TERCA téglaburkolatok - terrakottától az antracitig

Az új Exlusive termékcsaládba tartozó kézi vetésű burkoló téglák 10 féle exkluzív megjelenésű új burkolótéglát tartalmaznak a világos-, közép-és sötétszürkétől a vörösesbarna árnyalatig.

A természetesen téglavörös terrakotta színek és a világos vagy vörösig pácolt fa együttese, valamint a kert megnyugtató hangulatát árasztó zöldes-sárgás növényszínek kavalkádja a nyugodt mediterrán szieszta hangulatát idézi. Az új antracit színekkel idézhető hangulat talán még nem ennyire elterjedt, bár a minimalista stílust kedvelők körében mind beltéren, mind kültéren közkedvelt megoldás. Kerek és gömbölyded formák színesítik az elsőt, szögletesség és vonalasság a másodikat. A közös bennük a szép és tartós téglaburkolatok alkalmazása.
A Terca Téglaburkolatok termékcsalád homlokzatok burkolására alkalmas burkoló- és klinkertéglák, valamint klinker burkoló lapok kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, jól illeszkednek minden környezethez, építőanyaghoz.

A téglaburkolatok alkalmazásával változatos és esztétikus, egyedi homlokzat, lábazat, kerítés ill. kerti bútorok valósíthatók meg. Épületekben belső falak burkolása is alkalmas.
A közkedvelt kézi vetésű burkolatok rusztikus, érdes, egyenetlen felületükkel hódították meg a tervezőket és építtetőket. A téglaburkolatok - kiemelve az építészeti elgondolást - kiválóan illenek a napjainkban divatossá vált mediterrán családi házak, kertek hangulatához.

Az esztétikumon túl a téglaburkolatok használata kiváló épületfizikai tulajdonságokat kölcsönöz az épületnek, alkalmazásával javítható a ház hőszigetelő- és hőtároló képessége. A klinkertéglákat magas hőfokon, 1200 C fokon égetik ki. Nagy nyomószilárdságúak, kisebb a vízfelvételi képességük (maximum 8% lehet), jól tűrik a külső hőmérséklet változásaiból adódó hatásokat: kopásállóak, fagyállóak és savállóak, azaz nagy ellenálló-képességgel rendelkeznek. Ennek következtében színük az idő múlásával nem fakul meg. Tisztításuk egyszerű, mivel a burkolt felületek nehezen szennyeződnek.

A Terca Téglaburkolatok homlokzatok díszítésére, burkolására szolgálnak, ennek használata azonban nem falazási hanem burkolási munkát igényel. A sötétvörös és bordó színárnyalattól a sárga és bézsig hatféle színben és kétféle méretrendben, sarokelem kiegészítőkkel választható klinker lapok mindössze 1,2 cm vastagságúak, ellentétben a hagyományos burkolótéglákkal, amelyek szélessége fajtától függően 6-12 cm. A klinker lapok, a falburkoló és klinker téglák között jelentős különbség, hogy a lap formájú burkolattal ellátott falfelület - a termék tulajdonságaiból adódóan - nem rendelkezik azokkal az épületfizikai tulajdonságokkal, amelyekkel egy téglával burkolt fal. A téglaburkolat a ház hőszigetelésében, hőtárolásában komoly szerepet játszhat, míg a klinker lapok esetén ez nem mondható el. Az épületnek nem csak természetes, hanem esztétikus külsőt is biztosít, amely egyúttal tartósan ellenáll az időjárás viszontagságainak.
A Terca burkoló téglaelemek fugázásához speciális fugaanyag szükséges, amely a homlokzati falazat utólagos fugázására alkalmas. A burkolóelemek és a fugahabarcsok különböző színkombinációinak használata lehetővé teszi a felület többszínű variációit és árnyalatait.

A téglaburkolatok építését bízzuk szakemberre, de van néhány szabály, mellyel a megrendelőnek is érdemes tisztába lennie. A gyakran helytelen beépítéssel a szép termék nem adja a várt esztétikus és tartós eredményt, így az esetleg olcsóbb megoldás lesz a drágább. Szakemberek számára a termék használatával az épület egyszerűen és gyorsan burkolható.

A Terca téglaburkolatú homlokzatok előnyei:
  • kiváló esztétikai tulajdonságok
  • jó formálhatóság
  • hosszú élettartam
  • csekély fenntartási költségek
  • jó tisztíthatóság
  • jó hangcsillapítás
Széles termékválaszték - sokféle színárnyalat A Terca homlokzatburkolatok termékválasztékában már eddig is 30 féle szín közül, a sima, rusztikus, homokszórt, húzott és érdesített felületű termékek között lehetett válogatni. Az új Exlusive termékcsaládba tartozó kézi vetésű burkoló téglák 10 féle exkluzív megjelenésű új burkolótéglát tartalmaznak a világos-, közép-és sötétszürkétől a vörösesbarna árnyalatig. A klinker minőségű termékek színválasztéka ezentúl a sárgatarkától a barnán át egészen az antracit színűig kínál majd megoldásokat a falnak kiváló épületfizikai tulajdonságokat kölcsönöző termék mellett döntő vásárlók számára.
Avasi Gimnázium új szárnya
Avasi Gimnázium új szárnya
Avasi Gimnázium új szárnya

Beruházó: Miskolc Önkormányzata
Tervező: Horváth Zoltán és Elek Attila, HAD Építész Kft.
Építésmenedzsment: Kádas Zoltán, Credas Mérnöki Iroda
Generálkivitelező: Tolnai László, Adeptus Mérnöki. Építőipari és Kereskedelmi Zrt.
Nagyatádi ivókút
Nagyatádi ivókút
Nagyatádi ivókút

Beruházó: Nagyatádi Önkormányzat
Tervező: Arker Stúdió Kft. (Kaposvár), Lőrincz Ferenc
Kivitelező: Bagó és Tsa Kft. (Nagyatád)
Szent Család Római katolikus templom, Kazincbarcika
Szent Család Római katolikus templom, Kazincbarcika
Szent Család Római katolikus templom, Kazincbarcika

200 fő befogadására alkalmas templom, ellipszis főhajóval. A templom külső és belső burkolata, valamint a torony burkolata Terca téglaburkolat felhasználásával készült.

Megbízó: Egri Főegyházmegyei Hatóság, Dr. Seregély István Egri Érsek
Tervező: Rátkai Építésziroda Kft.
Építész: Rátkainé Kiss Róza, Rátkai Attila, építész vezető tervezők
Szerkezettervező: Styaszny Sándor, statikus vezető tervező
Épületgépész tervező: Holló István, épületgépész vezető tervező
Elektromos tervező: Hágen András, elektromos vezető tervező
Közmű tervező: Pálinkás Józsefné, Berecz András, mélyépítô tervezők
Műszaki ellenőr: Baksa István aranydiplomás okleveles mérnök


Ha a bemutatott termékkel kapcsolatban információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a gyártótól, használja az oldal alján lévő Információkérés gombot.

Kategóriák

Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...