Új Uponor Q&E szorítógyűrű

Gyorsabban visszanyeri alakját, így hideg környezetben is gyors kötést biztosít

A Q&E technológia továbbfejlesztése alapvető feladat az Uponor sikertörténetének folytatásához. A fejlesztés fő célja volt, hogy a gyűrű gyorsabban visszanyerje alakját, így hideg környezetben is minél gyorsabb kötést biztosítson.

Jellemzők és előnyök

Uponor Q&E szorítógyűrű

A termikus memória, mely soha nem felejt.
 • Méretek: 16, 20, 25 és 32 mm.
 • Rövidebb várakozási idő a nyomáspróba elvégzéséhez alacsony hőmérsékleti tartományban (0°C - 10°C, kb. 20%-kal gyorsabb).
 • Új design és jelzés - a következő generáció.
 • Könnyen szerelhető.
 • Kúpos belső kialakítás.
 • 3 irányban álló ütközőperem.
 • Ergonomikus csíkozás.
 • Méret- / irányjelzés.
 • 16-25 mm fehér-kék-piros színben és 32 mm fehérben.
 • Könnyű szerelés T-idomokkal.
Mivel a forma elkerüli az ütközéseket, az új gyűrű kialakítása megkönnyíti a szerelést. Akkor is igaz, ha a kötőelem elágazó oldalai eltérő méretűek.
Galéria
Új Q&E szabadalmi bejelentés

A Q&E sikere már korábban kezdődött.

Az új Q&E gyűrű projekt csapata által 2011-ben benyújtott legújabb Q&E szabadalmi bejelentése követi a hagyományokat. Évtizedekkel ezelőtt a WirsboBruk korábbi tulajdonosa megvásárolta a térhálósított csőrendszerhez vezető Engel eljárással történő műanyagcső-gyártás szabadalmát.
Ezt követően Mr. Inggram, az Uponor alkalmazottja egy kötési technikát is kifejlesztett. Az első Q&E szabadalom benyújtása az 1990-es évek elején történt. Történelmet írtak.
A Q&E technológia azóta is az egyik legnyereségesebb és legsikeresebb szerelési technika. Újdonságot, hatékonyságot és innovációt vitt a piacra. Egyszerű, tiszta és jól működő.

A technológia továbbfejlesztésével most ez a hagyomány folytatódik. A kötési technika szabadalmának alapja a csövet és a gyűrűt összeszorító és a kötést egyben tartó erő.
Az új szabadalmi bejelentés követi a Q&E hagyományát. Alapja szintén az, hogy a műanyagban ébredő erők hogyan oszlanak el és koncentrálódnak a megfelelő helyen.
A szabadalom benyújtása 2011. februárban történt, mondja Irja Hannimaki, belső PR menedzser. A szabadalom immár Európában és világszerte is érvényes.

1. A Q&E szabadalom első generációja a cső és szerelvény gyűrűs kötési technikája volt.
2. A második generáció 2001-ben született meg, amikor a "szorítógyűrűk" befogópereme kapott oltalmat.
3. A harmadik lépés most történt meg, amikor új és integrált funkciókkal rendelkező új gyűrű és kötési technika kapott oltalmat.
Galéria
A fröccsöntés legújabb technológiája Nastolában
A mai gyártásról szólva, Európában főként, a kulcsszó az automatizálás. A nastolai új öntőforma kiszámításánál és tervezésénél is ez volt a legfőbb szempont. Személyi felügyelet nélkül zajlik majd az éjszakai műszak. Hiba vagy a gyártásban történő eltérés esetén az automatizált sor riasztást ad, és nem készül alkalmatlan termék. Ez első ránézésre nagyobb mértékű befektetések tűnik, de hosszabb távon kifizetődik és csökkennek az üzemi költségek, mondja Mika Savolainen a csapat tagja az ellátási láncból. Mika ma a vállalat technológiai osztályán dolgozik. Az új gyártás a vállalat stratégiai kezdeményezéseit is többféle módon támogatja. A fenntarthatóságot illetően elmondható, hogy az anyagok újrahasznosítása energiát és anyagot takarít meg, és hozzájárul a következőkhöz:

Fenntartható fejlődés:
 • Optimalizált anyaggazdálkodás (kevés selejt, online fröccskúp újrahasznosítás, minimálisra csökkenti a raktári anyagkészletet => minimális anyagfogyasztás).
 • Újra felhasználható csomagolóanyagok használata a gyártási helyszínek között (fa raklapok és keretek).
 • Nem veszélyes vegyi anyagok a gyártásban.
 • Nagyobb gyártási sorozatok => Kevesebb leállás => energiamegtakarítás/ERM => Kisebb anyagfogyasztás.
Az öntőformák:
A műszakilag fejlett öntőformák és anyagkezelő rendszerek a legújabbak között vannak az iparágban, és alacsony költségszintet biztosítanak. Az öntőformák hosszú idejű, üzemszünet nélküli gyártásra készültek, alacsony karbantartási költséggel. A gyártásminőségi készülékek minőségi online folyamat felügyeletet és állandó minőségbiztosítási eljárást tesznek lehetővé.

Miért versenyképes a fröccsöntés?
 • A fröccsöntés kiváló és egyenletes minőséget, és robusztus gyártást tesz lehetővé. A fröccsöntés alkalmas összetett és tömeggyártású elemek készítésre.
 • Méretstabil termékek. A belső átmérő minden ciklusban azonos.
 • A nagy mennyiség csökkenti a költségeket.
 • Sok színváltozat, könnyen festhető.
A Q&E Evolution gyűrűk új gyártósorának külön üzemrésze van a nastolai üzemben. A projekt csapat kora tavasztól keményen dolgozott a cellák felépítésén és a gyártás megkezdésén a 2012 őszi paci bevezetésig.

Helyszíni próbák
A bevezetés előkészítésének részeként helyszíni próbákat végeztek egyes országokban különböző területeken, hogy felmérjék és következtetéseket vonjanak le az új Q&E várható fogadtatására vonatkozóan. Minden mérettel (16, 20, 25 és 32) és különböző építési területeken végeztek próbát Spanyolországban, Svédországban és Lengyelországban, nagyon meggyőző eredménnyel.

Következtetések:
 • A szerelők rámutattak az új Q&E gyűrű fő előnyeire.
 • Az új Q&E főbb jellemzői hasznosak a napi munkában és hatékonyabbak lehetnek általa.
 • A szerelők az új Q&E gyűrűt igazi fejlesztésnek tekintik, és alig várják, hogy használhassák.
Ha az Uponor Q&E szorítógyűrűvel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Műanyag csőrendszerek
Műanyag csőrendszerek
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...