proidea.hu online termékinformációs katalógus

CREATON Tetőszépségverseny 2014


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2014. július 07.

Indul az előválogató, várják a fotódokumentációval alátámasztott pályaműveket

A tetőfedők legrangosabb szakmai pályázatán, az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázaton az elmúlt években a Creaton kerámia tetőcseréppel fedett épületekkel induló szakemberek nyerték el rendre a legrangosabb díjakat. Így mára nem kérdés a Creaton Tetőszépségverseny előválogatásban betöltött szerepe és jelentősége.
Elindult a pályázási időszak. A szervezők várják az alapos fotódokumentációval alátámasztott pályaműveket.


Egy tető szépsége és a szakszerűség a tetőfedők és a hozzáértők számára összefüggő fogalmak: egy igazán szép tető, műszakilag korrekt, szépen kidolgozott részletekkel bír, amely a ház dísze és védelme. Mindennek megmutatására azonban elengedhetetlen a részletes fotódokumentáció, amely a teljes kivitelezés folyamatát végigkíséri. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy tetőfelújítás esetén érdemes fotózni a kiindulási állapotot és ne feledkezzünk el megörökíteni az elkészült tetővel pompázó teljes épületet sem.

Az ötödik alkalommal meghirdetett, 550.000 Ft összdíjazású Creaton Tetőszépségversenyre november 7-ig lehet pályázni és a hagyományoknak megfelelően a zsűri nem csupán a tetők szépsége, hanem sokkal inkább azok szakszerűsége alapján rangsorol.

A pályázatok színvonala egyre magasabb
A Creaton Tetőszépségverseny célja a legszebb és műszakilag magas színvonalon kivitelezett Creaton tetők bemutatása. Az évente nem csökkenő számban és valóban egyre magasabb színvonalon kivitelezett tetők közül egyre több kiválasztott, első osztályú munka jut tovább az országos, független pályázatra és szerepel kiválóan. 2014-ben a beérkezett 86 pályaműből 17 került az ÉMSZ zsűrije elé és 9 díjazott épületet fedett Creaton kerámia tetőcserép.

Tetőszépségverseny 2014
A Creaton Tetőszépségverseny 2014 fordulóján az elmúlt 2 évben, azaz 2013-2014-ben Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői.
A Creaton 2015 év elején ismét a legjobb 15 épületet nevezi az ÉMSZ Nívódíjra.

A bírálat folyamata és szempontjai nem változtak: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.
A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket amennyiben szükségesnek érzik, a helyszínen is megtekinthetik.

A bíráló bizottság tagjai
dr. Tóth Elek - a BME Magasépítési Tanszék ny. egyetemi docense
Nesó László ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2013. évi Creaton Tetőszépségverseny I. díjasa és a 2013. évi ÉMSZ Nívódíj nyertese
Baksa Ferenc ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2013. évi Creaton Tetőszépségverseny III. díjasa
Ferenczy András - építész, a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők
A pályaművek beadása: 2014. november 7.
Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2015. január 16., az építészek számára kiírt pályázat eredményhirdetésével egyidőben.

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a teljes pályázati kiírás letölthető a www.creaton.hu oldalról.

További információt a a pályázatról a Build-Communication Kft. és a CREATON South - East Europe Kft. munkatársától kérhet az Információkérés gombok használatával.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
Pályázat információ
  +36 23 611 028
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Székhely: H-8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.
Telefon: +36 92 551 550
Fax: +36 92 551 559
E-mail:
Web: www.creaton.hu
Web: www.creatonteto.hu
   
   
   
   
   
   
A CREATON csaknem 120 éves hagyományokkal rendelkező vállalat. „Creatívat agyagból” ez a cég célkitűzése, amit természetközeli módon és egyúttal igényesen, nagy hozzáértéssel, minőségi normáknak megfelelően valósítanak meg. A CREATON első külföldi gyárát Európa egyik legjobb nyersanyaglelőhelyének közepén, a magyarországi Lentiben alapította meg.
További hírek a Tetőcserepek termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Creaton  Tetőszépségverseny  2014  tetőfedés  tetőfedők