proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Murexin DX 9 Speciális tapadóhíd


2018. április 23.

Alapozó bármilyen felületre

Új Murexin DX 9 Speciális tapadóhíd

Az alapozó kiválasztásakor első körben meg kell vizsgálni az alapfelületet, mert eddig nedvszívó és nem nedvszívó felületekre különféle alapozókat használtunk. Ezen jól bevált alapozók mellett most itt az új Murexin DX 9 Speciális tapadóhíd:
 • univerzálisan használható
 • hígítható 1:1 – 1:4 arányban
 • szívó- és nem szívóképes alapfelületek előkészítésére bel- és fedett kültéren
 • egykomponensű
 • tapadásjavító
 • oldószermentes
 • diszperziós bázisú
 • kiadós - csekély anyagszükséglet (kb. 50-70 g/m²)
 • gyors száradás, száradási idő: kb. 40 perc nem szívó alapfelületnél
 • szinte minden alapfelületre
 • lila színű
Mélyalapozóként alkalmazható szívó és ásványi alapfelületekre: például cement-, anhidrit- és magnezitesztrich (padlófűtésnél is). Az erősen szívó, cementtartalmú és kalcium-szulfát felületeknél 1:1 – max. 1:4 arányban lehet vízzel hígítani.

Tapadóhídként alkalmas aljzatkiegyenlítők felhordása előtt csempére, terrazzora, szilárdan tapadó, kemény és vízálló ragasztómaradványokra, epoxigyantára, (felszívódó-képes összetevőket nem tartalmazó) epoxigyanta- és MSP bázisú nedvességzárókra, fa alapfelületekre, fémre, valamint jól megcsiszolt vagy golyószórt öntött aszfaltra.

Felhordás után enyhén tapadós felületet kapunk, melyre a következő réteg azonnal felhordható. Parkettaragasztás előtt a felszívódó-képes összetevőket nem tartalmazó összes Murexin MSP és PUR-ragasztóknál.

Mikor van szükség alapozásra?
 • Az alapfelület nedvszívó képességének kiegyenlítésére, illetve tapadásjavítóként.
 • A felületi por lekötésére.
 • A kiegyenlítő anyag keverővizének túl gyors beszívódása ellen.
 • A szívóképesség csökkentésére (egyenletes szívóképesség).
 • A rákerülő rétegek tapadásának javítására.
 • A kiegyenlítő anyag terülésének javítására.
 • A légbuborékoknak a fogadófelületből történő feláramlásának csökkentésére.
 • A fogadófelület védelmére, a kiegyenlítő anyagokból vagy a ragasztóanyagokból leszívódó víz ellen (anhidrit vagy magnezit esztricheknél).
Az alapozást mindig a megtisztított és megfelelően előkészített teljes felületen egyenletesen, a tócsaképződést kerülve kell felhordani. Nem szívó alapfelületek esetén hígítatlanul kell felhordani. Az erősen nedvszívó alapfelületek esetén az alapozást szükség szerint meg kell ismételni.

Szívó és nem szívóképes alapfelületekre természetesen továbbra is használhatók jól bevált Murexin termékek: szívóképes alapfelületek esetén (például: cementesztrich, magnezit esztrich, gipsz alapfelület, nyersbeton, előre gyártott födémelemek) a Murexin LF 1 mélyalapozót javasolják a kiegyenlítés megkezdése előtti felület előkészítésére.
Ha nem szívóképes alapfelülettel (például: kerámiaburkolat) állunk szemben, akkor a Murexin D4 tapadóhíd / Murexin D4 tapadóhíd Rapid kerül felhordásra.

A munkálatok megkezdése előtt mindig meg kell győződni arról, hogy az alapfelület tiszta, száraz, szilárd, teherbíró, alaktartó, valamint por-, szennyeződés-, olaj-, zsírleválasztószer- és laza részektől mentes legyen.


A Murexin DX 9 speciális tapadóhíd letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Murexin Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Murexin DX 9 Speciál tapadóhíd

Tapadásjavító, egykomponensű, felhasználásra kész, oldószermentes speciális diszperziós bázisú alapozó. Szívó- és nem szívóképes alapfelületek előkészítésére bel- és fedett kültérben. Mélyalapozóként alkalmas szívó és ásványi alapfelületekre, mint pl. cement-, anhidrit- és magnezitesztrich (padlófűtésnél is). Parkettaragasztás előtt a felszívódó-képes összetevőket nem tartalmazó összes Murexin MSP és PUR-ragasztóknál. Tapadóhídként alkalmas aljzatkiegyenlítők felhordása előtt csempére, terrazzora, szilárdan tapadó és vízálló ragasztómaradványokra, epoxigyantára, (felszívódó-képes összetevőket nem tartalmazó) epoxigyanta- és MSP bázisú nedvességzárókra, fa alapfelületekre, fémre, valamint jól megcsiszolt vagy golyószórt öntött aszfaltra. Nem alkalmas PUR festett és csiszolatlan, valamint Conti-Finish-el kezelt OSB lapokra. Az erősen szívó, cementtartalmú és kalcium-szulfát esztrich alapfelületeknél a DX 9 Speciális alapozót 1:1 – max. 1:4 arányban lehet vízzel hígítani.

Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: +36 1 262 6000
Fax: +36 1 261 6336
E-mail:
Web: www.murexin.hu
Hajtó-Kiss Márta
   
   
   
   
A Murexin Kft. az osztrák Murexin AG. leányvállalataként 1993. óta forgalmaz Magyarországon hidegburkolat ragasztási rendszereket - az alapozók, csemperagasztók, fugázókon át a tisztítás ápolásig - , melegburkolat ragasztási rendszereket, építési vegyi anyagokat, Durlin márkanév alatt festékeket és lakkokat. Csúcsminőségű termékeikkel, folyamatos fejlesztésekkel, pontos, korrekt tanácsadással törekszenek partnereik minél szélesebb körű igényeinek kiszolgálására. Az építőiparban előforduló speciális feladatok megoldására is rendelkeznek technológiai rendszerekkel és vegyi termékekkel.
További hírek az Alapozók, kellősítők termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Murexin  DX  9  Speciális  tapadóhíd  D4  tapadóhíd  alapozó