Új FlexFire tűzgátló függöny EI₂30 kivitelben

Új FlexFire tűzgátló függöny EI₂30 kivitelben

Megbízható tűzvédelem a Hörmanntól

Sok tervező és építész szempontjából a szerkezeti tűzvédelem kihívása a modern építészet, az esztétika és a funkcionalitás tökéletes egyesítésében áll. Sok hagyományos tűzgátló nyílászáróval ellentétben a FlexFire textil tűzgátló függöny alkalmazása nem befolyásolja jelentősen a helyiségek belső kialakítását. Változatos és diszkrét telepítési lehetőségeivel megfelel a magas esztétikai követelményeknek, és új lehetőségeket nyit a nyitott helyiség koncepcióinak megvalósításában.

A Hörmann FlexFire textil tűzgátló függöny mostantól hőszigetelt EI₂30 tűzvédelmi teljesítménnyel is kapható. A FlexFire függöny különösen alkalmas akkor, amikor korlátozott hely áll rendelkezésre a beépítéshez, mivel lényegesen kisebb a helyet foglal el, mint egy tűzgátló ajtó. Tűz esetén a nagy nyílások néhány másodperc alatt lezárhatók, és a tűz terjedése átmenetileg megakadályozható.

Új FlexFire tűzgátló függöny EI₂30 kivitelben
Új FlexFire tűzgátló függöny EI₂30 kivitelben

A FlexFire textil tűzvédelmi függöny főbb tulajdonságai

  • már EI₂30 tűzállósági teljesítménnyel is elérhető
  • további függönyök E és EW osztályozással: E30, E60, E90, E120, EW30, EW60
  • kereskedelmi és ipari épületek számára
  • fekete üvegszövet V4A rozsdamentes acélhuzalokkal és intumeszcens EI bevonattal az egyik oldalon (szigetelőréteget képez)
  • rejtetten integrálható
  • nagyméretű nyílásokhoz: 4000 × 4000 mm-ig (EI₂30 változatban)

Az épületszerkezetek tűzállósági teljesítmény jellemzői

Az egyes épületszerkezetek tűzállósági teljesítmény jellemzőinek meghatározása, igazolása független akkreditált  laboratóriumban végzett vizsgálattal, a vonatkozó Eurocode  tűzállósági méretezési szabványok alapján, jogszabályban meghatározott módon történik.

Jelölések, jelmagyarázat
Exx-integritás, EWxx integritás + sugárzás csökkentés, EIxx integritás + szigetelés, - xx percben az időtartam

E – integritás: az épületszerkezet azon képessége, ami 30, 60, 90 vagy 120 percen keresztül képes ellenállni a tűznek az egyik oldalon oly módon, hogy megakadályozza a tűz átterjedését a tűznek nem kitett oldalra.

W – sugárzás csökkentés: az épületszerkezeti elemek azon képessége, amikor a tűznek nem kitett oldalon a mért hősugárzás egy bizonyos ideig egy bizonyos érték alatt marad. A hősugárzást 1 m távolságban mérik.

I – szigetelés: az épületszerkezet azon képessége, amikor tűznek nem kitett oldalra nem terjed át a tűz (sem a lángok, sem a hő). Ezenkívül egy hőgát védi az építőelem közelében tartózkodó embereket. A hőmérséklet-emelkedés a tűznek nem kitett oldalon átlagosan max. 140 K vagy max. 180 K rövid ideig bizonyos pontokon.

Helytakarékos szerkezet

Helytakarékos szerkezet
Helytakarékos szerkezet

A 115 × 75 mm-es keskeny oldalsó vezetősínek biztosítják a függöny észrevétlen oldalirányú vezetését, amely így teljesen beilleszthető az épület geometriájába. A helytakarékos motoros egységgel ellátott tengelyház lehetővé teszi az álmennyezetbe való beépítést, így a teljes szerkezet szinte láthatatlanul integrálható.

Megbízható vezérlőegység

Vezérlőegység
Vezérlőegység

A FlexFire textil tűzvédelmi függöny füstképződés esetén a megbízható zárása érdekében alapfelszereltségként az FSA-FLEXControl nyitvatartó egységgel van felszerelve. Az ajtó területét figyelő optikai vagy termikus tűzérzékelőkkel kombinálva ez a nyitvatartási rendszer megfelel az EN 14637 szabvány követelményeinek. Ezenkívül lehetséges a helyszíni tűzjelző központhoz való csatlakoztatásra is.

Gyors szerelés mágneses érintkezőkkel

Gyors szerelés
Gyors szerelés

A FlexFire tűzgátló függönyt alapfelszerelésként a vezetősínbe rejtett mágneses érintkezőkkel szállítják. A kis súly és az előre összeszerelt vezetékezésnek köszönhetően a FlexFire rendszer nagyon könnyen telepíthető és szervizelhető.

Választható felület

Választható felület
Választható felület

A vezetősín, a tengelyburkolat és az alsó szalag horganyzott acélból készül. A színben összehangolt kialakítás érdekében az alkatrészek opcionálisan választott RAL-színben, illetve egyedi színekben is elérhetők.

Kategóriák
Tűzvédelmi, hanggátló, árvízvédelmi, hűtőházi ajtók, füstkötényfalak
Tűzvédelmi, hanggátló, árvízvédelmi, hűtőházi ajtók, füstkötényfalak
Tűzjelző, füstjelző, gázjelző rendszerek
Tűzjelző, füstjelző, gázjelző rendszerek
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...