Somfy árnyékoló automatizálás a Pillar Irodaházban

A Somfy megbízható, biztonságos és egyszerű árnyékoló automatizálási megoldásai több millió ember életét tették könnyebbé az elmúlt 50 évben. A lakossági otthonautomatizálási üzletága mellett a Somfy nagy hangsúlyt fektet az irodaházak, középületek árnyékolástechnikai megoldásaira is, ahol szintén teljes körű segítséget nyújt a tervezők és kivitelezők számára.

A közelmúlt egyik legnagyobb kihívásokkal járó, a Realflex Kft.-vel közösen megvalósított Pillar Irodaház árnyékolástechnikai projektjének céljai a komfort, az egészséges munkakörnyezet és energiahatékonyság szem előtt tartása, illetve a minőségi és időtálló megoldás biztosítása voltak, figyelembe véve minden környezetvédelmi és szakmai elvárást.

Somfy árnyékoló automatizálás a Pillar irodaházban
Somfy árnyékoló automatizálás a Pillar irodaházban

Árnyékoló automatizálás: a tervezéstől a kivitelezésig

A projekt korai szakaszában, az elektromos tervezésnél meghatározásra kerültek az igényeknek megfelelő árnyékolórendszer és vezérlés típusai. A teljes körű automatizáláshoz kapcsolódó valamennyi eszközt a Somfy biztosította, illetve ezen eszközök épületbe való integrációját is a Somfy szakértő munkatársának útmutatása révén valósították meg, biztosítva ezzel a kivitelezési munka zökkenőmentességét. A tervezési segédletek elkészítése után a kivitelezésnél is jelen volt a cég, teljes körű támogatást nyújtva az elektromos szakembereknek.

Az épület átadását követően, a Somfy nagy hangsúlyt fektetett a rendszer finomhangolására, figyelembe véve a felhasználói visszajelzéseket. A folyamat elsődleges célja, a beltéri komfort biztosítása és az energetikai hatékonyság fenntartása volt.

Somfy árnyékoló automatizálás a Pillar irodaházban
Somfy árnyékoló automatizálás a Pillar irodaházban

Hogyan biztosíthatja az árnyékolóvezérlés a beltéri vizuális és hőkomfortot, miközben az energiahatékonyságra is összpontosít?

Az irodai dolgozók a munkaidő nagy részét zárt térben töltik, ezért kiemelten fontos tényező a megfelelő levegő és fényviszonyok biztosítása az épületben. Az épületautomatizálási megoldások közvetlenül hatással vannak az élettani folyamatokra, így a friss levegő utánpótlása, a hűtés-fűtés és a világítás automatizálás jelentősége egyre nagyobb.

Minden projektnél, függetlenül attól, hogy új épületről vagy felújításról van szó, fontos kihasználni a természetes fény adta lehetőségeket, hiszen a magas energiaárak és a környezetvédelmi szempontok is ezt indokolják. Ahhoz, hogy egy árnyékolórendszer hatékonyan hozzá tudjon járulni egy épület energiahatékonyságához, és egyúttal szem előtt tartsa az ott dolgozók komfortérzetét, többféle beállítás is szükséges: munkaidőben, hétköznap a rendszer napállás és a megfelelő égtáj szerint billenti a zsaluziák lamelláit, optimális szórt fényt juttatva az irodába, megakadályozva a káprázást és a különféle felületek csillogását. Munkaidőn kívül és hétvégén a különféle érzékelők adatai alapján a rendszer automatikusan teljesen zárt vagy teljesen nyitott állásba mozgatja a lamellákat, ezzel támogatva az ideális klimatikus viszonyokat az épületben.

A Realflex Kft. által gyártott és felszerelt 1346 darab zsaluzia működését 705 darab Somfy J4 motor biztosítja (223 darab Animeo motorvezérlővel), a központi egység pedig egy érintőképernyős Animeo TouchBuco vezérlő, amelynek köszönhetően a 223 darab motorvezérlő szoftveresen zónázható és állítható, így nagyjából 60%-kal kevesebb vezeték kihúzására volt szükség, csökkentve a kivitelezési időt és költséget. A dinamikus árnyékolás hűtés és fűtés szempontjából egyaránt fontos, hiszen nyáron szeretnénk elkerülni az épület túlmelegedését, segítve a hűtési rendszer működését, ugyanakkor télen szeretnénk kihasználni a passzív hőnyereséget, ezáltal csökkentve a fűtési költséget.

Somfy árnyékoló automatizálás a Pillar irodaházban
Somfy árnyékoló automatizálás a Pillar irodaházban

Mindent egy kézből

A megfelelő módon megtervezett, beépített és beállított árnyékolórendszer tehát szerves részét képezi az épületnek, komfortot biztosítva a felhasználóknak és hatékony működést garantálva az üzemeltető számára. A Somfy a legelső pillanattól partnere tud lenni a legmagasabb színvonalú technológiákat támogató tervező és kivitelező csapatoknak. A professzionális eszközök biztosítása mellett, az adott projektre szabott legátfogóbb szakértő támogatást nyújtja, a tervezéstől, a kivitelezésen át, egészen a karbantartásig.

A hírben szereplő termékek
Somfy J4 io intelligens rádiós zsaluziamotor
 
Somfy J4 io intelligens rádiós zsaluziamotor

Somfy J4 io intelligens zsaluzia motor beépített védelemmel és kétirányú rádió kommunikációval. Somfy io - okos otthon rendszerbe illeszthető. Irányítható távirányítóval és mobil applikációval akár interneten keresztül is! Az internetes vezérléshez Tahoma vagy Connexoon központ szükséges.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Somfy animeo IB+ érintőképernyős épületvezérlő Somfy Touch Buco 4-8 zónás épületvezérlő Somfy Touch Buco BACnet épületvezérlés Somfy animeo IB+ moco motorvezérlők
 
Somfy animeo intelligens épületvezérlés
10 termék

A Somfy intelligens árnyékolórendszere az épület árnyékolóit összehangoltan mozgatja az épületben tartózkodók kényelméhez igazodva, növelve az épület energiatakarékosságát és a biztonságot. Az árnyékolókat tekinthetjük egy dinamikus szigetelőrendszernek is, ami hozzájárul az épület energiafelhasználásának csökkentéséhez. Az animeo rendszerrel lehetőség van az egyéni beállítás szerinti, zónánkénti, illetve az egész épület árnyékolóinak egyszerre történő vezérlésére.

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
L-80 típusú zsaluziák a Pillar Irodaház négy tornyán
L-80 típusú zsaluziák a Pillar Irodaház négy tornyán
A Realflex Árnyékolástechnika a Pillar Irodaház négy tornyára és belső udvaraira összesen 1370 db L-80 típusú, peremezetlen lamellás, sodronyos megvezetésű, motoros zsaluziát telepített. Az épületen kiemelt fontosságú volt a tervezők által megálmodott színvilág, amihez az árnyékoló lamellákat igazítani kellet. A feladatnak eleget téve a svájci beszállítóktól a Realflex egyedileg festett RAL 7036 alapanyagot rendelt, amiből 6 hónap leforgása alatt gyártották le, szerelték fel és üzemelték be a zsaluziákat.
L-80 típusú zsaluziák a Pillar Irodaház négy tornyán
Kategóriák
Redőnymozgatók, árnyékolómozgatók, vezérlések
Redőnymozgatók, árnyékolómozgatók, vezérlések
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...