proidea.hu online termékinformációs katalógus

Újdonság a homlokzati hőszigetelésben


2008. június 09.

Frontrock Max E, kétrétegű homlokzati kőzetgyapot szigetelőlemez alkalmas mind új építésű, mind régebbi épületek utólagos hőszigetelésére

A Frontrock Max E homlokzati kőzetgyapot szigetelőlemez igazi újdonság. A termék ugyanis inhomogén, azaz két rétegből áll. A felső, 20mm vastag réteg tömörebb, ami különösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít (Fp ≧ 250N!), azaz a homlokzatot ellenállóbbá teszi a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon az esetleges felületi egyenlőtlenségekhez. A két réteg együttesen pedig 10%-al jobb hőszigetelő képességgel bír (λd=0,036), mint a ROCKWOOL korábbi, homogén homlokzati terméke. A Frontrock Max E kétrétegű kőzetgyapot lemezek homlokzatra történő felhelyezése a homogén lemezekével megegyezik: részleges ragasztás és dűbelezés együttes alkalmazásával történik.

   

A Frontrock Max E nem éghető (A1 neméghetőségi besorolású), tűzvédelmi szempontból bármely magasságú és tűzállósági fokozatú épület esetében korlátozás nélkül beépíthető. A Frontrock Max E kőzetgyapot lemez alkalmas mind új építésű, mind régebbi épületek utólagos hőszigetelésére. A Frontrock Max E hőszigetelő lemez, - a többi ROCKWOOL kőzetgyapot termékhez hasonlóan – hő hatására füstöt nem fejleszt, a tűzterjedést megakadályozza. Továbbá kiváló hangszigetelő is egyben. Páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező, ennek köszönhetően nem akadályozza a pára homlokzaton keresztül történő eltávozását, ez csökkenti a penészesedés kialakulását. Nem zsugorodik, hőtágulása nincs, egészségre nem káros, természetes alapanyagból készül.

 

Termék
Cég
Székhely: H-8300 Tapolca, Keszthelyi út 53.
Telefon: +36 1 225 2405
Fax: +36 1 225 2401
E-mail:
Web: www.rockwool.hu
ROCKWOOL Ügyfélszolgálat  
  +36 1 225 2405
   
   
   
A ROCKWOOL vállalatcsoport a világ vezető szállítója a kőzetgyapot termékek terén. Küldetésük, hogy vevőik számára preferált szállítókká váljanak versenyképes márkatermékeikkel, beleértve a szaktanácsadást is, és eközben hozzááruljanak az energiahatékonyság, a tűzbiztonság, a jobb akusztika és a beltéri klíma megvalósulásához.
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában