Mapei Ultraplan Contract – önterülő, ultragyors kötésű és száradású aljzatkiegyenlítő

Egyaránt használható új és meglévő aljzatokon

Gyakran előforduló kérdés aljzatkiegyenlítő választása esetén, hogy alkalmazhatóak-e melegburkolatok, főleg hagyományos parketták alá? Mi a különbség egy hidegburkolatos és melegburkolatos aljzatkiegyenlítő között? Erre ad választ a Mapei egyik legújabb terméke, az Ultraplan Contract önterülő aljzatkiegyenlítő.

Mapei Ultraplan Contract - önterülő, ultragyors kötésű és száradású aljzatkiegyenlítő
Mapei Ultraplan Contract - önterülő, ultragyors kötésű és száradású aljzatkiegyenlítő

Az Ultraplan Contract kiegyenlítő habarcs különösen alkalmas nagy építési területre, beltéri használatra 1-10 mm közötti egyenetlenségek simítására és kiegyenlítésére. Használható új és meglévő aljzatokon, hogy azok alkalmassá váljanak bármely típusú, nagy terhelésnek és forgalomnak kitett padlóburkolat fogadására. Az Ultraplan Contract különösen alkalmas görgős székes terhelésnek kitett padlóburkolatok alá.

Néhány alkalmazási példa:

  • beton födémek és cementkötésű, Mapecem, Mapecem Pronto, Topcem vagy Topcem Pronto-ból készült esztrichek kiegyenlítése
  • anhidrit aljzatok kiegyenlítése
  • meglévő beton gyalogos területek, terrazzo, kerámia és természetes kő felületek kiegyenlítése

Az Ultraplan Contract bedolgozható automatikus nyomószivattyúval 100 m-nél nagyobb távolságra.

Egy rétegben legfeljebb 10 mm vastagságban hordható fel zsugorodás vagy megrepedezés nélkül. Nagyon magas nyomószilárdságot (32 MPa / 28 nap) és hajlítószilárdságot (6,5 MPa / 28 nap) ér el, valamint nagy ellenállással rendelkezik benyomódással és kopással (Taber 2) szemben.

Az új aljzatkiegyenlítő a vastagságától függetlenül kb. 3 óra után járható, 12 óra elteltével alkalmas a padlóburkolat fogadására. Faanyagú burkolat fektetése előtt javasolt 24 órás várakozási idő.

Az Ultraplan Contract nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (EMICODE EC1 Plus).

Az Ultraplan Contract aljzatkiegyenlítő alkalmazható 0-10 és 20 mm rétegben is, az alábbi útmutatás alapján.

A keverék elkészítése

Alacsony fordulatszámú keverőgéppel folyamatos keverés közben öntsön egy 25 kg-os zsák Ultraplan Contract-ot egy 5-5,25 liter tiszta vizet tartalmazó edénybe, és keverje homogén, önterülő, csomómentes keverékké. Az Ultraplan Contract nagyobb mennyiségei elkészíthetők megfelelő keverőgépben. 2-3 perc pihentetés után keverje újra, ezzel a termék felhasználásra kész.
Ha az Ultraplan Contract-ot 10 mm-nél nagyobb (max. 20 mm) vastagságban használja, adjon hozzá kb. 20-30 tömeg% 0/4 vagy 0/8 szemcseméretű homokot.
A megkevert Ultraplan Contract-ot 20-30 percen belül fel kell használni (+23°C-on).

A keverék terítése

Az Ultraplan Contract-ot egy rétegben, 1-10 mm vastagságban dolgozza be nagy fém simítóval vagy lehúzóval. A simítót kissé ferdén tartva elérheti a szükséges vastagságot. A termék bedolgozható automata vakológéppel is. Figyelemre méltó önterülő tulajdonságai miatt az Ultraplan Contract azonnal kiegyenlíti az apró egyenetlenségeket, elfedi a simítás nyomait. Ha második réteg Ultraplan Contract bedolgozása szükséges, javasolt azt akkor felhordani, amint az első réteg járhatóvá válik (kb. 3 óra múlva +23°C-on).
Az Ultraplan Contract alkalmas bármely burkolat fogadására 12-24 óra múlva +23°C-on (a várakozási idő a hőmérséklettől és a páratartalomtól függően változhat).

Az Ultraplan Contract nyomószilárdsága 32 MPa 28 napos korában, ami ma már elvárás egy melegburkolati kiegyenlítőtől, illetve a 12-24 óra maximális várakozás az öntés után, a hatékony munkavégzés érdekében.

A hírben szereplő termékek
Ultraplan Contract aljzatkiegyenlítő
 
Ultraplan Contract aljzatkiegyenlítő

Az Ultraplan Contract speciális gyorskötésű és hidratációjú cementet, válogatott szilikahomokot, gyantákat és speciális adalékszereket tartalmazó szürke por. Vízzel keverve az Ultraplan Contract nagymértékben folyós és könnyen bedolgozható habarccsá válik. Tökéletes az önterülő képessége, nagymértékben tapad az aljzathoz és ultragyors száradású. Egy rétegben legfeljebb 10 mm vastagságban hordható fel zsugorodás vagy megrepedezés nélkül.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Aljzatkiegyenlítők
Aljzatkiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...