FKD-S C1 ásványgyapot hőszigetelés

Az új fejlesztésű ásványgyapot hőszigetelés egyik oldala speciális bevonatot kapott

Az utóbbi időben örvendetesen növekszik azon homlokzatok száma, amelyek (a Knauf Insulation által gyártott) FKD-S ásványgyapot hőszigetelést kapnak. Ezen termék továbbfejlesztett változata a C1 jelölésű anyag.
A fejlesztés lényege, hogy gyártáskor a táblák egyik oldala speciális bevonatot kap (Coating 1). Hazánkban első ízben egy panelépület hőszigetelése során mutatták be az anyagot, az egyik végfal készült FKD-S C1 felhasználásával, az állványon dolgozó szakemberek kedvező fogadtatása mellett.
Galéria
Galéria
Az FKD-S C1 előnyeit az alábbiak szerint foglalták össze:
 
 • kisebb a kiporzása,
 • érezhetően kevesebb ragasztót igényel,
 • gyorsabban végezhető a glettelési művelet.

 • Fenti észrevételek egybecsengenek a gyári körülmények között végzett mérésekkel, tesztekkel és a külföldi tapasztalatokkal egyaránt. Ha csak a ragasztófelhasználás mennyiségi csökkenéséből indulunk ki, 1000 m² felületenként 1,5 sőt inkább 2 tonna szárazanyaggal kevesebbet kell a helyszínre szállítani, elkeverni és feljuttatni a megfelelő állványszintekre. Következésképpen ugyanezt az anyagmennyiséget nem kell a felületen eldolgozni sem.

  Közelebbről vizsgálva az ásványgyapot szigetelő táblák felszínét, azonnal észrevehető, hogy az eddig megszokott bordásság (a gyári vonszoló lánctalp lenyomata) nagy mértékben tűnik el a felületről. Ez a magyarázata a kisebb anyagszükségletnek. Emlékeztetőül: a glettanyagok anyagszükségletét általában a különböző gyártók cca. 1 kg/m²/mm-ben határozzák meg, típustól (frakcionáltságtól) függően, míg a klasszikus cementkötésű simítóvakolatok 3-4 kg/m² anyagszükséglettel rendelkeznek.

  Természetesen az FKD-S C1 is rendelkezik CE tanúsítvánnyal, és a környező országokban már évek óta alkalmazzák a homlokzatok hőszigetelése során.
  Galéria
  Az FKD-S ásványgyapot hőszigeteléssel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

  A hírben szereplő termékek

  [an error occurred while processing this directive]

  Kategóriák

  Kőzetgyapot szigetelések
  Kőzetgyapot szigetelések
  Szigetelések
  Szigetelések
  Épületszerkezetek
  Épületszerkezetek

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...