Új szivattyúfelügyeleti egység a KSB-től

A PumpMeter-t kiváló ár-érték arány jellemzi

2010 júniusában versenyképes áron dobta piacra a német KSB új szivattyúfelügyeleti egységét, a PumpMeter-t. A szivattyúra szerelt PumpMeter nyomásérzékelőkből valamint egy kiértékelő- és kijelzőegységből áll. A készülék méri a szívóoldali nyomás, a végnyomás, a nyomáskülönbség valamint az emelőmagasság értékeket.
A mért és kalkulált értékek egy jól áttekinthető kijelzőn váltakozva jelennek meg. A szivattyú aktuális terhelési tartományáról pedig - szintén a kijelzőn - a szokásos szivattyúgörbe tájékoztat. Így egyetlen pillantást vetve a kijelzőre ellenőrizhető, hogy a szivattyú hatékonyan és költségtakarékosan üzemel-e illetve hogy fenyegeti-e bármiféle veszély a szivattyú zavartalan üzemelését.
A PumpMeter folyamatosan értékeli az üzemi adatokat, terhelési profilt készít és tájékoztatja az üzemeltetőt, ha fordulatszám-szabályzási rendszer használatával energiát takaríthat meg. A készülék a gyárból szivattyúra szerelve szállítható, így egyszerűen üzembe helyezhető.
A KSB új felügyeleti egysége a szivattyúk illetve az utólagosan felszerelt fordulatszám-szabályzási rendszerek üzembe helyezését is megkönnyíti, hiszen a szivattyú üzemi paraméterei a kijelzőn folyamatosan láthatóak.
A PumpMeter-rel helyettesíthető a szivattyú előtt és után elhelyezett nyomásmérő, a vezérléshez és szabályozáshoz szükséges nyomástávadó valamint további felügyeleti berendezések is. A szabványos csatlakozóknak köszönhetően a kinyert adatok a központi folyamatvezérlési rendszer számára is rendelkezésre állnak.
PumpMeterrel felszerelt Etaline keringető szivattyú
PumpMeterrel felszerelt Etaline keringető szivattyú
PumpMeter szivattyúfelügyeleti egység
PumpMeter szivattyúfelügyeleti egység
A PumpMeter szivattyúfelügyeleti egységgel kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre, ha további információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a KSB Szivattyú és Armatúra Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
PumpMeter - intelligens szivattyúfelügyeleti egység
 
PumpMeter - intelligens szivattyúfelügyeleti egység

A PumpMeter napi 24 órában méri a szivattyú szívóoldali nyomását és végnyomását, kiszámítja a nyomáskülönbséget és meghatározza a szivattyú munkapontját. A mért és kalkulált értékek egy jól áttekinthető kijelzőn váltakozva jelennek meg. A szivattyú aktuális terhelési tartományáról pedig - szintén a kijelzőn - a szokásos szivattyúgörbe tájékoztat. A PumpMeter a szivattyú működése alatt regisztrált üzemi adatok alapján terhelési profilt készít és tájékoztatja az üzemeltetőt a szivattyú működéséről.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szivattyúvezérlő rendszerek
Szivattyúvezérlő rendszerek
Szivattyúk, keverők
Szivattyúk, keverők
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...