proidea.hu online termékinformációs katalógus

Purenit univerzálisan használható építő- és szigetelőanyag


2010. január 29.

Innovatív, erőforrás-kímélő, PIR keményhab alapú szerkezeti alapanyag

Jóformán egyetlen másik anyag – legyen az építő-, szigetelő- vagy alapanyag – sem egyesít magában annyi építészeti előnyt mint a purenit®. A purenit® új mércét állít fel akár homlokzat kialakítására szolgáló szerkezeti elemként, kiváló minőségű ablakok gyártásának nyersanyagaként, térelválasztók alapanyagaként vagy tartós és kiváló minőségű ajtók kiindulási anyagaként.

A folyamatosan növekvő energiaköltségek idején a hőhidak teljesen elfogadhatatlanok. Az épületek kiváló minőségű szigetelése nem csak a szigetelőanyagburok kérdése, hanem következetes módon a homlokzati szerkezetek, nyílászárók és sok más épületelem részleteiből tevődik össze.

Alapjában véve a purenit® háromszorosan jó, mert a kitűnő mechanikai tulajdonságok mellett, amelyek az építőiparban a gazdaságos feldolgozás érdekében olyan fontosak, a purenit® kitűnő szigetelési értékei és jó páraáteresztő képessége is meggyőző.
Anyagtípustól függően a purenit® nyers sűrűsége kb. 400 ... 700 kg/m³, a purenit® könnyű, és csekély súlyterhelést okoz. Homogén anyagszerkezete és sűrűsége pedig kiváló szigetelési értékeket biztosít. Nem csoda hát, hogy a purenit® a faalapú termékekkel szemben teljesítőképes alternatívát nyújt.

A puren cég a purenittel innovatív, erőforrás-kímélő, PIR keményhab alapú szerkezeti alapanyagot teremtett, olyat, amely sokoldalúan felhasználható. Különösen nagy a fa alapanyagokkal szemben tapasztalható előnye, ha a passzívházak építésénél keletkező hőhidak elkerüléséről van szó.
purenit homlokzati szerkezet

purenit építő- és szigetelőanyag

A purenit® sokkal több, mint szerkezeti anyag. Számtalan alkalmazási lehetősége, a legkülönbözőbb szakmákban és termékterületeken történő feldolgozáskor mutatott sok kitűnő tulajdonsága alapján a purenit® sokoldalú funkcionális alapanyagnak számít. A purenit® FCKW- és HFCKW-mentes (PUR/PIR) keményhab alapú poliuretán termék, jó hőszigetelési értékekkel. A kiváló teljesítményű funkcionális alapanyag minden famegmunkáló géppel feldolgozható, újrahasznosítható és nyers állapotban kasírozatlan. Kimagasló összetételének köszönhetően a purenit® csavarozható, párastabil, kemény, könnyű, jól megmunkálható, hőálló, hőszigetelő, vegyszerekkel szemben ellenálló, valamint kasírozható és kombinálható más anyagokkal. Ezenkívül nagymértékű szilárdságával is kitűnik.

purenit a bútorgyártásban purenit purenit bútorlap

A könnyű feldolgozhatóság a purenit®-et különösen vonzóvá teszi a bútorgyártás számára. A purenit® a fához hasonlóan munkálható meg. Emellett a purenit® számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel a fa és a fa-alapú anyagok nem rendelkeznek. Így a párás helyiségek bútorai számára előny, hogy a purenit® érzéketlen a párára és nem duzzad. Akár fürdőszoba, wellness-helyiség, konyha vagy labor – a purenit® bútorok és munkafelületek megtartják formájukat. Tehát ha megsérülne a fedőréteg, az nem okoz gondot. A purenit® ellenáll a nedvességnek, sőt a vegyszereknek is (ellenáll savaknak, lúgoknak, oldószereknek).

A purenit termékkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a puren GmbH munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2045 Törökbálint, Tópark utca 3.
E-mail:
Web: www.puren.hu
Speckmann Thorsten
külkereskedelmi igazgató  
   
A puren már négy évtizede meghatározó a PUR/PIR szerkezeti alapanyagok piacán. Az építőipar számára előállított termékek palettája – csak néhányat kiemelve – a lapos- és magas, valamint lejtéssel készített tetők, homlokzatok, mennyezeti hőszigetelés számára készült termékektől az olyan speciális termékekig terjed, mint például a zöldtetők, padlószigetelések, szigetelésvédők, vagy éppen a felújítandó tetők számára készült produktumok.
További hírek a Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  purenit  puren  építőanyag  szigetelőanyag  burkolat  bútorlap