Nagykovácsiban február az építészet hónapja

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Februárban két építészeti kiállítás tekinthető meg Nagykovácsiban

Egy országjárás befejező állomásaként 2008. februárjában Nagykovácsiba érkezik a 2007-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészeket, valamint a Pro Architectura díjjal kitüntetett épületeket bemutató vándorkiállítás, amelyet a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Wienerberger Téglaipari zRt. 2007. őszén Szombathelytől Nyíregyházáig, Győrtől Békéscsabáig tizenöt helyszínen mutatott be.

A kiállítást a Nagykovácsi Öregiskolában (Kossuth Lajos u. 78.) 2008. február 1-jén, pénteken, 18 órakor Kálmán Ernő DLA építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke nyitja meg.

A megnyitó után a 2007-ben Ybl-díjjal kitüntetett Basa Péter, a Városmajor utcai Barabás villa, a Budakeszi református templom és a Nagy-kopasz hegyi kilátó tervezője tart előadást mestereiről, kollégáiról, tervezői munkájáról, épületeiről.

A kiállítás 2008. február 14-ig látogatható.


A Wienerberger Téglaipari zRt. és Nagykovácsi nagyközség Önkormányzata 2007. júniusában "Terca köztérépítészeti hallgatói ötletpályázat" elnevezéssel pályázatot írt ki azzal a céllal, hogy friss tervezői ötletek alapján köztérépítészeti javaslatokat kapjanak Nagykovácsi halmozottan problémás főterének (gr. Tisza István, azelőtt Templom tér) megoldási lehetőségeire. A pályázat lezárult, az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás 2007. december 3-án megtörtént.

A díjazott pályaműveket a kiírók egy kiállításon mutatják be Nagykovácsi közönségének.

A kiállítás 2008. február 15-én, pénteken 18 órakor nyílik a Nagykovácsi Öregiskolában és. A megnyitó után kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség a pályázat eredményeiről, a tér és Nagykovácsi jövőjéről.


A kiállítások nyitva tartása: hétfőn és csütörtökön 12.00 - 18.00, kedden és pénteken 10.00 - 18.00, szerda szünnap, szombaton 9.00 - 13.00


Kapcsolódó hírek

Építészet Hónapja - 2010.
Fenntartható fejlődés - Hogyan éljük túl a 21. századot?
Építészet Hónapja - 2010.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...