proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Pearlescent gyöngyház színű polikarbonát lemez a Schnaider Polymetall Kft. forgalmazásában


2019. január 28.

A gyöngyházfényű anyag több fényt és kellemesebb klímát kínál

Az üveghelyettesítő anyagok kiválasztásánál a Schnaider Polymetall munkatársainak évek óta fejtörést okozott, hogy melyik polikarbonátjukat ajánlják abban az esetben, ha a fedésre váró területen maximális fényre, de csökkent hőáteresztésre volna szükség.
Pearlescent - új, gyöngyház színű polikarbonát
Legyen világos, de ne melegedjen túl a fedett terület, legyen szó garázsról, melléképületről vagy bármilyen kisebb-nagyobb ipari, mezőgazdasági létesítményről.
Egyik kedvelt anyag a bronz vagy barna/füstszínű polikarbonát nagy előnye, hogy képes a napsugarak nagy részét megszűrni, ezért alatta kevésbé lesz meleg. A bronz szín olyan hatást kelt, mintha napszemüvegben lennénk, mivel a napfény nagy részét lecsökkenti ezáltal árnyékosabb hatást is kelt, ugyanakkor a színhűség nem marad meg alatta. A bronzszínű polikarbonát tető ezért olyan helyekre ajánlott csak, ahol egy déli fekvésű helyiségünkbe oldalról kellő mennyiségű fény tud bejutni (pl.: terasztető, előtető).

No de mi a helyzet akkor, ha ez a bizonyos oldalirányú fény nem áll rendelkezésünkre vagy kevésbé napos fekvésű az építményünk?
Megoldást jelent még az opál színű polikarbonát, amely alatt sokkal komfortosabban érezhetjük magunkat, mivel a napfény nem olyan intenzíven hatol át a lemezeken. Az opál lemez alatt a belső tér felmelegedése valamivel kisebb mértékű a víztiszta anyagéhoz képest, ezért praktikus megoldás lakó- és munkaterek fölé egyaránt. Esztétikailag nagyon kellemes élményt nyújt, a lágy és kontúrmentesre szórt fényben nem csillog a lap belső oldala, nincs alatta „üvegház hatás”, a színhűség megmarad és a a szennyeződések is kevésbé látszanak meg rajta.

És mi a helyzet akkor, ha nekünk sokkal több fényre van szükségünk? Miként tudnánk meggátolni vagy legalább csökkenteni a napsugárzás általi túlzott hő bejutását az épületünkbe úgy, hogy a fény átjutását ne, vagy csak minimálisan korlátozzuk?
Évekkel ezelőtt több gyár is piacra dobott egy speciális bevonatot, ami a hő  közel 60%-át visszaveri. A probléma azokkal a termékekkel mindössze annyi, hogy a bevonat sajnos a fény jelentős részét is kizárta az alatta lévő helyiségből. 2018-ban a Brett Martin egy teljesen új anyaggal robbant be a piacra, amely amellett, hogy visszaveri a hő 60%-át, még a fény bejutását sem gátolja, sőt.

Az új bevonat elnevezése:  Pearlescent
Nézzük az adatokat, beszéljenek a számok:

   a termék színe fénybeeresztése hővisszaverése
   víztiszta lemez 62% 38%
   opál lemez 28% 57%
   régi hővisszaverő lemez 10% 60%
   Pearlescent 44% 60%


Az új, gyöngyház színű polikarbonát már megrendelhető a Schnaider Polymetall Kft. dunakeszi áruházában vagy weboldalukon keresztül.

Amennyiben árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a Schnaider Polymetall Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-2120 Dunakeszi, Belterület, Hrsz. 7990
(Pallag utca, ALDI mögött)
Telefon: +36 27 540 190
Fax: +36 27 540 197
E-mail:
Web: www.polikarbonat.hu
Web: www.facebook.com/polymetall
Makra Sándor
kereskedelmi ügyintéző +36 27 540 190
   
   
   
   
A Schnaider Plastik Kereskedelmi Kft. 1998-ban alakult magyar tulajdonban lévő kis-, és nagykereskedelmi cég, mely megalakulása óta foglalkozik üregkamrás és tömör polikarbonát lemezek, polikarbonát panelek (falpanel), valamint kupolák és sávfelülvilágítók forgalmazásával, ami kiegészült műanyag nyílászáró-kiegészítő termékek kereskedelmével. 2015-től a cég neve Schnaider Polymetall Kft.-re változik, miután alumínium- és acélipari alapanyagokkal bővítették választékukat.
Márkanevek: Marlon, Rodeca
További hírek a Fényáteresztő műanyag lemezek termékkategóriában
További hírek az Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Schnaider  Polymetall  Kft  Pearlescent  gyöngyházfényű  gyöngyház  színű  polikarbonát  lemez  üregkamrás  polikarbonát  fényáteresztő  műanyag