proidea.hu online termékinformációs katalógus

Újítások a Ventus légkezelő berendezésekben


2008. június 09.

Különböző megoldásokkal teszi még hatékonyabbá termékeit a VTS

A VTS-nél a következő konstrukciós megoldások kerülnek bevezetésre 2008. második felében:

Megnövelik a Ventus légkezelők merevségét és szilárdságát
A panelokat összekötő csavarok meghosszabbításával, valamint a fém oszlopok beépítésével tovább növelték a légkezelő szilárdságát. Ez az újítás az alábbiakat eredményezi: A VS-21 - VS-75 légkezelőkben feleslegessé válik a belső tartószerkezet. A tartószerkezet elhagyása ezekben a légkezelőkben egyszerűbbé teszi és lerövidíti az összeszerelést. A fém tartóoszlopok használata csökkenti a légrések előfordulását, amely a nagyobb légkezelőknél alakulhat ki nagy nyomás esetén.
A második kép demonstrálja a légkezelő szilárdságának ellenőrzését. Az ellenőrzéshez lézeres optikai rendszert használtak, amely lehetővé teszi a mikronos pontosságú mérést.


A légkezelő elhelyezésének új módjai
Az eddigi zártszelvényes alapkeret megoldás helyett a VS-21 - VS-150 légkezelők részére két új elhelyezési módot vezettek be: műanyag támasztólábakat és a H-profilú önhordó alapkeret, amelynek a magassága 96mm.


Megszüntették a keretet a légkezelő befújó és elszívó oldalai között
A VS-21 - VS-150 légkezelőkben a befújó és elszívó oldalak közötti keretet megszüntették (első kép). Ez lerövidíti a légkezelő összeszerelésének idejét, ugyanakkor a panelek érintkezési felületinek növelésével szilárdabbá válik a légkezelő. A légkezelők magassága az alátámasztás fajtájától függően változik:
  • csökken 40 mm-el a támasztólábak esetén
  • megnövekszik 16 mm-el az alapkeret esetén
A második és harmadik kép a VS-75 - VS-150 légkezelők megnövekedett szilárdságát demonstrálja. A légkezelők 21 és 25 modulból álltak, 7,7 m és 9,2 m hosszúsággal. Ahogy a képen is látható, a légkezelők behajlása szinte észrevehetetlen volt.

 

Cég
Székhely: H-1146 Budapest, Hungária krt. 162. Hermina Business Tower B
Telefon: +36 1 436 0100
Fax: +36 1 439 1636
E-mail:
Web: www.vtsgroup.hu
Web: www.vtseuroheat.hu
   
   
   
   
   
   
Az 1989-ben, Lengyelországban bejegyzett VTS ma már 19 országban van jelen. A VTS a légkezelő berendezések egyik piacvezető gyártója.
További hírek a Légszárítók, légnedvesítők termékkategóriában
További hírek a Klíma- és hűtéstechnika termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában