Tovább bővült a RAVATHERM XPS hőszigetelés termékkínálat

Ezentúl akár 280 mm vastag RAVATHERM XPS hőszigetelő termékeket is vásárolhat

Ma már nem kérdés, hogy épületeinket hőszigetelni kell. Az egyre szigorodó hőtechnikai elvárásoknak eleget téve megnőtt az igény a különösen nagy vastagságú hőszigetelő termékekre. Igazodva ezekhez a követelményekhez, a RAVATHERM Hungary Kft. mostantól 22, 24, 26 és 28 cm vastagságú zártcellás polisztirolhab hőszigetelést is kínál.
Az elmúlt évben sikeresen gyártottak már 20 cm vastagságú termékeket is, immáron pedig tovább bővítik termékpalettájukat, így mostantól 28 cm vastagságig is tudnak XPS hőszigetelést biztosítani.

Az új termékek továbbra is kimagasló minőségben készülnek, megőrizve a hőszigetelő anyag kiváló tulajdonságait, mint például a hővezetési tényező - amely 80 mm-től egységesen 0,035 W/mK lambda értékű, kisebb vastagságok esetén pedig 0,033 W/mK -, a vízállóság és a nagy nyomószilárdság. Ezek a tulajdonságok teszik alkalmassá arra, hogy a RAVATHERM XPS termékcsalád tagjai az épület bármely részén - még az olyan speciális igénybevételű helyeken, mint a pince, padló, lábazat, födémek, lapostetők is - alkalmazhatóak legyenek, ezzel jelentős energia- és költségmegtakarítást kínálva a felhasználónak.

Ezek a termékek különleges hegesztési eljárással készülnek, amivel megmaradnak az anyag homogén anyagszerkezeti tulajdonságai és a többrétegű technológiának köszönhetően a teljes vastagsági tartományban kiváló marad az XPS hővezetési tényezője.

És hogy mit jelent ez a gyakorlatban?

A 28 cm vastag RAVATHERM XPS 300 SL hővezetési ellenállása (R) 8,00 m²K/W, amit ha egy hagyományos B30-as (U=1,57 W/m²K) falazott szerkezetre felraknánk, a hőátbocsátási tényezője U=0,116 W/m²K értékre csökkenne le, ami így akár egy passzívház falazata is lehetne.
Ám ennél sokkal jellemzőbb egy lapostetős alkalmazás, ahol egy meglévő vasbeton födém hőátbocsátási tényezőjét hasonló nagyságrenddel lehet javítani, azaz födémmezőben könnyedén elérhető az U = 0,12 W/m²K hőátbocsátási tényező.
A hőszigetelés hőhídmentes kapcsolatát ilyen nagy vastagság esetén is a lépcsős élképzés biztosítja, az érdesített felületű táblák pedig a könnyű megmunkálhatóság és illeszthetőség érdekében egyenes élképzésűek.

Az új, nagy vastagságú RAVATHERM XPS-t ajánlják minden új építésű épület - passzívházak, alacsony energiafelhasználású épületek is - hőszigetelésére, illetve felújítás során utólagos beépítésre.

A RAVATHERM XPS hőszigetelések letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelés RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés	RAVATHERM XPS 300 ST hőszigetelés RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés
 
RAVATHERM XPS hőszigetelés
5 termék

A kék színű RAVATHERM XPS hőszigetelő lemezek lehetővé teszik az olyan különleges igénybevételű épületrészek hőszigetelését, mint az épületlábazatok, lapostetők, pincefalak, ipari padlók, homlokzatok. Az XPS (extrudált polisztirolhab) egy olyan homogén, zártcellás anyagszerkezetű hőszigetelés, mely kiváló hőszigetelő képessége mellett vízálló, sőt nagy nyomószilárdságának köszönhetően ellenáll az állandó, több tonnás fizikai terhelésnek is.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...