Lapostetők attikái purenittel

Lapostetők szegélyeinek kialakítására, hőhídmentes kivitelezéssel

A puren GmbH a magas- és lapostetőkhöz, padlókhoz és a homlokzatokra szánt hőszigetelőanyagai mellett a lapostetők szegélyeinek kialakítására alkalmas purenit attikaelemei járulnak hozzá a hőhídmentes kivitelezéshez.

Különösen a felújításoknál gyakori probléma, hogy vagy nincs attika, vagy nem elég magas ahhoz, hogy az új - általában plusz rétegekkel is kiegészített és megnövelt hőszigetelésű - tetőrétegrend vastagságát felvegye. A fa- vagy betonattikák hőhíd kialakulásával járhatnak, ezt elkerülhetjük a purenit (poliuretán keményhab) alkalmazásával, amelynek hővezetési tényezője kisebb, mint 0,080 W/mK. De ugyanígy új épületeknél, különösen passzívházaknál is nagyon praktikus megoldás a purenit attikaelem, épületszerkezeti és hőtechnikai szempontból is.

purenit attikaelem beépítése
purenit attikaelem beépítése
Az attikaelem két purenit táblából áll, amelyek a biztos vízelvezetés céljából úgy vannak kialakítva, hogy a felső elem eleve biztosítsa a szükséges lejtést. Az egyik tábla 80 mm vastag, az épület tartószerkezetéhez kereskedelemben kapható rögzítőelemekkel erősíthető hozzá. Ehhez kapcsolódik nagyjából merőlegesen a 25 milliméteres másik elem, az egymáshoz rögzítésükhöz a csavarokat a purenit elemekkel együtt, kompletten szállítják. Ezután következhetnek a lapostető kivitelezésének további lépései a szokásos sorrendben. A felső elem konzolos kinyúlása 18 centiméter vastagságig teszi lehetővé a homlokzati hőszigetelést, ez a tető és a homlokzat találkozásának optimális hőszigetelését is biztosítja. A jó épületenergetikai jellemzők mellett az anyag rendkívül időtálló, korhadásmentes, szilárd, mechanikailag terhelhető és ellenáll a nedvességnek. Csavarozással rögzíthető, a megmunkálásához a szokásos famegmunkáló gépek alkalmazhatók és minden járatos ragasztórendszer is használható. A puren GmbH a kölni Dach+Holz nemzetközi vásáron jelentette be, hogy hőszigetelő anyagaik hővezetési tényezőjét tovább csökkentették, így még inkább jellemző rájuk, hogy kisebb vastagságban is jól hőszigetelnek és a többi - fa-, üveg- és kőzetgyapot - termékkel szembeni előnyük is tovább nőtt.
  Összefoglalóan a purenit attikaelem előnyei:
 • 18 cm vastag homlokzati hőszigetelés fogadására alkalmas
 • lejtéskiképzéssel, mindkét oldalon alkalmazható
 • tűz esetén nem izzik, nem olvad meg, nem csepeg
 • a hővezetési tényezője λ≤ 0,080 W/mK
 • -50 °C foktól +100 °C fokig alkalmazható, rövid ideig egészen +220°C fokig
 • nyomószilárdsága ≥1,8 MPa
 • időtálló, korhadásmentes
 • nedvességálló
 • szilárd, mechanikus terhelésekkel szemben ellenálló
 • nem érzékeny az építőiparban általában használt vegyi anyagokra
 • az összes szokásos ragasztórendszer alkalmazható
 • a szokásos famegmunkáló gépekkel megmunkálható
 • csavarozható
 • energetikailag újrafelhasználható
Purenit attika elem
Purenit attika elem
A purenit táblákkal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha az attikaelemmel kapcsolatban további információt, katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a puren GmbH munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
purenit univerzális építő- és szigetelőanyag
 
purenit univerzális építő- és szigetelőanyag

A purenit® egy (PUR/PIR-) keményhab alapú, fluorklór-szénhidrogénektől és halogénezett fluorklór-szénhidrogénektől mentes, nagy hőszigetelő képességű poliuretán. A nagyteljesítményű funkcionális szerkezeti anyag minden famegmunkáló géppel megmunkálható, újrahasznosítható és alapkivitelben nem kasírozott. Páratlan receptúrája miatt a purenit® csavarozható, kemény, könnyű, egyszerűen megmunkálható, hőálló, hőszigetelő, vegyszerálló, valamint kasírozható és más anyagokkal párosítható, ezen kívül nagyfokú szilárdsággal rendelkezik.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...