proidea.hu online termékinformációs katalógus

TAC termékek a Comptech Kft-től


2008. március 17.

TAC épületgépészeti és épületautomatikai eszközök

A szakmai körökben jól ismert 1925-ben Stocholmban alapított Tour & Andersson 1995-ben két cégre bomlott, TA Hydronics-ra és TA Control-ra. A TA Control 1996-ban piacra dobta a világ első LonWorks® technológián alapuló szabadon programozható szabályozóit. A TA Control 1997-ben nevét TAC-re változtatta.

Xenta Szabadon programozható szabályozókészülékek (DDC)

A TAC szabadon programozható szabályozókészülékei megfelelnek a jelen kor épületautomatizálási elvárásainak. A Xenta szabályozók támogatják a leggyakrabban használt nyílt protokollokat, mint például a Modbus-t, vagy LonWorks-öt. A TAC Xenta szabályozók lehetőséget biztosítanak klímakonvektoros (Fan Coil) rendszerek vezérlésére is. A rendszer kezelője az interneten vagy helyi intraneten keresztül szabványos webböngésző használatával felügyelheti és vezérelheti szabályozókészülékeit.

Partnereik figyelmébe ajánlják az új TAC Xenta 700-as DDC sorozat elemeit. Újdonságuk használatával (Pl.: Xenta731) egy épületfelügyeleti rendszerben kiváltható akár 2db Xenta 401, 1db Xenta 511, illetve 1db Xenta 913 eszköz használata is.

TAC 2000® fűtés és HMV szabályozócsalád

Kétkörös időjárás követő szabályozó, referencia hőmérséklet érzékelő alkalmazásával is. Üzemeltethető automata és manuális üzemmódban fűtési és HMV kör szabályozására. A heti szabadság (távollét) és éjszakai programlehetőség optimális megoldást ad a nagyobb, illetve a kisebb épületek szabályozására is.

TAC FortaTM hajtóművek (szelepmozgatók)

A TAC Forta elektromechanikus hajtóművek (szelepmozgatók) alkalmasak az egyutú, kétutú, pillangó, radiátor, illetve zónaszelepek működtetésére. A Forta hajtóművek alkalmazhatók fűtési, HMV és levegőkezelő rendszereknél. Bizonyos típusai szükség esetén kiegészíthetők végálláskapcsolóval és öntesztelő biztonsági tápegységgel (áramkimaradás esetén). A szelepmozgatók üzemeltethetők növekvő/csökkenő (ún.3-pontos) szabályozójellel, valamint moduláló 0-10V vagy 2-10V jellel.

TAC Venta szelepek

A Venta szabályozószelepek alkalmazhatók forróvizes és hűtött, foszfáttal, hidrazinnal, fagyállóval (glikol) feltöltött rendszerek esetén is.
Típusai: egyutú (kétjáratú), kétutú (háromjáratú) szelep, pillangószelep, keverőszelep, zónaszelep

TAC érzékelők

Kínálatukban megtalálható a TAC összes érzékelő típusa, illetve ezek megfelelő működéséhez elengedhetetlenül szükséges valamennyi kiegészítő.
Levegőhőmérséklet - érzékelők (kültéri, beltéri, légcsatorna)
Vízhőmérséklet - érzékelők (csővezetékre szerelt, bemerülő védőhüvellyel, bemerülő védőhüvely nélkül)
 

Cég
Székhely: H-1221 Budapest, Jobbágy út 5.
Postacím: H-1775 Budapest, Pf.: 105
Telefon: +36 1 226 1585
Fax: +36 1 228 0544
E-mail:
Web: www.multical.hu
   
   
   
   
   
   
A Comptech Kft. több mint 25 éve áll a távhőszolgáltatásban és az energetikai épületgépészetben érdekelt vállalkozások rendelkezésére fejlett épületgépészeti kultúrával rendelkező skandináv gyártók termékeivel. Termékeik között, magas műszaki színvonalú ultrahangos hőmennyiségmérők, elzáró szerelvények, illetve szabályozástechnikai, és LON technológián alapuló épületinformatikai eszközök találhatók. A Comptech Kft. az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása 2005. pályázaton a termelő vállalkozások 100-300 millió Ft közötti árbevétel kategóriában különdíjat nyert.
Márkanevek: Kamstrup
További hírek az Épületgépészeti automatika termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában