proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Wavin a piacon egyedülálló termékkel bővítette polipropilén nyomócső termékcsaládját


2013. május 31.

A Wavin Ekoplastik Fiber Basalt Plus egyidejűleg ellenáll a magas hőmérsékletnek és nyomásnak, valamint 3-szor kisebb a hőtágulása az egyrétegű PP-R csövekhez képest

Több mint 3 éves fejlesztés, rengeteg teszt és több ezer óra mérés után a Wavin a piacon egyedülálló termékkel bővítette a polipropilén nyomócső rendszerét. A legfrissebb családtag nem más, mint az Ekoplastik Fiber Basalt Plus. Ezt a különleges 3 rétegű csövet a polipropilén legújabb generációjából, a PP-RCT-ből állítják elő, valamint bazaltszállal erősítik meg.
Mire jó a PP-RCT alapanyag és a bazaltszálas megerősítés?

A PP-RCT garantálja a megbízható működést a legnehezebb körülmények között is, egyidejűleg ellenállva a nagymértékű nyomásnak és magas hőmérsékletnek. Emellett rendkívül könnyen kezelhető és lehetőséget biztosít a kisebb átmérők használatára. Nem utolsó sorban növeli a teljes rendszer hosszú távú megbízhatóságát is.

A megfelelő összetételű pépesített és olvasztott bazalt kövekből álló szál pedig növeli a cső erejét, valamint javítja az ellenálló képességét. Rendkívüli keménységet és egyben rugalmasságot kölcsönöz, így szinte minden iparágban használható. A bazaltszál jócskán túlszárnyalja az üvegszál tulajdonságait is, szakítószilárdsága 20%-kal nagyobb. Gyártása rendkívül környezetkímélő a gyártási folyamat alacsony energia igényének és a 100%-os újrahasznosíthatóságának köszönhetően.
Miért előnyös Wavin Ekoplastik Fiber Basalt Plus cső használata?
  • A Fiber Basalt Plus cső ivóvíz, használati melegvíz és fűtés-hűtési rendszerekhez egyaránt használható.

  • 20%-kal magasabb teljesítményre képes és 50%-kal jobban ellenáll a nagymértékű nyomásnak magas hőmérsékleten, mint az üvegszálerősítéses PP-R csövek.

  • Akár 90°C fokos hőmérsékletnek is ellenáll.

  • A hőtágulás háromszor kisebb, mint az egyrétegű PPR csövek esetében.
A Wavin Ekoplastik Fiber Basalt Plus csövekkel kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Wavin Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2072 Zsámbék, Új gyártelep
Telefon: +36 23 566 000
Fax: +36 23 566 001
E-mail:
Web: www.wavin.hu
Nagy Attila
mérnök értékesítő +36 30 226 7195
   
   
   
Az 1955-ben alapított hollandiai székhelyű cég meghatározó szereplője a műanyag csőgyártásnak. A Wavin főbb termékcsoportjai a közmű-, ivóvíz-, csatorna-, gázcsővezetékek, műanyag aknák, valamint az épületgépészeti csővezetékek a padló- és felületfűtéstől a hideg- és melegvizes ivóvízvezetékeken át a különféle lefolyócső rendszerekig.
További hírek a Többrétegű csövek, csőrendszerek termékkategóriában
További hírek a Csőrendszerek, idomok, folyókák termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Wavin  Ekoplastik  Fiber  Basalt  Plus  PP-RCT-  bazaltszál  többrétegű  cső