Új Murexin nedvességzáró alapozók

Gyors felületszilárdítás és nedvességzárás

Manapság az építkezéseknek olyan gyors ütemben kell haladniuk, hogy a megbízható, előírásoknak megfelelő maradéknedvesség tartalmat nem minden esetben tudják kivárni a kivitelezők. Erre megoldás:

Murexin MS-X1 alapfelület megerősítő alapozó

Száradási idő: kb. 1 óra

Murexin MS-X3 nedvességzáró alapozó

Száradási idő: kb. 3 óra után

Murexin DX9 Speciális alapozó

Száradási idő: kb. 30 perc

Kb. 4,5 óra után lehet felhordani a Murexin Lewell aljzatkiegyenlítő család anyagát, melyre burkolattól függően kerámia- vagy melegburkolat kerülhet. Természetesen, ha ragasztott parketta kerül közvetlenül felhordásra kiegyenlítés nélkül, akkor ez az időtartam már csak 4 órára rövidül.

Murexin MS-X3 nedvességzáró alapozó
Új Murexin nedvességzáró alapozók

Alapozó és párazáró egyben

Az egykomponensű Murexin MS-X3 nedvességzáró alapozó, egy hengerelhető vagy glettvassal felhordható alapozó, amely egyszerre alapozóként és párazáróként működik, és ezzel értékes időt spórol a kivitelezés során.

Napjainkban a nedvességzárást többnyire epoxigyanta bázisú vagy poliuretán termékekkel végzik, két külön munkafolyamatban hosszabb várakozási időket betartva. Ahhoz, hogy az építkezés gyorsasága és a környezetvédelem ne zárja ki egymást, ismerje meg a Murexin MS-X3 nedvességzáró alapozót. Az innovatív receptúra a modern MSP-technológián alapul: oldószermentes, felszívódóképes összetevőktől mentes és nagyon emissziószegény EC1PLUSR.

Az MS-X3 nedvességzáró alapozó a normál, az erősen szívó, valamint a nem szívó alapfelületek, - mint pl. kerámia - alapozására is használható. Alkalmazható továbbá problémás alapfelületekre, mint porló esztrichek. Ebben az esetben felület megerősítésre is használható.

Beton alapfelületeken egy rétegben egy speciális hengerrel keresztirányban (száradási idő nélkül) felhordva 4,5 CM%-ig képes a kapilláris maradék nedvesség lezárására. A henger speciális tulajdonsága lehetővé teszi mindezt egy munkamenetben megoldani, köztes száradási idők nélkül. A felhordás után kb. 3 óra száradást követően Murexin MSP vagy PU ragasztóanyagokkal átdolgozható.

 • gyors száradás
 • párazárásra alkalmas
 • porló esztrichek felületmegerősítésére
 • szívó és nem szívó alapfelületekre
 • hengerelhető
 • környezetbarát
 • nagyon emissziószegény EC1PLUSR

Murexin MS-X1 alapfelület megerősítő alapozó
Új Murexin nedvességzáró alapozók

Murexin MS-X1 alapfelület megerősítő alapozó

Az építkezések során tapasztaljuk, hogy az előző szakipar által elkészített alapfelület nem megfelelő szilárdsággal rendelkezik, melyet, ha a burkolási munkafolyamatok megkezdése előtt nem veszünk figyelembe, akkor elég nagy problémákat tud okozni. Gondoljunk csak bele egy alapfelület felső rétegével együtt elvált aljzatkiegyenlítőre és újbóli felhordására, valamint az ezzel járó további munkálatokra, anyagokra és időveszteségekre.

A Murexin MS-X1 alapfelület megerősítő alapozó egy hengerelhető alapozó, mely a gyenge, labilis, kisebb szilárdsággal rendelkező ásványi alapfelületeket erősíti meg, hogy az értékes időnket a később felmerülő bosszúságoktól megkímélje. Az innovatív receptúra a modern MSP-technológián alapul: oldószermentes, felszívódóképes összetevőktől mentes és nagyon emissziószegény.

 • alacsony viszkozitású
 • mélyreható
 • egykomponensű
 • egyszerű feldolgozás

A hírben szereplő termékek
Murexin MS-X1 alapfelület megerősítő alapozó
 
Murexin MS-X1 alapfelület megerősítő alapozó

Szilán bázisú, hengerelhető, alacsony viszkozitású speciális alapozó a gyenge, labilis, kisebb szilárdsággal rendelkező ásványi alapfelületekre, mint például cement- és kalcium-szulfát esztrichek, valamint beton megerősítésére. Nem tartalmaz felszívódóképes összetevőket. Murexin aljzatkiegyenlítő és a csemperagasztó alkalmazása előtt DX 9 Speciális tapadóhíddal kell alapozni. Csak Murexin MSP- és a PU ragasztóval lehet átdolgozni. Nem alkalmas epoxigyantákkal történő átdolgozásra. A cementesztrichek és beton maradék nedvességtartalmának lezárására egy réteg MS-X3 nedvességzáró alapozót kell felhordani.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Murexin MS-X3 nedvességzáró alapozó
 
Murexin MS-X3 nedvességzáró alapozó

Szilán bázisú, hengerelhető, oldószer- és vízmentes speciális alapozó a kisebb szilárdsággal rendelkező ásványi alapfelületek megerősítésére. Normál, erősen szívó-, nem szívó alapfelületekre, valamint porló esztrichek alapozásához Murexin PU és MSP ragasztók felhordása előtt használható. Maradék nedvességtartalom lezárására cementesztrichnél és betonnál max. 4,5 CM%-ig, padlófűtésnél max. 3 CM%-ig. Nem tartalmaz felszívódóképes összetevőket és nem okoz káros kölcsönhatást a Murexin ragasztóanyagokkal. Aljzatkiegyenlítők és csemperagasztók esetén DX 9 speciális tapadóhíd használata szükséges. Átdolgozható Murexin MSP- és PU ragasztókkal. GIS kód: RS 10

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Murexin DX 9 Speciál tapadóhíd
 
Murexin DX 9 Speciál tapadóhíd

Tapadásjavító, egykomponensű, felhasználásra kész, oldószermentes speciális diszperziós bázisú alapozó. Szívó- és nem szívóképes alapfelületek előkészítésére bel- és fedett kültérben. Mélyalapozóként alkalmas szívó és ásványi alapfelületekre, mint pl. cement-, anhidrit- és magnezitesztrich (padlófűtésnél is). Parkettaragasztás előtt a felszívódó-képes összetevőket nem tartalmazó összes Murexin MSP és PUR-ragasztóknál. Tapadóhídként alkalmas aljzatkiegyenlítők felhordása előtt csempére, terrazzora, szilárdan tapadó és vízálló ragasztómaradványokra, epoxigyantára, (felszívódó-képes összetevőket nem tartalmazó) epoxigyanta- és MSP bázisú nedvességzárókra, fa alapfelületekre, fémre, valamint jól megcsiszolt vagy golyószórt öntött aszfaltra. Nem alkalmas PUR festett és csiszolatlan, valamint Conti-Finish-el kezelt OSB lapokra. Az erősen szívó, cementtartalmú és kalcium-szulfát esztrich alapfelületeknél a DX 9 Speciális alapozót 1:1 – max. 1:4 arányban lehet vízzel hígítani.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Alapozók, kötőhidak
Alapozók, kötőhidak
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...