Modern lakások Budapesten, Flat Top rendszerű Liebherr EC-B típusú darukkal építve

Öt Liebherr Flat Top daru sikeresen segítette a budapesti "Elite Park" lakópark munkálatait. A Bayer Construct Zrt. gépparkjából származó daruk a rugalmasan alkalmazható gémhosszokkal, valamint egyszerű összeszerelésükkel és szétszerelésükkel ideális megoldást biztosítottak az építkezéshez. Az intelligens segédrendszerek lehetővé tették a darukezelők számára, hogy milliméteres pontossággal hajtsák végre a feladatukat.

Modern lakások Budapesten, FLAT TOP rendszerű Liebherr EC-B típusú darukkal
Modern lakások Budapesten, Flat Top rendszerű Liebherr EC-B típusú darukkal építve
A budapesti projektben az öt Liebherr toronydaru felhasználásával, két további építési fázissal egészítették ki az "Elite Park" projektet. Fotó: Bayer Construct Zrt.

A projekthez két 150 EC-B 8, egy 220 EC-B 10 és két 250 EC-B 12 Liebherr típusú darut vetettek be a flottából. A csúcs nélküli EC-B daruk gémei 40, 45 vagy 55 méter hosszúságúak voltak, horogmagasságuk 40 és 73 méter között volt. Így a toronydaruk működése zökkenőmentesen zajlott, nagyon szűk körülmények között, és az építkezés minden részét lefedve, a kívánt teherbírással az előregyártott elemekhez. A csúcsnélküli daruk az építőanyagok széles skáláját mozgatták, mint például: zsaluzatokat, acél vasszerelvényeket, kéreg födémpaneleket, lépcsőkarokat, betonozó konténert, ablakokat.

Karcsú toronyrendszerek és alaphorgonyok a helyigény minimalizálásáért
A különösen helytakarékos használat érdekében az összes korábban említett toronydarut, az alapban rögzíthető szerelvényekre helyezték. Ezenkívül a daru méretétől függően a 16 HC 175, 21 HC 290 és 24 HC 630 toronyrendszereket használták. A karcsú, 1,6×1,6 méteres, 2,1×2,1 méteres, valamint 2,44×2,44 méteres toronyrészek jól beilleszkednek az épületek közötti kisebb áttörésekbe. A darukat 2022 júniusában szerelték össze, és 2023 tavaszán lettek elbontva.

A fentebb említett időszakban a Liebherr EC-B daruk segítségével valósult meg a 464 lakásos "Elite Park" második és harmadik építési üteme. Az emeletek száma gyorsan nőtt: a Bayer Construct modern berendezéseivel és technológiájával egy emelet építése mindössze két hetet vett igénybe. A tízemeletes, különböző méretű lakásokkal rendelkező modern épületek a Duna nyugati részén helyezkednek el Újbudán, Budapest XI. és legsűrűbben lakott kerületében. A lakópark ismertető jelei a bőséges zöldfelület és a színes homlokzatok. Ez az a lakópark, ami a homlokzatok színeivel tükrözi a környék dinamikus természetét. Az apartmanok fűtését és a meleg vizet távfűtés biztosítja.

Modern lakások Budapesten, FLAT TOP rendszerű Liebherr EC-B típusú darukkal
Modern lakások Budapesten, Flat Top rendszerű Liebherr EC-B típusú darukkal építve
A Flat Top, EC-B típus csúcs nélküli daruk a keskeny építési területen is elhelyezhetők, és nem akadályozzák egymást. Fotó: Bayer Construct Zrt.

Az EC-B sorozat hatékony alkalmazásokat tesz lehetővé
Az EC-B sorozatú daruk olyan lakóprojektekre vannak predesztinálva, mint ezek. Szállítás, összeszerelés, kezelési teljesítmény és biztonság – a csúcsnélküli daruk könnyedén ötvözik a modern építkezések összes fontos követelményét. A szolgáltatások széles skáláját lefedik, a kis városi daruktól a nagy átrakó darukig. A Budapesten használt daruk nyolc, tíz és tizenkét tonnás maximális teherbírást nyújtottak.
Intelligens segédrendszerek támogatták a darukezelőket a precíz és biztonságos emelések végrehajtásában. Ennek ékes példája a Micromove finom pozicionáló mód, amely lehetővé teszi a rakományok pontos és gondos elhelyezését, ez különösen előnyös előregyártott elemek lehelyezésére. Az EC-B ergonomikus kialakítású LiCAB darukezelői kabinja korlátlan kilátással biztosította, hogy a darukezelők kényelmesen és a lehető legjobb körülmények között végezhessék munkájukat. 

A hírben szereplő termékek
Liebherr 150 EC-B 8 Litronic Flat-Top daru
 
Liebherr 150 EC-B 8 Litronic Flat-Top daru

Ezeken az EC-B darukon a kompakt fej tartalmazza a forgóművet, a központi kapcsolóberendezést és a teljes forgógyűrű-tartót.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Liebherr 520 EC-B 20 Fibre daru
 
Liebherr 520 EC-B 20 Fibre daru

A Liebherr első billenőgémes toronydaruja, amely nagy szakítószilárdságú műanyag rostkötéllel rendelkezik, és rendkívül lenyűgöző teljesítményértékeket kínál.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Daruk
Daruk
Építőipari gépek, eszközök
Építőipari gépek, eszközök
Eszközök
Eszközök
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...