Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től

Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től

Az ingatlanberuházásoknál és fejlesztéseknél szinte mindig felmerül különleges padlóigény: extrém terhelhetőség, elektrosztatikus vagy elektromos-vezetőképesség, burkolattal kasírozható felület, állítható magasság, bonthatóság és szellőző képesség. Az álpadlók – és annak kereskedelmével és telepítésével foglalkozó ProInterier Kft. – ezekre a változatos és specifikus igényekre adnak megfelelő műszaki megoldást. 

Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től
Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től

A ProInterier Kft. mint a német Knauf dedikált álpadlórendszer-szerelőcsapata lefedi a magyar piacot a Knauf álpadlótermékek telepítését illetően. A vállalat továbbá kizárólagos forgalmazója és kivitelezője a PROSYSTEM álpadlórendszernek, melynek portfóliójában gipsz és farost álpadlók, szerver és szellőző álpadlóelemek, 20 kN terhelhetőségig terjedő rendszerek és egyedi igényekre szabható különleges műszaki megoldások is elérhetőek. Kiemelt referenciák az elmúlt időszakból:

BakerStreet irodaház / Budapest, Hengermalom út
A belga székhelyű ATENOR ingatlanfejlesztő negyedik hazai irodaprojektje a BakerStreet. A fitout munkák során nyolc emeletre szintenként 100 raklapnyi, összesen 16 000 m² Knauf DB 30 gipszrost,  – a változó bérlői igények szerint bontható és átalakítható – álpadló került kiszállításra, melynek nagy része karbonsemleges Interface modulszőnyeggel borították.
A két helyen is megtört vonalvezetésű épületforma hajszálpontos álpadlószabást kívánt meg. Illetve a nagy irodatereket megtörő csendszobák és elkülönült irodák álpadlóra ültetett üvegfalrendszeréhez dilatációs sávok és sűrített álpadló lábrendszert telepítettek. A szerverszobákba speciálisan erre a célra gyártott, antisztatikus vinyllel kasírozott PROSYSTEM 40 CRV acélfegyverzetű álpadló került.

Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től
Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től

Vincotech Hungária Kft. telephely / Bicske
A Mitsubishi Electric Corporation leányvállalata, a Vincotech Hungária Kft. bicskei telephelyének kapacitásbővítési és felújítási munkálatai során egy olyan álpadlórendszer kiépítésére volt szükség, amely megfelel a tervezett súlyterhelésnek, az ISO tisztatéri szabványnak, valamint a megrendelő szigorú tisztatéri és szürketéri követelményrendszerének. A projekt építése alatt mind a generálkivitelező Pallér Csarnok Kft., mind pedig a ProInterier csapata a tisztasági szempontokat kiemelten kezelte. Az előírásoknak megfelelő PROSYSTEM 38 PAV farost álpadlórendszert laboratóriumi körülményeket idéző felszerelésben – maszk, hajvédő háló, köpeny, kesztyű, lábzsák – telepítették.
A rákasírozott PVC-vel gyártott, bontható álpadlók az alattuk futó rengeteg szerelvényt és támasz összekötő traverzeket hozzáférhetővé téve, 45 cm magasságban, stabil vázrendszeren építették ki. A teljes felület jelentős része a padlóra majdan elhelyezendő és jelentős hőt termelő gépek miatt speciális lyukacsos, szellőző acél álpadlóelemekkel kombinálták. Ezeknek az elemeknek a pontos pozíciója gondos előtervezést igényelt. További megrendelői kritériumként szerepelt a terhelhetőség, amelyet 3 kN/m²-es, azaz 600 kg-os pontterheléssel, vagyis maximum 2400 kg/lapterheléssel (600×600 mm/lap) biztosít a PROSYSTEM 38 PAV típusú álpadló modellje. A közlekedő rámpák vezetőképes EC nora gumiburkolatot kapnak. 
A Vincotech beruházása a szigorú előírások és speciális igények miatt szakmailag az egyik legizgalmasabb, és négyzetméteráron számítva az egyik legköltségesebb hazai álpadlóprojekt. Kivitelezése rendkívüli szakértelmet és precizitást igényelt.

speciális lyukacsos, szellőző acél álpadlóelemek
Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től
speciális lyukacsos, szellőző acél álpadlóelemek

A Richter Gedeon irodaház új központi irodaépülete / Budapest, Gyömrői út 
A farost álpadlók már meghódították Európát, és a hazai piacon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Erre a trendre erősít rá a Richter Gedeon új irodaházába – Richter Központ – telepítendő 7500 m² farost alapú PROSYSTEM 38 PA0 típusú álpadló, mely projekt az Epronex Zrt. fitout kivitelezésében valósul meg. A nagy mennyiség lerakása kivitelezési bravúr, hiszen az új épület hullámos amőba vonalvezetéséhez precízen szükséges szabni minden oldalsó panelt.

Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től
Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től

Műemlék épületek
A századelőtti épületek teljes vagy retrofit felújításai sem jelentenek kihívást: a modern műszaki tartalom kiszolgálásához tökéletesen illenek az említett álpadlórendszerek. Speciális PROSYSTEM CRV40 álpadlórendszer szolgálja ki a szerverszobák igényeit, az elektromos és gépészeti vezetékek pedig zökkenőmentesen elvezethetőek bontható vagy nem bontható, gipsz vagy farost álpadlókban egyaránt. Az álpadló lapokra igény szerint telepíthető számos burkolat, akár restaurált faparketta is.

A fent említett álpadlórendszerek korlátlan megoldást kínálnak az ingatlanfejlesztőknek.

Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től
Speciális álpadlók a ProInterier Kft.-től
A hírben szereplő termékek
PROSYSTEM álpadlórendszer
 
PROSYSTEM álpadlórendszer

A PROSYSTEM álpadlórendszerek irodai használatra, a lépcsőzetes kialakítású előadótermek, pódiumok, szerverszobák, energiaátviteli létesítmények és egyéb, a terhelhetőséggel és az elektrotechnikai tulajdonságokkal szemben magas műszaki követelményeket támasztó területeken is megoldást jelent. A PROSYSTEM nagyfokú rugalmasságot kínál a helyiség rendeltetésének megfelelően.

Termék kártya
Kategóriák
Álpadlók
Álpadlók
Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók
Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...