A jól ismert XPS mellett már elérhető a RAVATHERM SW kőzetgyapot hőszigetelés is

A jól ismert XPS mellett már elérhető a RAVATHERM SW kőzetgyapot hőszigetelés is

Egyenes rétegrendű ipari lapostetők ideális hő- és hangszigetelése

A RAVATHERM SW kőzetgyapot termékek különleges gyártási eljárással készülnek, amely során a természetes bazaltkő megolvasztása és szálasítása során jó minőségű, széles körben alkalmazható ásványi szálas hőszigetelő táblákat gyártanak.

A RAVATHERM SW kőzetgyapot hőszigetelés alapanyagából adódóan nem éghető, olvadáspontja 1000 ºC felett van. A termékek teljes keresztmetszetükben hidrofobizáltak, megfelelnek a kőzetgyapot termékekkel szemben támasztott szigorú minőségi követelményeknek.
A bazaltkő alapanyagnak és a különleges gyártási eljárásnak köszönhetően a RAVATHERM SW hőszigetelések tűzvédelmi besorolása A1 (nem éghető). Kiváló hő- és hangszigetelő, továbbá nagyfokú páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkeznek.

RAVATHERM SW kőzetgyapot hőszigetelés
RAVATHERM SW kőzetgyapot hőszigetelés

A RAVATHERM hőszigetelések gyártója a Ravago Building Solutions Hungary Kft. Az építőanyag kereskedelem és gyártás a Ravago Csoport történetében az 1960-as évek óta jelen van. A kezdetben még csak Belgiumban, helyi szinten működő vállalkozás az újrahasznosítás jelentőségét felismerve fokozatosan nőtt olyan világméretű vállalkozássá, amely manapság már forgalmazóként és gyártóként Európa-szerte kínál különböző építési megoldásokat is. Ebbe a sorba illeszkedik a legújabb hőszigetelőanyag gyár is, melyben a legújabb technológiával, természetes alapanyagokból gyártott kőzetgyapot termékek energiamegtakarításuk révén jelentős mértékben hozzájárulnak az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséhez. Az üzem törekszik a gyártás folyamatában is a lehető legkisebb biológiai lányomra, ezért környezettudatos gondolkodásukkal összhangban a gyártás az ISO14001 környezetirányítási rendszer szerint történik.

Ipari épületek lapostető szigetelése

Az ipari csarnokok lapostető hőszigetelésének kérdése különösen fontos mind a téli, mind a nyári hővédelem szempontjából.

RAVATHERM SW kőzetgyapot hőszigetelés
RAVATHERM SW kőzetgyapot hőszigetelés

A könnyűszerkezetű lapostetők RAVATHERM SW kőzetgyapottal történő szigetelése különösen előnyös az anyag tulajdonságaiból adódó kiváló hő- és hangszigetelő képesség, valamint tűzállóság miatt. A nem éghető kőzetgyapot ezeken túl tartós, méret- és alaktartó, illetve jó páraáteresztő képességekkel rendelkezik. Ezért a RAVATHERM SW Roof termékeket kiemelten ajánlják ipari épületek lapostetőinek hőszigetelésére.

A RAVATHERM SW termékek nyomószilárdsága igénytől függően 40-80 KPa között változhat. Többrétegű fektetés esetén az alsó rétegbe a kisebb, a felső rétegbe pedig a magasabb nyomószilárdságú anyag kerül. Így a záróréteg a nagyobb igénybevételt (pl. építési vagy karbantartási forgalom) is problémamentesen elviseli.

A lapostetőre szánt kőzetgyapot szigetelések pontszerű terhelhetősége kimagaslóan nagy, így a rögzítés mentén a vízszigetelés széle nem hullámosodik fel, könnyedén toldható, hegeszthető.

A RAVATHERM SW hőszigetelés külön kiegészítő intézkedés, vagy elválasztó réteg használata nélkül megfelelő aljzatot biztosít bármilyen anyagú vízszigetelésnek és az optimálisan nagy táblaméretének köszönhetően gyorsan és gazdaságosan beépíthető.

RAVATHERM SW kőzetgyapot hőszigetelés
RAVATHERM SW kőzetgyapot hőszigetelés

A hőszigetelés alatt megfelelő minőségű, folytonosított párafékező, párazáró réteg használata szükséges és a kivitelezése közben mindig ügyelni kell az eltolt fektetésre. A hőhídmentességre való törekvés során fontos a megfelelő hőszigetelés mellett a megfelelő rögzítő dübelek kiválasztása és beépítése is.

A hírben szereplő termékek
RAVATHERM SW Roof kőzetgyapot hőszigetelés
 
RAVATHERM SW Roof kőzetgyapot hőszigetelés

A RAVATHERM SW Roof szigetelések műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetükben víztaszító, nagy táblaméretű, lépésálló kőzetgyapot termékek. A hőszigetelés kiválóan alkalmas egyenes rétegrendű, nem járható, egyhéjú lapostetők hő- és hangszigetelésére. A kőzetgyapot hőszigetelő táblák elhelyezése szilárdsági értékétől függően a több rétegű hőszigetelés alsó, vagy felső rétegében történhet. A szélterhelés ellen a táblákat ragasztással vagy mechanikailag kell rögzíteni. A RAVATHERM SW Roof ásványgyapot szigetelések alapanyagukból adódóan éghetetlenek, így alkalmasak a tűzterjedés megakadályozására.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...