Új HL905N falba süllyeszthető légbeszívó szelep

HL905N falba süllyeszthető légbeszívó szelep

A HL905 típusú légbeszívó szelepet 2021. márciustól a HL905N típus váltja

A fejlesztett verzió kisebb beépítési mélységű, több rögzítési pontot biztosít a könnyűszerkezetes falakban és egyszerűbben is karbantartható, mint elődje. Légbeszívó teljesítménye a laposabb kivitel ellenére változatlanul 13 l/s.

A HL905N a leszívó hatás megakadályozása mellett még 4 hasznos funkcióval rendelkezik:

  • befalazás
  • levegő utánpótlás
  • kivehető szelepszerkezet
  • tisztítónyílás funkció
HL905N falba süllyeszthető légbeszívó szelep
HL905N falba süllyeszthető légbeszívó szelep

A lefolyócsövekben létrejövő telt szelvényű áramlás vákuumot hoz létre, ami kiszippantja a vízbűzzárat a szifonokból. Azonban a lefolyórendszer megfelelő pontjain elhelyezett légbeeresztő szelepek gyorsan kiegyenlítik a helyiség és a csőrendszer közötti nyomáskülönbséget, megvédve ezzel a vízbűzzárakat a leszívódástól. A jól megszerkesztett szelepek ugyan közvetlenül a lefolyórendszerre vannak csatlakoztatva, azonban a csatornagázokat nem engedik vissza a helyiség légterébe. A HL905N légbeeresztő hatékony és gyors, felépítése és működése megfelel a szigorú szabvány-követelményeknek.

HL905N falba süllyeszthető légbeszívó egység az ejtővezetéken vagy oldalágakon is alkalmazható. Előnye, hogy az ejtőt nem kell a padlástérig felvinni, hogy légbeszívó szeleppel lássuk el.

HL905N falba süllyeszthető légbeszívó szelep
HL905N falba süllyeszthető légbeszívó szelep

Bayonett-záras szelepszerkezete karbantartás céljából könnyedén kiemelhető. A csomag tartalmazza a beépítést, kirekesztést szolgáló kizáró dobozt, melynek segítségével a szelep a 75 mm-es profillal készült könnyűszerkezetes, valamint a falazott szerkezetekbe is könnyen beépíthető. Legkisebb beépítési mélysége 83 mm.

HL905N falba süllyeszthető légbeszívó szelep
HL905N légbeszívó szelep rögzítése könnyűszerkezetes falba

Az új HL905N felső rögzítőfülekkel vízszintes segédprofilra is rögzíthető. Ezen felül egy esztétikus, réselt légbeeresztő lapka is a szerelvény része, mely biztosítja a működéshez szükséges levegő utánpótlását is. A hátsó és felső rögzítőfülekkel rendelkező szelepházon DN50/75 csatlakozási lehetőség van, mely a HL0317.4E-vel DN110-re bővíthető.

A 4 m-nél hosszabb oldalági lefolyó-vezetékek esetén ajánlott légbeszívó szelep beépítése, mivel itt nagyobb a telt szelvényű áramlás kialakulásának esélye (EN 12056-2). A HL905 erre a célra a legalkalmasabb szerelvény. A HL905 légbeszívó szelep a normál funkcióján felül esetleges dugulás-elhárításkor tisztítónyílásként is használható.

A szelep beépítése és karbantartása egyszerűbb elődjénél, mivel a korábbi kétreteszes zárszerkezetet egy egyszerűen elfordítható bayonett-záras megoldás váltotta fel.

A HL905, HL905N légbeszívó szelep beépítése:

A hírben szereplő termékek
HL905N falba süllyeszthető légbeszívó szelep
 
HL905N falba süllyeszthető légbeszívó szelep

A lefolyócsövekben létrejövő vákuum kiszippantja a vízbűzzárat a szifonokból. Azonban a lefolyórendszerre kapcsolt légbeeresztő szelepek kiegyenlítik a nyomáskülönbséget. E szelepeket eddig csak padlástérben, álmennyezetben, szekrényekben tudtuk elhelyezni. A HL905N azonban falba süllyesztve bárhol, akár a fürdőszoba falában is elhelyezhető. Beépíthető 75 mm-es profillal készült falba, vagy hagyományos falazott szerkezetbe is. A lefolyóházat a falban rögzítőfülek segítségével lehet a profilokhoz kapcsolni. A HL905N a leszívó hatás megakadályozása mellett még 4 hasznos funkcióval rendelkezik: kirekesztő elemes, befalazást segítő kialakítás; levegő utánpótlás biztosítása a légbeeresztő lapon keresztül; bayonett-zárral rögzített, kivehető szelepszerkezet karbantartás céljából; és tisztítónyílás funkció.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Vízvezetéki és egyéb csővezetéki szerelvények
Vízvezetéki és egyéb csővezetéki szerelvények
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...