Jungheinrich lítiumionos targoncák egy német faanyag-nagykereskedő telephelyen

Jungheinrich lítiumionos targoncák egy német faanyag-nagykereskedő telephelyen

Az EFG S50 négykerekű elektromos targoncák maximális teljesítményt nyújtanak a több műszakos üzemben

Az építőiparban a természetes anyagok felhasználására mutató trendnek köszönhetően Németország vezető faanyag-nagykereskedőjének, a Klöpferholznak a rendelési görbéje meredeken felfelé ível. A Bajorországban található wolnzachi telephelyen egy automatizált fatábla-raktár épült és a korábbi öt telephely tevékenységét is ide összpontosították. A növekvő rendelésmennyiség feldolgozása érdekében a Klöpferholz úgy döntött, hogy a Jungheinrich nagy teljesítményű, elektromos, lítiumion akkumulátorral szerelt targoncáival bővíti flottáját. Ez megnyitotta az utat a több műszakos működéshez.

Jungheinrich lítiumionos targoncák egy német faanyag-nagykereskedő telephelyen
Jungheinrich lítiumionos targoncák egy német faanyag-nagykereskedő telephelyen

Hosszú távú partnerkapcsolat

Legyen szó ácsról, építészről vagy asztalosról – a Klöpferholz céget aligha hagyhatja figyelmen kívül bármelyik faipari szakember. A faanyag-nagykereskedő a DIN-szabványnak megfelelő forgácslapoktól az ellenőrzött és minősített ültetvényes termesztésből származó nemes faanyagokig széles termékválasztékot kínál ügyfeleinek. A szállítási megbízhatóság, a gyors elérhetőség és a termékválaszték sokszínűsége a vállalat erősségei közé tartozik. A bajor Wolnzachban található központi disztribúciós telephely működtetését már régóta a Jungheinrich automatizált folyamatai és nagy teljesítményű targoncái segítik.

A targoncaflotta EFG 425- S30, EFG S30 típusú négykerekű elektromos targoncákból és ETV 325 típusú tolóoszlopos targoncákból áll, mindegyik savas ólomakkumulátorral szerelve.

Lítiumion a turbó üzemmódhoz

A wolnzachi telephely szíve a teljesen automatizált fatábla-raktár: három szinten 20.000 tábla fér el, az alapterület 30.000 m². A vákuumos megfogó karok kíméletesen veszik fel a táblákat, és a digitális vezérlőrendszernek köszönhetően az ügyfelek megrendeléseit most még gyorsabban és hibabiztosabban lehet feldolgozni. Ebben a folyamatban a bejövő és kimenő áruk jelentik a szűk keresztmetszetet a megnövekedett forgalmi sebességhez. Pontosan itt van most használatban két vadonatúj lítiumionos targonca.

A lítiumion akkumulátorral felszerelt, nagy teljesítményű EFG S50 négykerekű elektromos targoncák maximális teljesítményt tesznek lehetővé a több műszakos üzemben és kiemelkedő energiahatékonyságot biztosítanak. Elegendő egy rövid köztes töltés és máris indulhat a következő be- vagy kirakodása. A karbantartásmentes akkumulátor-koncepció minimálisra csökkenti az állásidőt.

A helyi feltételekre szabottan

Az új, lítiumion akkumulátorral felszerelt  5 tonnás targoncák tökéletesen alkalmazkodnak a működési környezetükhöz: a meghosszabbított villák könnyedén felveszik a nehéz, nagyméretű fa rakományokat. A több mint 7 méteres emelési magasság megkönnyíti a tárolást és a kiemelést a magasabb állványszinteken. A targoncák színét illetően a Klöpferholz egy speciális RAL 8017 (csokoládébarna) fényezés mellett döntött – így a targoncák a munkatársak ruházatához hasonlóan illeszkednek a vállalat arculatához.

Jungheinrich lítiumionos targoncák egy német faanyag-nagykereskedő telephelyen
Jungheinrich lítiumionos targoncák egy német faanyag-nagykereskedő telephelyen

A flottabővítésről Robert Hochreuther, a telephely vezetője mesélt:

"Számunkra a teljesítmény kérdése a legfontosabb, mivel több telephely tevékenységét összevontuk, ezért a rakodás és a hatékonyság tekintetében magasabb követelményeknek kell megfelelnünk. Itt a lítiumionos targoncák bizonyultak a legjobb választásnak. Az alacsony állásidőnek köszönhetően könnyen betarthatjuk a "Rendelje meg ma, mi holnap kiszállítjuk" ígéretünket. Ráadásul mivel a lítiumionos modellek energiahatékonysága jobb, csökkent az áramköltségünk is. Az alacsonyabb erőforrás-fogyasztás szintén összhangban van a Klöpferholz általános elveivel: célunk az egészséges, erőforrás-kímélő körforgásos gazdálkodás, és csak olyan minősített fát vásárolunk, amely megfelel az FSC-, valamint a PEFC-szabványoknak. Ezért járműparkunk esetében is fenntartható szemléletet alkalmazunk.”

Arra a kérdésre, hogy miért döntöttek a Jungheinrich mellett, a telephely vezetője a következő választ adta:

"Sok-sok éve dolgozunk együtt a Jungheinrich céggel és mindig elégedettek voltunk. A targoncák és a szolgáltatási csomag is megfelelő. Teljes körű szolgáltatási csomagot választottunk. Egyrészt a költségek átláthatósága, másrészt a szakmai kompetencia miatt. Szeretném kiemelni, hogy egy lítiumionos targonca teljesítménye két hagyományosnak felel meg. Így nem volt kérdés a döntés során.”

Tudjon meg többet a Jungheinrich lítiumion-technológiájáról.

A hírben szereplő termékek
Jungheinrich elektromos villástargoncák
 
Jungheinrich elektromos villástargoncák

A Jungheinrich elektromos homlokvillás targoncák a tisztán beltéri vagy akár a kombinált beltéri-kültéri használatra kínálnak igényre szabott megoldást. Ezek közé tartozik a rendkívül helytakarékos, hátsó meghajtású 1-es sorozat, az igazán dinamikus 2-es sorozat és a kiemelkedően nagy teljesítményű, négykerekű 3-as, 4-es és 5-ös sorozat gépei 1000 - 5000 kg terjedő teherbírással.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Jungheinrich tolóoszlopos targoncák
 
Jungheinrich tolóoszlopos targoncák

A tolóoszlopos targoncák előnyei különösen szűk helyviszonyok esetén érvényesülnek: kompakt szerkezetük nagy emelési magasságot is lehetővé tesz. Különböző kivitelek állnak rendelkezésre a nagyobb hatékonyság és emelési sebesség érdekében.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Targoncák, szállítókocsik
Targoncák, szállítókocsik
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...