Purenit univerzálisan használható építő- és szigetelőanyag

Innovatív, erőforrás-kímélő, PIR keményhab alapú szerkezeti alapanyag

Jóformán egyetlen másik anyag – legyen az építő-, szigetelő- vagy alapanyag – sem egyesít magában annyi építészeti előnyt mint a purenit®. A purenit® új mércét állít fel akár homlokzat kialakítására szolgáló szerkezeti elemként, kiváló minőségű ablakok gyártásának nyersanyagaként, térelválasztók alapanyagaként vagy tartós és kiváló minőségű ajtók kiindulási anyagaként.

A folyamatosan növekvő energiaköltségek idején a hőhidak teljesen elfogadhatatlanok. Az épületek kiváló minőségű szigetelése nem csak a szigetelőanyagburok kérdése, hanem következetes módon a homlokzati szerkezetek, nyílászárók és sok más épületelem részleteiből tevődik össze.

Alapjában véve a purenit® háromszorosan jó, mert a kitűnő mechanikai tulajdonságok mellett, amelyek az építőiparban a gazdaságos feldolgozás érdekében olyan fontosak, a purenit® kitűnő szigetelési értékei és jó páraáteresztő képessége is meggyőző.
Anyagtípustól függően a purenit® nyers sűrűsége kb. 400 ... 700 kg/m³, a purenit® könnyű, és csekély súlyterhelést okoz. Homogén anyagszerkezete és sűrűsége pedig kiváló szigetelési értékeket biztosít. Nem csoda hát, hogy a purenit® a faalapú termékekkel szemben teljesítőképes alternatívát nyújt.

A puren cég a purenittel innovatív, erőforrás-kímélő, PIR keményhab alapú szerkezeti alapanyagot teremtett, olyat, amely sokoldalúan felhasználható. Különösen nagy a fa alapanyagokkal szemben tapasztalható előnye, ha a passzívházak építésénél keletkező hőhidak elkerüléséről van szó.
purenit homlokzati szerkezet
purenit homlokzati szerkezet
purenit építő- és szigetelőanyag
purenit építő- és szigetelőanyag
A purenit® sokkal több, mint szerkezeti anyag. Számtalan alkalmazási lehetősége, a legkülönbözőbb szakmákban és termékterületeken történő feldolgozáskor mutatott sok kitűnő tulajdonsága alapján a purenit® sokoldalú funkcionális alapanyagnak számít. A purenit® FCKW- és HFCKW-mentes (PUR/PIR) keményhab alapú poliuretán termék, jó hőszigetelési értékekkel. A kiváló teljesítményű funkcionális alapanyag minden famegmunkáló géppel feldolgozható, újrahasznosítható és nyers állapotban kasírozatlan. Kimagasló összetételének köszönhetően a purenit® csavarozható, párastabil, kemény, könnyű, jól megmunkálható, hőálló, hőszigetelő, vegyszerekkel szemben ellenálló, valamint kasírozható és kombinálható más anyagokkal. Ezenkívül nagymértékű szilárdságával is kitűnik.
purenit a bútorgyártásban
purenit a bútorgyártásban
purenit
purenit
purenit bútorlap
purenit bútorlap
A könnyű feldolgozhatóság a purenit®-et különösen vonzóvá teszi a bútorgyártás számára. A purenit® a fához hasonlóan munkálható meg. Emellett a purenit® számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel a fa és a fa-alapú anyagok nem rendelkeznek. Így a párás helyiségek bútorai számára előny, hogy a purenit® érzéketlen a párára és nem duzzad. Akár fürdőszoba, wellness-helyiség, konyha vagy labor – a purenit® bútorok és munkafelületek megtartják formájukat. Tehát ha megsérülne a fedőréteg, az nem okoz gondot. A purenit® ellenáll a nedvességnek, sőt a vegyszereknek is (ellenáll savaknak, lúgoknak, oldószereknek).
A purenit termékkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a puren GmbH munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
purenit univerzális építő- és szigetelőanyag
 
purenit univerzális építő- és szigetelőanyag

A purenit® egy (PUR/PIR-) keményhab alapú, fluorklór-szénhidrogénektől és halogénezett fluorklór-szénhidrogénektől mentes, nagy hőszigetelő képességű poliuretán. A nagyteljesítményű funkcionális szerkezeti anyag minden famegmunkáló géppel megmunkálható, újrahasznosítható és alapkivitelben nem kasírozott. Páratlan receptúrája miatt a purenit® csavarozható, kemény, könnyű, egyszerűen megmunkálható, hőálló, hőszigetelő, vegyszerálló, valamint kasírozható és más anyagokkal párosítható, ezen kívül nagyfokú szilárdsággal rendelkezik.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...