proidea.hu online termékinformációs katalógus

Porotherm 12 N+F válaszfaltégla újra a WIENERBERGER termékkínálatában


2017. október 13.

A vastagabb válaszfal alkalmazása jelentős előnyöket hordoz

A megnövekedett igény miatt a WIENERBERGER újra bevezette a magyar piacra a Porotherm 12 N+F és a Porotherm 12 N+F Profi válaszfaltégláját. Utóbbi az évről-évre növekvő népszerűségű csiszolt téglák közé tartozik.

A vastagabb válaszfalra való igény egyaránt felmerült a közösségi, ipari és a magáncélú épületek tervezéskor - hiszen a termék alkalmazása jelentős előnyöket hordoz ezen felhasználási területek számára. A vastagabb válaszfaltéglából stabilabb, állékonyabb elválasztó falazat építhető olyan épületeknél is, ahol nagy a belmagasság.

Modern családi házaknál több a gépészeti vezeték, amik számára több horony kialakítása szükséges, ezért előnyös a vastagabb válaszfal alkalmazása. Mivel a termék a 10-es válaszfalnál csak két centiméterrel vastagabb, a lakótérből csak csekély területet vesz el.

A 12-es tégla jobb hanggátló képességgel rendelkezik, amely teljesítménye főként lakóingatlanok esetén érvényesül.

A kivitelezők számára jelentős előny - akár nagy beruházás, akár családi ház épül -, hogy a Porotherm 12 N+F válaszfal tégla nemcsak hagyományos, hanem Profi falazási technológiával is építhető, tehát a terméket síkracsiszolt minőségben is gyártják. A Profi falazási technológia azt jelenti, hogy a téglák közötti vízszintes kötést vékony rétegű habarcs vagy Dryfix extra ragasztóhab biztosítja. A technológia jóvoltából a falazás gyorsabb, kevesebb segédmunkát igényel. Az építési helyszín tisztább, rendezettebb, a falazáshoz kevesebb vizet kell felhasználni, így kevesebb építési nedvesség jut be a falszerkezetbe. Ráadásul az alacsonyabb vízfelhasználás környezetbarát is. A Profi technológiával épített fal kivitelezésekor kevesebb a hibalehetőség, az első sort kell pontosan elkészíteni. Profi falazat építéséhez, az első sor lerakásához a WIENERBERGER építés helyszíni szaktanácsadást biztosít.
A Porotherm 12 N+F, Profi és Dryfix falazóelemek letölthető katalógusait megtalálja a hír alatti termékképre kattintva. Ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a WIENERBERGER zRt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
További hírek a Téglák, falazóblokkok termékkategóriában
További hírek a Teherhordó szerkezetek, falazatok termékkategóriában
További hírek az Épületszerkezetek termékkategóriában
Kulcsszavak:  WIENERBERGER  Porotherm  12  N+F  Profi  Dryfix  válaszfaltégla  falazóelem  tégla  falazat  falazás  fal  síkracsiszolt