a zsűrizéssel kapcsolatban Noll Tamás, majd hozzátette: "A Magyar Építész Kamara elnökeként és építészként is mindig támogatom a versenyt, a megmérettetést. Egy ilyen pályázat kiváló lehetőség arra, hogy az elmúlt év "termését", épületeit és az azokat alkotó építészeket díjazzuk és megismertessük a nagyközönséggel."

Küldje be munkáit, hogy azok etalonná váljanak és a hazai utcakép követendő példái legyenek!

Nevezési kategóriák
Díjak

Családi ház új építés/felújítás kategória
1 000 000 Ft-os bankkártya
Társasház új építés/felújítás kategória
1 000 000 Ft-os bankkártya
Középület új építés/felújítás kategória
1 000 000 Ft-os bankkártya
Panelfelújítás kategória
1 000 000 Ft-os bankkártya
Műemlék kategória
1 000 000 Ft-os bankkártya
Baumit Innovációs Díj kategória
Utazás

A pályázati anyagok beadása
  • Postán: 2012. január 16., 24.00 óráig (a feladási időpont a mérvadó)
  • Személyesen: 2012. január 17., 12.00 óráig, előzetes egyeztetés után a pályázati titkárságon
A pályázati dokumentáció letölthető a www.evhomlokzata.hu weboldalról.

Ha az Év Homlokzata Pályázattal kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Baumit Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2510 Dorog, Baumit út 1.
Telefon: +36 33 512 910
Fax: +36 33 431 512
E-mail:
Web: www.baumit.hu
Web: www.baumacol.hu
   
   
   
   
   
   
A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat, 2015-ös árbevétele 940 millió euró volt. A vállalat fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók, valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása.
A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg, és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2015-ös árbevétele 15,3 milliárd forint volt, és éves átlagban 176 munkatársat foglalkoztatott. A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt támogatta az Országos Mentőszolgálatot, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatának.
Kulcsszavak:  Év  Homlokzata  Pályázat  Baumit  panel