Új Cemix homlokzati és lábazati díszítővakolat

A Colorol helyét az új Decorol veszi át

A Cemix új homlokzati és lábazati díszítővakolatot vezet be az elkövetkezendő időszakban. A Decorol néven forgalomba kerülő termékkel helyszíni keverés esetén bármilyen színárnyalat előállítható úgy, hogy a gyári minőség garantált.

A Decorol színes szemcséi strukturált, a lábazati zónában fellépő hatásoknak ellenálló bevonatot képeznek. Segítségével nem csak a lábazatoknak kölcsönözhetünk egyedi megjelenést: a termék homlokzati díszítővakolatként is használható, és megfelelő körülmények között akár szerkezetek teljes felületén is egységesen alkalmazható.

Új Cemix homlokzati és lábazati díszítővakolat
Új Cemix homlokzati és lábazati díszítővakolat

Az épületek homlokzati falának talajjal érintkező részét nevezzük lábazati zónának. Ezt a felületet hagyományosan a homlokzatoktól látványosan (színben és a felhasznált anyagok tekintetében is) eltérően alakítják ki. Ennek nemcsak esztétikai oka van: a lábazati zónában a talajból érkező nedvesség, a talajról felverődő esővíz (szaknyelven csapóvíz) és a várható mechanikai behatások a homlokzat többi részétől markánsan eltérő terhelést jelentenek. A lábazatot műszakilag fel kell készíteni arra, hogy ellenálljon ezeknek a behatásoknak, de ezzel együtt természetesen az is fontos szempont, hogy tetszetős legyen a végeredmény.

A Cemix eddig a lábazati zónára különleges hőszigetelő rétegrendet, a felület esztétikus lezárására a kőburkolatok híveinek speciális kőragasztó és fugázó termékeket, illetve egy különleges díszítővakolatot kínált. Ez utóbbit Colorol néven ismerhetik a vásárlók. Fontos változás, hogy az összesen 30 színösszetételben kapható terméket a következő időszakban kivezetik. A helyét az új fejlesztés, a Decorol veszi át. A minőségi német alapanyagok felhasználásával készülő termék természetesen rendelkezik az előd remek alaptulajdonságaival, vagyis fokozottan ellenáll a külső mechanikai hatásoknak és a lábazatnál tapasztalható nagyobb vízterhelésnek.

A Decorol egyvalamiben azonban messze felülmúlja a Colorol-t: az általa elérhető színválasztékban. Az előd 30 színárnyalatához képest az új termék 48 színben rendelhető a Cemixtől. A helyszíni, vagyis az értékesítési pontokon történő keverés esetén ezzel szemben gyakorlatilag végtelen a lehetőség a színvariációk tekintetében, ezeknek tényleg csak a képzelet szabhat határt. Az anyagot alkotó 12 alapszínű granulátum bármilyen arányban összekeverhető, így tetszőleges, egyedi árnyalatok is előállíthatók. Egy szabály van csupán: az alapszínű granulátumok közül minimum 5 darabot kell kiválasztania a vásárlónak. A precíz kiszerelésnek és technológiának köszönhetően a helyszíni keveréssel is gyári termékminőség érhető el.

A hírben szereplő termékek
Cemix Decorol lábazati és díszítővakolat
 
Cemix Decorol lábazati és díszítővakolat

A Decorol gyárilag készre kevert és helyszínen kikeverhető változatban is elérhető, vizes műgyanta diszperzió kötőanyagú, kül-és beltérben is alkalmazható, dekoratív vékonyvakolat. A 48 ajánlott színösszetétel a 12 alapszínből keverhető ki a színkódokhoz tartozó 5-5 adag meghatározott színű kavicsnak a kötőanyaghoz történő hozzáadásával.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fedővakolatok
Fedővakolatok
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...