proidea.hu online termékinformációs katalógus

Tovább bővült a RAVATHERM XPS hőszigetelés termékkínálat


2017. június 20.

Ezentúl akár 280 mm vastag RAVATHERM XPS hőszigetelő termékeket is vásárolhat

Ma már nem kérdés, hogy épületeinket hőszigetelni kell. Az egyre szigorodó hőtechnikai elvárásoknak eleget téve megnőtt az igény a különösen nagy vastagságú hőszigetelő termékekre. Igazodva ezekhez a követelményekhez, a RAVATHERM Hungary Kft. mostantól 22, 24, 26 és 28 cm vastagságú zártcellás polisztirolhab hőszigetelést is kínál.
Az elmúlt évben sikeresen gyártottak már 20 cm vastagságú termékeket is, immáron pedig tovább bővítik termékpalettájukat, így mostantól 28 cm vastagságig is tudnak XPS hőszigetelést biztosítani.

Az új termékek továbbra is kimagasló minőségben készülnek, megőrizve a hőszigetelő anyag kiváló tulajdonságait, mint például a hővezetési tényező - amely 80 mm-től egységesen 0,035 W/mK lambda értékű, kisebb vastagságok esetén pedig 0,033 W/mK -, a vízállóság és a nagy nyomószilárdság. Ezek a tulajdonságok teszik alkalmassá arra, hogy a RAVATHERM XPS termékcsalád tagjai az épület bármely részén - még az olyan speciális igénybevételű helyeken, mint a pince, padló, lábazat, födémek, lapostetők is - alkalmazhatóak legyenek, ezzel jelentős energia- és költségmegtakarítást kínálva a felhasználónak.

Ezek a termékek különleges hegesztési eljárással készülnek, amivel megmaradnak az anyag homogén anyagszerkezeti tulajdonságai és a többrétegű technológiának köszönhetően a teljes vastagsági tartományban kiváló marad az XPS hővezetési tényezője.

És hogy mit jelent ez a gyakorlatban?

A 28 cm vastag RAVATHERM XPS 300 SL hővezetési ellenállása (R) 8,00 m²K/W, amit ha egy hagyományos B30-as (U=1,57 W/m²K) falazott szerkezetre felraknánk, a hőátbocsátási tényezője U=0,116 W/m²K értékre csökkenne le, ami így akár egy passzívház falazata is lehetne.
Ám ennél sokkal jellemzőbb egy lapostetős alkalmazás, ahol egy meglévő vasbeton födém hőátbocsátási tényezőjét hasonló nagyságrenddel lehet javítani, azaz födémmezőben könnyedén elérhető az U = 0,12 W/m²K hőátbocsátási tényező.
A hőszigetelés hőhídmentes kapcsolatát ilyen nagy vastagság esetén is a lépcsős élképzés biztosítja, az érdesített felületű táblák pedig a könnyű megmunkálhatóság és illeszthetőség érdekében egyenes élképzésűek.

Az új, nagy vastagságú RAVATHERM XPS-t ajánlják minden új építésű épület - passzívházak, alacsony energiafelhasználású épületek is - hőszigetelésére, illetve felújítás során utólagos beépítésre.

A RAVATHERM XPS hőszigetelések letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Hengermalom út 47/a
Gyártás: H-8184 Balatonfűzfő, Almádi út 4.
Telefon: +36 88 596 979
E-mail:
Web: http://ravatherm.com/hu/
Lindemann Dániel
területi képviselő +36 70 456 1733
   
   
   
A RAVATHERM Hungary Kft. több mint 25 év szakmai tapasztalattal a háta mögött gyártja kiváló minőségű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezeit. A legmodernebb extrudálási technológiával szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett készülő hőszigetelés könnyű, hosszú élettartalmú, külön védőfelszerelés nélkül méretre vágható és egyszerűen beépíthető. Bizonyára Önök is találkoztak már egy-egy építkezés során a termékkel, amely nemcsak kék színével, hanem kiváló tulajdonságaival is kitűnik. Terhelhetősége, vízállósága, alaktartósága alkalmassá teszik olyan speciális épületrészek védelmére is, mint a padló, lábazat, homlokzat, koszorúk. Bár a RAVATHERM Hungary Kft. a belga, családi tulajdonú Ravago Group része, az előállítási folyamat egésze Magyarországon történik, magyar szakemberek segítségével. A RAVATHERM Hungary Kft. dolgozói szakmai elhivatottságuk mellett nagy hangsúlyt fektetnek környezetünk védelmére is. A RAVATHERM XPS hőszigetelések jelentős mértékű energiamegtakarításuk által, aktív részt vállalnak a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentésében, mely kiemelten fontos, hogy a következő generációk egészséges környezetben nőhessenek fel. Ez a környezettudatos gondolkodás végigkíséri az anyagot a gyártási folyamat első lépéseitől az újrahasznosíthatóság kérdéséig. A termék előállítása az ISO 14001 környezetirányítási rendszer és az ISO 50001 energiairányítási rendszer követelményeinek megfelelően történik.
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Ravatherm  xps  zártcellás  polisztirol  polisztirolhab  hőszigetelés  hőszigetelő  anyag