A szén-dioxid koncentrációt is mérik a Siemens új RDG2.. szobatermosztátjai

Új tagokkal bővült a Siemens RDG szobatermosztát családja

Beépített érzékelők sokasága garantálja a hatékonyságot és az egészségvédelmet

A helyiségek rossz szellőzése okolható a betegszabadságok több mint 50 százalékáért, de a beltéri levegő gyenge minősége egyébként is észrevehetően csökkenti az irodai munkavégzés hatékonyságát, állapította meg tanulmányaiban az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége. Legutóbb pedig a világjárvány is felhívta a figyelmet a beltéri levegő minőségének fontosságára, nemcsak az irodákban, hanem az olyan épületekben is, mint az iskolák és az egyetemek.

Új Siemens RDG szobatermosztátok

A beépített szén-dioxid érzékelőnek és a kapcsolódó szabályozó funkcióknak köszönhetően az új Siemens RDG204 KN és RDG264 KN szobatermosztátok folyamatosan figyelik a beltéri levegő minőségét, és szükség esetén változtatnak a beállításokon. Teszik ezt annak érdekében, hogy az épületben tartózkodók számára mindenkor egészséges és produktív beltéri légkört biztosítsanak, a hatékony működés fenntartása mellett.

Új tagokkal bővült a Siemens RDG szobatermosztát családja
Új tagokkal bővült a Siemens RDG szobatermosztát családja

Ha az emelkedő CO₂-koncentráció következtében a levegő minőségének romlását észlelik, a termosztátok automatikusan magasabb fokozatra állítják a szellőztető rendszert, hogy az megfelelő mennyiségű friss levegőt juttasson a helyiségbe.

A kompakt felépítésű, nagy kijelzővel és több beépített érzékelővel rendelkező all-in-one termosztátok könnyen telepíthetők és a nyílt KNX kommunikációs szabványt támogató képességeiknek köszönhetően natívan integrálhatók a Siemens Synco és Desigo rendszereivel, vagy harmadik féltől származó rendszerekkel.

Új funkcióikkal az RDG204 KN és RDG264 KN termosztátok nem csupán akkor biztosítják a megfelelő szellőzést, amikor a helyiségekben sokan tartózkodnak. Alacsony CO₂-koncentráció esetén például csökkentik a szellőző fokozatát, ezzel is elősegítve az energiatakarékos épületüzemeltetést. A termosztátokon előretelepített alkalmazások széles választéka számos további lehetőséget kínál a fenntartható helyiségautomatizálás megvalósítására.

Új tagokkal bővült a Siemens RDG szobatermosztát családja
Új tagokkal bővült a Siemens RDG szobatermosztát családja

További újdonságként az RDG200 KN és az RDG260 KN szobatermosztátok már fekete színben is elérhetők.

Kiterjedt termékportfóliójában a Siemens az alapvető szobai klímaszabályozásra szolgáló, egyszerű mechanikus és digitális modellektől kezdve az épületfelügyeleti rendszerekbe integrálható, fejlett kommunikációs képességekkel rendelkező modellekig a termosztátok széles választékát kínálja a költséghatékony és fenntartható helyiségautomatizáláshoz.​

A hírben szereplő termékek
Siemens RDG200KN; RDG260KN helyiségtermosztátok
 
Siemens RDG típusú elektronikus helyiségtermosztátok

Az RDG termékválasztéka elegáns, modern, falra szerelhető készülékekből áll. A teljes termékválaszték 2 fő kategóriába sorolható RDG100 sorozat és RDG400 sorozat: Az RDG100 sorozat fan-coil készülékekhez, univerzális (pl. hűtött mennyezetek vagy radiátorok) és hőszivattyús alkalmazásokhoz ajánlott Az RDG400 sorozat VAV alkalmazásokhoz ajánlott.
A termosztátok elérhetők önálló kivitelben, önálló kivitelben 7-napos időprogrammal és KNX-es csatlakozású változatban egyaránt, amely alkalmazásánál lehetőség van SyncoTM 700 rendszerhez csatlakozásra LTE-módon keresztül, SyncoTM Living rendszerbe történő integrálásra vagy BACS (Épületautomatikai és Szabályozó Rendszer) rendszerbe integrálásra S-módon keresztül. Minden egyes termosztátnál nagy számú szabályozási paramétert lehet megváltoztatni az optimális szabályozási jelleg eléréséhez.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Új Siemens RDG2..KN univerzális termosztátok
Új Siemens RDG2..KN univerzális termosztátok
Higiénikus megoldás közületi felhasználáshoz
Új Siemens RDG2..KN univerzális termosztátok
Kategóriák
Fűtésszabályozók
Fűtésszabályozók
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...