Új weberpas topDRY vékonyvakolat-struktúrák

A weberpas topDRY az első vékonyvakolat, mely környezetbarát módon fejti ki hatását, óv az algák és gombák ellen

A weberpas topDRY egyedülálló technológiája révén a felületi nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. Az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felveszi a nedvességet, majd amint a nedvességhatás (például eső) megszűnik, a vakolat azt gyorsan és egyenletesen elpárologtatja. A weberpas topDRY e tulajdonságának köszönhetően a homlokzat évekig szép és tiszta maradhat.

Az itatóspapír effektus

Egy vakolatrendszer két különböző módon tudja biztosítani, hogy felülete hosszú távon is száraz maradjon. Hatékonyan taszítja a felületén megjelenő vizet, vagy felszívja azt. A víztaszító vakolatok esetében, a vakolat nem szívja magába a nedvességet, hanem taszítóképességnek köszönhetően sok kis vízcsepp marad a felületén. A vízcseppek így koncentrált nedvességgyűjtőket képeznek, ezek a nedves foltok pedig ideális táptalajt jelentenek az algák és a gombák számára. A gombásodás, illetve az algásodás megakadályozása érdekében a weber kifejlesztett egy speciális vékonyvakolatot.
Hidrofób
Hidrofób

Hidrofób

A hidrofób anyagok taszítják a nedvességet, mint például egy sima üvegfelület. A vízcsepp megtartja felületi feszültségét, és a felületen egy kis golyóként megáll. Amíg ez a kis csepp elpárolog órák is eltelhetnek.
Hidrofil
Hidrofil

Hidrofil

A hirdofil anyagok felszívják a nedvességet, mint az itatóspapír. A nedvesség egyenletesen szétterül a felső rétegben, ahol így nem képez vízzel terhelt felületet. A megnövekedett párolgási felület gyorsabb száradást eredményez.

A működési elv

A weberpas topDRY egy teljesen egyedülálló elv alapján működik: az ásványi nemesvakolatok mintájára felszívja a nedvességet a felületi kapillárisain keresztül. A kapillárisok miatt a párolgási felület jelentős mértékben megnövekszik, így gyorsabb száradást tesz lehetővé. Amint eláll az eső, és a levegő újra száraz lesz, a vakolat gyorsan és egyenletesen leadja környezetének a nedvességet.
Nedvességfelvétel
Nedvességfelvétel

Nedvességfelvétel

A weberpas topDRY egyenletesen felveszi a nedvességet. Ez egy megnövelt párolgási felület létrejöttét eredményezi, ami gyorsabb száradást eredményez.
Nedvességleadás
Nedvességleadás

Nedvességleadás

Amint eláll az eső, a nedvesség a környező levegőbe diffundál. A vakolat újra száraz, és nem képez táptalajt az algák és a gombák számára.

Kiemelt előnyei

A weberpas topDRY egy sor további előnnyel rendelkezik:
  • 5 féle struktúra (finomszemcsés, középszemcsés, gördülőszemcsés, durvaszemcsés, durva gördülőszemcsés)
  • Sokoldalú alkalmazhatóság: minden webertherm hőszigetelő rendszerhez alkalmazható.
  • Nagy színválaszték: a weberpas vakolatok minden színárnyalatában elérhető.
  • Kémia helyett fizika: mivel nem tartalmaz kimosódó vegyi anyagokat, így természetes módon járul hozzá egészséges lakókörnyezetünk fenntartásához.
  • Környezetbarát: mivel nem tartalmaz biocid gombaölő adalékot, így az nem is mosódhat ki. Ezzel védi vizeink tisztaságát.
  • Tartós hatás: Mivel fizikai elvek alapján működik, a nedvességszabályzás hosszú távon is megtartja hatását, a homlokzat pedig tovább szép marad.
A weberpas topDRY vékonyvakolat letölthető katalógusát a hír alatti termékképre kattintva éri el. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. Weber divízió munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

weberpas topDRY ásványi vékonyvakolat
 
weberpas topDRY ásványi vékonyvakolat

Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Fedővakolatok
Fedővakolatok
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...