proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új weberpas topDRY vékonyvakolat-struktúrák


2018. október 29.

A weberpas topDRY az első vékonyvakolat, mely környezetbarát módon fejti ki hatását, óv az algák és gombák ellen

A weberpas topDRY egyedülálló technológiája révén a felületi nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. Az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felveszi a nedvességet, majd amint a nedvességhatás (például eső) megszűnik, a vakolat azt gyorsan és egyenletesen elpárologtatja. A weberpas topDRY e tulajdonságának köszönhetően a homlokzat évekig szép és tiszta maradhat.

Az itatóspapír effektus

Egy vakolatrendszer két különböző módon tudja biztosítani, hogy felülete hosszú távon is száraz maradjon. Hatékonyan taszítja a felületén megjelenő vizet, vagy felszívja azt. A víztaszító vakolatok esetében, a vakolat nem szívja magába a nedvességet, hanem taszítóképességnek köszönhetően sok kis vízcsepp marad a felületén. A vízcseppek így koncentrált nedvességgyűjtőket képeznek, ezek a nedves foltok pedig ideális táptalajt jelentenek az algák és a gombák számára. A gombásodás, illetve az algásodás megakadályozása érdekében a weber kifejlesztett egy speciális vékonyvakolatot.

Hidrofób
 

Hidrofób

A hidrofób anyagok taszítják a nedvességet, mint például egy sima üvegfelület. A vízcsepp megtartja felületi feszültségét, és a felületen egy kis golyóként megáll. Amíg ez a kis csepp elpárolog órák is eltelhetnek.

Hidrofil

Hidrofil

A hirdofil anyagok felszívják a nedvességet, mint az itatóspapír. A nedvesség egyenletesen szétterül a felső rétegben, ahol így nem képez vízzel terhelt felületet. A megnövekedett párolgási felület gyorsabb száradást eredményez.

A működési elv

A weberpas topDRY egy teljesen egyedülálló elv alapján működik: az ásványi nemesvakolatok mintájára felszívja a nedvességet a felületi kapillárisain keresztül. A kapillárisok miatt a párolgási felület jelentős mértékben megnövekszik, így gyorsabb száradást tesz lehetővé. Amint eláll az eső, és a levegő újra száraz lesz, a vakolat gyorsan és egyenletesen leadja környezetének a nedvességet.

Nedvességfelvétel
 

Nedvességfelvétel

A weberpas topDRY egyenletesen felveszi a nedvességet. Ez egy megnövelt párolgási felület létrejöttét eredményezi, ami gyorsabb száradást eredményez.

Nedvességleadás

Nedvességleadás

Amint eláll az eső, a nedvesség a környező levegőbe diffundál. A vakolat újra száraz, és nem képez táptalajt az algák és a gombák számára.


Kiemelt előnyei

A weberpas topDRY egy sor további előnnyel rendelkezik:
  • 5 féle struktúra (finomszemcsés, középszemcsés, gördülőszemcsés, durvaszemcsés, durva gördülőszemcsés)
  • Sokoldalú alkalmazhatóság: minden webertherm hőszigetelő rendszerhez alkalmazható.
  • Nagy színválaszték: a weberpas vakolatok minden színárnyalatában elérhető.
  • Kémia helyett fizika: mivel nem tartalmaz kimosódó vegyi anyagokat, így természetes módon járul hozzá egészséges lakókörnyezetünk fenntartásához.
  • Környezetbarát: mivel nem tartalmaz biocid gombaölő adalékot, így az nem is mosódhat ki. Ezzel védi vizeink tisztaságát.
  • Tartós hatás: Mivel fizikai elvek alapján működik, a nedvességszabályzás hosszú távon is megtartja hatását, a homlokzat pedig tovább szép marad.
A weberpas topDRY vékonyvakolat letölthető katalógusát a hír alatti termékképre kattintva éri el. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. Weber divízió munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 07/5 hrsz
Telefon: +36 26 567 651
Telefon: +36 26 567 600
E-mail:
Web: www.hu.weber
Bíró Kata
Project Sales Manager +36 20 235 2477
   
   
   
A csoport hazánkban 1992 óta képviselteti magát, jelenleg Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. néven három márkanévvel (Rigips, Isover, Weber) működik, illetve a vállalatcsoport további tagja a gépjárműüvegek értékesítésére specializálódott Saint-Gobain Autover és a csiszolóanyag gyártó- és értékesítő Saint-Gobain Abrasives, valamint elérhető a Saint-Gobain PAM (csővezeték rendszerek) és a Saint-Gobain Glass (üveg alapú megoldások) is. A csoport a hazai piacon 2017-ben 18,7 milliárd forint árbevételt ért el.

A Weber hazánk egyik legismertebb és legelismertebb építőipari márkaneve. 1978-ban Pilisvörösváron Terranova márkanév alatt kezdődött el a nemesvakolat gyártása.. Ma már rendkívül széles termékpalettát kínál az építőiparnak: a különböző típusú és struktúrájú hőszigetelő rendszerek, vakolatok, és a műszaki habarcsok mellett jelentős a hidegburkolati segédanyagok gyártása is. A Weber kiemelkedő szereplője a panelrehabilitációs programnak, amelyet a már több mint 2 millió négyzetméter, termékeikkel hőszigetelt homlokzati felület igazol.
Márkanevek: Weber, weberter, webertherm, weberpas, webersan, webercol, weberniv, webercolor, webertec, weberton, webermur, weberrep, weberprim
További hírek a Fedővakolatok termékkategóriában
További hírek a Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  weberpas  topDRY  vékonyvakolat  környezetbarát  webertherm  hőszigetelő  ásványi  nemesvakolat  homlokzati  vakolat