proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új imagination playground mobil játékrendszer


2016. április 20.

Az imagination playground szabad egységekből áll, így a gyerekeket arra készteti, hogy saját játékteret alkossanak maguknak

A hagyományos játszótereket túlnyomórészt fix eszközök alkotják, mint például csúszdák, hinták, mászókák, melyek főként a gyerekek durva motoros képességeit fejlesztik. Az imagination playground szabad egységekből áll, így a gyerekeket arra készteti, hogy saját játékteret alkossanak maguknak, melynek során a saját ötleteiket fejleszthetik tovább.

imagination playground mobil játékrendszer

A strukturálatlan, gyermekbarát geometriai alapformákkal rendelkező játék a kognitív, szociális, érzelmi és intellektuális képességek egészséges fejlődése miatt fontos. Eltérően a hagyományos játékoktól, játszóterektől, az imagination playground nem "diktálja" a játék struktúráját.

Nem létezik helyes, vagy helytelen, az egységes színkialakításnak köszönhetően nem tud vitás helyzet kialakulni a játéktömbök, illetve a sorrend körül. Minden nap egy új világ "kialakulása" lehetséges így, amelyben új játékokat - és mindenekelőtt a saját szabályaik szerint - játszhatnak a gyerekek egyedül, vagy csoportban, a saját színpadképükben.

A koncepció
David Rockwell amerikai építész formálta meg ezt a gyerekek számára alkalmas, nem strukturált eszközt, mely a szabad játékot teszi lehetővé. A játék ezen formája roppant fontos az intellektuális, pszichológiai és érzelmi fejlődés támogatása érdekében. Az imagination playground megengedi és támogatja a kreatív játékot és a szociális interakciót annak érdekében, hogy egy saját játék- és álomvilágot tudjanak a gyerekek kialakítani maguknak.

3 alapötletimagination playground mobil játékrendszer
  1. Szabad játék
    A nem nagy súlyú különböző formák és tömbök sokasága más egyéb játékelemekkel kombinálhatók (pl. víz és homok). Felépítés, szétszedés és újraépítés vagy egyszerűen a tömbökkel való játék.


  2. Változtatható környezet
    A gyerekek a legjobban a környezetük, saját maguk által történő megváltoztatása során bontakoztatják ki a fantáziájukat. A "képzelet játszótér" alapja lehet az érzéki tapasztalatszerzésnek, amely a kreativitás különböző fajtáinak fejlődését eredményezi.


  3. A "játékkísérő"
    Az úgynevezett „játékkísérők” tulajdonképpen képzett/edzett felnőttek, akik a gyerekeknek a szabad és kreatív játékot teszik lehetővé, miközben ügyelnek arra, hogy egy biztos és ártalmatlan játéktér alakuljon ki.
Az imagination playground mobil játékrendszer letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni az Ecogarden Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1221 Budapest, Anna u. 9-11.
Fax: +36 1 207 2227
Web: http://www.ecogarden.hu/
Koltai Krisztina
ügyvezető igazgató +36 30 701 9650
   
A TLF Magyarország 25 év szakmai tapasztalattal épít játszóteret, játszó-és kalandparkot. Vállalják játszóterek tervezését, kivitelezését és karbantartását.
Márkanevek: Togo, Elastico, Sporti, Modulo Piú, Gardenia
További hírek a Játszótéri és játszóházi berendezések termékkategóriában
További hírek a Színházak, sportlétesítmények, játszóterek berendezései termékkategóriában
További hírek a Berendezések termékkategóriában
Kulcsszavak:  ecogarden  imagination  playground  mobil  jatékrendszer  játék