Újítások a Ventus légkezelő berendezésekben

Különböző megoldásokkal teszi még hatékonyabbá termékeit a VTS

A VTS-nél a következő konstrukciós megoldások kerülnek bevezetésre 2008. második felében:

Megnövelik a Ventus légkezelők merevségét és szilárdságát
A panelokat összekötő csavarok meghosszabbításával, valamint a fém oszlopok beépítésével tovább növelték a légkezelő szilárdságát. Ez az újítás az alábbiakat eredményezi: A VS-21 - VS-75 légkezelőkben feleslegessé válik a belső tartószerkezet. A tartószerkezet elhagyása ezekben a légkezelőkben egyszerűbbé teszi és lerövidíti az összeszerelést. A fém tartóoszlopok használata csökkenti a légrések előfordulását, amely a nagyobb légkezelőknél alakulhat ki nagy nyomás esetén.
A második kép demonstrálja a légkezelő szilárdságának ellenőrzését. Az ellenőrzéshez lézeres optikai rendszert használtak, amely lehetővé teszi a mikronos pontosságú mérést.


A légkezelő elhelyezésének új módjai
Az eddigi zártszelvényes alapkeret megoldás helyett a VS-21 - VS-150 légkezelők részére két új elhelyezési módot vezettek be: műanyag támasztólábakat és a H-profilú önhordó alapkeret, amelynek a magassága 96mm.

Megszüntették a keretet a légkezelő befújó és elszívó oldalai között
A VS-21 - VS-150 légkezelőkben a befújó és elszívó oldalak közötti keretet megszüntették (első kép). Ez lerövidíti a légkezelő összeszerelésének idejét, ugyanakkor a panelek érintkezési felületinek növelésével szilárdabbá válik a légkezelő. A légkezelők magassága az alátámasztás fajtájától függően változik:
  • csökken 40 mm-el a támasztólábak esetén
  • megnövekszik 16 mm-el az alapkeret esetén
A második és harmadik kép a VS-75 - VS-150 légkezelők megnövekedett szilárdságát demonstrálja. A légkezelők 21 és 25 modulból álltak, 7,7 m és 9,2 m hosszúsággal. Ahogy a képen is látható, a légkezelők behajlása szinte észrevehetetlen volt.

Kategóriák
Légnedvesítők
Légnedvesítők
Klíma- és hűtéstechnika
Klíma- és hűtéstechnika
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...