Új FIORD modulos cserepeslemez a Polmetál Pruszynski kínálatában

A modern épületek éke

A 2020-as évben is több innovációval jelentkezik a régió egyik legnagyobb építőipari szereplője, a lengyelországi gyökerű Pruszynski cégcsoport. Az új FIORD cserepeslemez elsősorban modern vonalvezetésű otthonok minőségi és stílusos tetőfedését biztosíthatja, különösen akkor, ha a nemrég bevezetett TOPMAT bevonatot választjuk hozzá.

Új FIORD modulos cserepeslemez a Polmetál Pruszynski termékkínálatában
Új Fiord modulos cserepeslemez a Polmetál Pruszynski termékkínálatában

A FIORD modulos cserepeslemez a Pruszynski cégcsoport legújabb terméke, mely a Polmetál Pruszynski kínálatában is elérhető. A lemez karakteres formája a skandináv dizájnra emlékeztető dombornyomással tűnik ki a kínálatból. A sík részen található kisebb bordák a panel tartását javítják, így biztosan elkerülhető a hullámosodás. A modulok szimmetrikus, egymásba illeszkedő kialakítása jóval könnyebbé teszi a felszerelést is. A cserepeslemezt elsősorban modern megjelenésű házak tetőfedésére tervezték, amihez jól illeszkednek a hozzá választható matt bevonatok, mint például az évtizedes garanciával elérhető, kiváló színtartóssággal bíró TOPMAT.

A TOPMAT a Pruszynski új, stílusos hatást keltő bevonata. Matt, szemcsés felülete a tető tájolásától függetlenül ugyanazzal az egységes megjelenéssel bír, amely a szemlélőben a mélység és a melegség érzetét kelti. A TOPMAT bevonat az azt alkotó festékrétegeknek köszönhetően különleges ellenálló képességgel bír a fotokémiai jellegű öregedéssel szemben, ami a terméket ideálissá teszi olyan épületek esetén, ahol az esztétikai megjelenés és a színtartósság különösen fontos. Emellett kiváló karcállósággal és rozsdával szembeni ellenálló képességgel rendelkezik. A négyféle színben (RAL 7016, RAL 8017, RR 750, RR 033) elérhető bevonatra a vállalat akár 20 év esztétikai és 35 év technikai garanciát is vállal.

Új TOPMAT bevonat
Új TOPMAT bevonat
Új TOPMAT bevonat színek
Új TOPMAT bevonat színek

Egy másik nemrég megjelent, hibrid bevonattípus a PURMAX, ami különösen erősen áll ellen a környezeti és mechanikai behatásoknak, így a karcolásoknak is. A védelmet két, poliuretánból és poliészterből álló réteg kombinációja biztosítja, amit lakk egészít ki. A poliuretán a rozsdával szembeni ellenállóságért felel, a poliészter pedig az UV-sugárzásnak ellenálló színtartósságról gondoskodik. A bevonat választása esetén a gyártó a termék megjelenésére vonatkozóan 20 éves esztétikai garanciát, míg a lemezre magára 40 éves tartóssági garanciát vállal. A PURMAX bevonatok négy alapszínben érhetők el (RAL 8004, 8017, 7016, 9005), fényes és félmatt változatban (PUX40) is.

Új PURMAX bevonat
Új PURMAX bevonat
Új PURMAX bevonat színek
Új PURMAX bevonat színek

A kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozó, prémium termékeket kínáló Polmetál Pruszynski két új megoldása tovább szélesíti a bevonatok választékát. Kínálatukban mindenki megtalálja a saját preferenciáinak megfelelő jellemzőkkel és megjelenéssel bíró, fényes vagy matt változatot: választhatunk a 25 µm vastag fényes poliészter, a 35 µm vastag TOPMAT, a 40 µm vastag PURMAX, illetve az 50 µm vastagságú PURLAK és PURMAT bevonatok között is.

Az elérhető bevonatok összehasonlítása
fényes
poliészter
TOPMAT PURMAX PURLAK PURMAT
vastagság (μm) 25 35 40 50 50
korrózióállóság ∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗∗∗∗
UV-ellenállás ∗∗ ∗∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗∗∗ ∗∗∗∗
megmunkálhatóság ∗∗ ∗∗∗ ∗∗∗ ∗∗∗ ∗∗∗
esztétika/technikai garancia (év) 10/30 25/30 20/40 akár 30/50 akár 30/50
Értékelési skála 1-től 4 csillagig terjedő értékkel, ahol a ∗∗∗∗ a legmagasabb érték.
A hírben szereplő termékek
Polmetál FIORD modulos cserepeslemez
 
Polmetál FIORD modulos cserepeslemez

A FIORD modulos cserepeslemez a Polmetál Pruszynski legújabb terméke. A lemez karakteres formája a skandináv dizájnra emlékeztető dombornyomással tűnik ki a kínálatból. A sík részen található kisebb bordák a panel tartását javítják, így biztosan elkerülhető a hullámosodás. A modulok szimmetrikus, egymásba illeszkedő kialakítása jóval könnyebbé teszi a felszerelést is. A cserepeslemezt elsősorban modern megjelenésű házak tetőfedésére tervezték, amihez jól illeszkednek a hozzá választható matt bevonatok is, mint például az évtizedes garanciával elérhető, kiváló színtartóssággal bíró TOPMAT.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Cserepeslemezek
Cserepeslemezek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...