proidea.hu online termékinformációs katalógus

TERCA téglaburkolatok - terrakottától az antracitig


2008. július 30.

Az új Exlusive termékcsaládba tartozó kézi vetésű burkoló téglák 10 féle exkluzív megjelenésű új burkolótéglát tartalmaznak a világos-, közép-és sötétszürkétől a vörösesbarna árnyalatig.

A természetesen téglavörös terrakotta színek és a világos vagy vörösig pácolt fa együttese, valamint a kert megnyugtató hangulatát árasztó zöldes-sárgás növényszínek kavalkádja a nyugodt mediterrán szieszta hangulatát idézi. Az új antracit színekkel idézhető hangulat talán még nem ennyire elterjedt, bár a minimalista stílust kedvelők körében mind beltéren, mind kültéren közkedvelt megoldás. Kerek és gömbölyded formák színesítik az elsőt, szögletesség és vonalasság a másodikat. A közös bennük a szép és tartós téglaburkolatok alkalmazása.

 
A Terca Téglaburkolatok termékcsalád homlokzatok burkolására alkalmas burkoló- és klinkertéglák, valamint klinker burkoló lapok kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, jól illeszkednek minden környezethez, építőanyaghoz.

A téglaburkolatok alkalmazásával változatos és esztétikus, egyedi homlokzat, lábazat, kerítés ill. kerti bútorok valósíthatók meg. Épületekben belső falak burkolása is alkalmas.
A közkedvelt kézi vetésű burkolatok rusztikus, érdes, egyenetlen felületükkel hódították meg a tervezőket és építtetőket. A téglaburkolatok - kiemelve az építészeti elgondolást - kiválóan illenek a napjainkban divatossá vált mediterrán családi házak, kertek hangulatához.

Az esztétikumon túl a téglaburkolatok használata kiváló épületfizikai tulajdonságokat kölcsönöz az épületnek, alkalmazásával javítható a ház hőszigetelő- és hőtároló képessége. A klinkertéglákat magas hőfokon, 1200 C fokon égetik ki. Nagy nyomószilárdságúak, kisebb a vízfelvételi képességük (maximum 8% lehet), jól tűrik a külső hőmérséklet változásaiból adódó hatásokat: kopásállóak, fagyállóak és savállóak, azaz nagy ellenálló-képességgel rendelkeznek. Ennek következtében színük az idő múlásával nem fakul meg. Tisztításuk egyszerű, mivel a burkolt felületek nehezen szennyeződnek.

A Terca Téglaburkolatok homlokzatok díszítésére, burkolására szolgálnak, ennek használata azonban nem falazási hanem burkolási munkát igényel. A sötétvörös és bordó színárnyalattól a sárga és bézsig hatféle színben és kétféle méretrendben, sarokelem kiegészítőkkel választható klinker lapok mindössze 1,2 cm vastagságúak, ellentétben a hagyományos burkolótéglákkal, amelyek szélessége fajtától függően 6-12 cm. A klinker lapok, a falburkoló és klinker téglák között jelentős különbség, hogy a lap formájú burkolattal ellátott falfelület - a termék tulajdonságaiból adódóan - nem rendelkezik azokkal az épületfizikai tulajdonságokkal, amelyekkel egy téglával burkolt fal. A téglaburkolat a ház hőszigetelésében, hőtárolásában komoly szerepet játszhat, míg a klinker lapok esetén ez nem mondható el. Az épületnek nem csak természetes, hanem esztétikus külsőt is biztosít, amely egyúttal tartósan ellenáll az időjárás viszontagságainak.
A Terca burkoló téglaelemek fugázásához speciális fugaanyag szükséges, amely a homlokzati falazat utólagos fugázására alkalmas. A burkolóelemek és a fugahabarcsok különböző színkombinációinak használata lehetővé teszi a felület többszínű variációit és árnyalatait.

 
A téglaburkolatok építését bízzuk szakemberre, de van néhány szabály, mellyel a megrendelőnek is érdemes tisztába lennie. A gyakran helytelen beépítéssel a szép termék nem adja a várt esztétikus és tartós eredményt, így az esetleg olcsóbb megoldás lesz a drágább. Szakemberek számára a termék használatával az épület egyszerűen és gyorsan burkolható.

A Terca téglaburkolatú homlokzatok előnyei:
  • kiváló esztétikai tulajdonságok
  • jó formálhatóság
  • hosszú élettartam
  • csekély fenntartási költségek
  • jó tisztíthatóság
  • jó hangcsillapítás
Széles termékválaszték - sokféle színárnyalat A Terca homlokzatburkolatok termékválasztékában már eddig is 30 féle szín közül, a sima, rusztikus, homokszórt, húzott és érdesített felületű termékek között lehetett válogatni. Az új Exlusive termékcsaládba tartozó kézi vetésű burkoló téglák 10 féle exkluzív megjelenésű új burkolótéglát tartalmaznak a világos-, közép-és sötétszürkétől a vörösesbarna árnyalatig. A klinker minőségű termékek színválasztéka ezentúl a sárgatarkától a barnán át egészen az antracit színűig kínál majd megoldásokat a falnak kiváló épületfizikai tulajdonságokat kölcsönöző termék mellett döntő vásárlók számára.

Referenciák
Avasi Gimnázium új szárnya  
Avasi Gimnázium új szárnya

Beruházó: Miskolc Önkormányzata
Tervező: Horváth Zoltán és Elek Attila, HAD Építész Kft.
Építésmenedzsment: Kádas Zoltán, Credas Mérnöki Iroda
Generálkivitelező: Tolnai László, Adeptus Mérnöki. Építőipari és Kereskedelmi Zrt.
Nagyatádi ivókút  
Nagyatádi ivókút

Beruházó: Nagyatádi Önkormányzat
Tervező: Arker Stúdió Kft. (Kaposvár), Lőrincz Ferenc
Kivitelező: Bagó és Tsa Kft. (Nagyatád)
Szent Család Római katolikus templom, Kazincbarcika  
Szent Család Római katolikus templom, Kazincbarcika

200 fő befogadására alkalmas templom, ellipszis főhajóval. A templom külső és belső burkolata, valamint a torony burkolata Terca téglaburkolat felhasználásával készült.

Megbízó: Egri Főegyházmegyei Hatóság, Dr. Seregély István Egri Érsek
Tervező: Rátkai Építésziroda Kft.
Építész: Rátkainé Kiss Róza, Rátkai Attila, építész vezető tervezők
Szerkezettervező: Styaszny Sándor, statikus vezető tervező
Épületgépész tervező: Holló István, épületgépész vezető tervező
Elektromos tervező: Hágen András, elektromos vezető tervező
Közmű tervező: Pálinkás Józsefné, Berecz András, mélyépítô tervezők
Műszaki ellenőr: Baksa István aranydiplomás okleveles mérnök


Ha a bemutatott termékkel kapcsolatban információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a gyártótól, használja az oldal alján lévő Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
Híves Zsolt
műszaki szaktanácsadó +36 30 928 7432
Nagy Tamás
műszaki szaktanácsadó - Bp., Pest és Nógrád megye +36 30 982 0798
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
További hírek a Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  terracotta  Exclusive  TERCA  kézi  vetésű  burkoló  tégla  klinker  lap