proidea.hu online termékinformációs katalógus

FKD-S C1 ásványgyapot hőszigetelés


2012. augusztus 22.

Az új fejlesztésű ásványgyapot hőszigetelés egyik oldala speciális bevonatot kapott

Az utóbbi időben örvendetesen növekszik azon homlokzatok száma, amelyek (a Knauf Insulation által gyártott) FKD-S ásványgyapot hőszigetelést kapnak. Ezen termék továbbfejlesztett változata a C1 jelölésű anyag.
A fejlesztés lényege, hogy gyártáskor a táblák egyik oldala speciális bevonatot kap (Coating 1). Hazánkban első ízben egy panelépület hőszigetelése során mutatták be az anyagot, az egyik végfal készült FKD-S C1 felhasználásával, az állványon dolgozó szakemberek kedvező fogadtatása mellett.
Az FKD-S C1 előnyeit az alábbiak szerint foglalták össze:
 
 • kisebb a kiporzása,
 • érezhetően kevesebb ragasztót igényel,
 • gyorsabban végezhető a glettelési művelet.

 • Fenti észrevételek egybecsengenek a gyári körülmények között végzett mérésekkel, tesztekkel és a külföldi tapasztalatokkal egyaránt. Ha csak a ragasztófelhasználás mennyiségi csökkenéséből indulunk ki, 1000 m² felületenként 1,5 sőt inkább 2 tonna szárazanyaggal kevesebbet kell a helyszínre szállítani, elkeverni és feljuttatni a megfelelő állványszintekre. Következésképpen ugyanezt az anyagmennyiséget nem kell a felületen eldolgozni sem.

  Közelebbről vizsgálva az ásványgyapot szigetelő táblák felszínét, azonnal észrevehető, hogy az eddig megszokott bordásság (a gyári vonszoló lánctalp lenyomata) nagy mértékben tűnik el a felületről. Ez a magyarázata a kisebb anyagszükségletnek. Emlékeztetőül: a glettanyagok anyagszükségletét általában a különböző gyártók cca. 1 kg/m²/mm-ben határozzák meg, típustól (frakcionáltságtól) függően, míg a klasszikus cementkötésű simítóvakolatok 3-4 kg/m² anyagszükséglettel rendelkeznek.

  Természetesen az FKD-S C1 is rendelkezik CE tanúsítvánnyal, és a környező országokban már évek óta alkalmazzák a homlokzatok hőszigetelése során.
  Az FKD-S ásványgyapot hőszigeteléssel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
   

  Cég
  Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
  Telefon: +36 23 889 844
  Fax: +36 23 889 845
  E-mail:
  Web: www.knaufinsulation.hu
  Brassnyó László
  műszaki tanácsadó  
     
     
     
  Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
  Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
  További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
  További hírek a Szigetelések termékkategóriában
  További hírek az Építés termékkategóriában
  Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  ásványgyapot  hőszigetelés  FKD-S  C1