Új Aquastop Flex 2K rugalmas vízszigetelés és GrundPlus alapozó

Tovább színesedett a Cemix hidegburkolási termékpalettája

A veszprémi székhelyű építőanyaggyártó híres arról, hogy az innováció, a minőség és az esztétikum hármasának ötvözésével igyekszik fejleszteni kínálatát. Az elmúlt hónapokban olyan új termékekkel jelentkezett, amelyek a felszín alatt tartóssá, a felszín felett pedig szemet gyönyörködtetővé teszik a burkolási munkák végeredményét.

Tovább színesedett a Cemix hidegburkolási termékpalettája
Tovább színesedett a Cemix hidegburkolási termékpalettája

A különböző burkolatok és befejező rétegek felvitele vagy kialakítása előtt nagyon fontos a megfelelő előkészítés. Ennek befejező fázisa egy olyan fogadófelület kialakítása, amelyre biztonsággal hordhatók fel a vakolatok, csemperagasztók, habarcsok, festékek vagy tapéták. A Cemix egyik új fejlesztése, a GrundPlus ebben nyújt segítséget. A termék emelt diszperzió tartalommal rendelkezik, ezért a felhasználás függvényében hígítható, így számos területen be lehet vetni. A gyárilag előkevert, nedvszíváskiegyenlítő és tapadásfokozó anyag a nedvszívó aljzatokra történő felhordás után megkötve rugalmas, tömör felületet képez, ezért alkalmas a legtöbb befejező réteg fogadására.

A GrundPlus könnyen feldolgozható, oldószermentes és a legtöbb nedvszívó felületen alkalmazható. Kültérben és beltérben egyaránt bevethető. Jól használható cement- és gipszkötésű aljzatok nedvszívás kiegyenlítésére, és hidegburkolatok felvitele előtt gipszes vagy cementes felületek előkészítésére.

Azoknak a felületeknek vagy helyiségeknek a burkolása esetén, ahol nagy vízterhelés várható, különösen fontos a megfelelő vízszigetelés kialakítása. A Cemix által kifejlesztett Aquastop szigetelőcsalád legújabb tagja, az Aquastop Flex 2K az extrém nagy vízterhelés elleni védekezéshez is tökéletes választás. Ez a kétkomponensű anyag szálerősített, kivételesen rugalmas és rendkívül könnyen kenhető, felújításhoz és új építéshez is egyaránt felhasználható. Ideális pincék külső és belső falainak, fürdőszobák padlófelületeinek és oldalfalainak, zuhanyzók falainak és aljzatainak szigetelésére, de könnyedén megállja a helyét akár víztározók, élmény- és úszómedencék, teraszok vagy erkélyek burkolat alatti vízszigetelése esetén is.

Kültérben és beltérben ugyanúgy alkalmazható, és a padló- vagy falfűtés sem jelent akadályt a használatához. Kiemelendő, hogy az Aquastop Flex 2K rugalmas vízszigeteléssel bevont felületek közvetlenül hidegburkolattal láthatók el. Az anyagot két fontos tulajdonsága különbözteti meg a termékcsalád korábbi tagjaitól. Egyrészt az, hogy ivóvizes környezetben is alkalmazható, tehát például ivóvíztározók vízszigetelésére is használható. Másrészt szulfátálló, tehát az oldott sók sem lépnek reakcióba vele, így a talajjal érintkező felületeknél is bevethető.

A burkolási munkálatok megfelelő előkészítését támogató termékek fejlesztése mellett a Cemix kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy a végeredmény megfeleljen a legmagasabb esztétikai elvárásoknak. Fontos fejlemény ezen a téren, hogy nemrégiben bővült azoknak a színeknek a száma, amelyekben a cég fugázóanyagai elérhetők, így tovább nőtt a mozgástere a felhasználóknak a burkolat és a fuga ideális színkombinációjának megtalálásához.

A Cemix aktuális divattrendeket követő árnyalatokat tartalmazó fugaszínpalettájához három új változat csatlakozott: a vanília, a betonszürke és a cementzöld.  Ezek a Colorin kivételével a cég valamennyi fugázóanyaga esetén megvásárolhatók.

A hírben szereplő termékek
Cemix SilverCol fugazó Cemix ProCol+ flexibilis fugazó Cemix Colorin fugázó Cemix EpoxiCol 2K fugázó- és ragasztóanyag
 
Cemix fugázók
5 termék

A különböző hidegburkolatok (csempék, járólapok) fugáinak kitöltésére nagy színválasztékban kínálják a fugázóanyagaikat.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix GrundPlus diszperziós nedvszíváskiegyenlítő és tapadásfokozó alapozó
 
Cemix GrundPlus diszperziós nedvszíváskiegyenlítő és tapadásfokozó alapozó

Cement- és gipszkötésű aljzatok nedvszívás kiegyenlítésére. Hidegburkolatok készítése előtt gipszes és cemenetes felületek előkészítésére. Esztrich alapozó anhidrit-esztrich valamint önterülő aljzatkiegyenlítők felhordása előtt a beton és cementesztrich alapfelületek alapozására. Általános alapozóként vakolatok, csemperagasztók, festékek, tapéták és egyéb habarcsok felhordása előtt.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Cemix Aquastop Flex 2K rugalmas kenhető kétkomponensű szigetelés
 
Cemix Aquastop Flex 2K rugalmas kenhető kétkomponensű szigetelés

Cementbázisú, kétkomponensű, szálerősített, rugalmas kenhető szigetelés. Alkalmazható pincék külső, ill. belső falainak, fürdőszobák, zuhanyzók, egyéb nagyobb vízterheléssel rendelkező helyiségek víz elleni szigetelésére. Víztározók, élmény- és úszómedencék, teraszok és erkélyek burkolata alatti vízszigetelésére is felhasználhatjuk.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fugázóanyagok
Fugázóanyagok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Vízszigetelések
Vízszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...