proidea.hu online termékinformációs katalógus

Pinical tető- és homlokzatburkolat


2011. június 21.

Háromdimenziós forma alumíniumból

Kutatási és Fejlesztési Csarnok - Semperit, Wimpassin
Reichstag épületének kupolája, Berlin
A modern építészetben az épület díszítésének lényeges elemei a háromdimenziós, hajlított, szabadon alakított formák, melyek egyre gyakrabban kerülnek alkalmazásra. Eddig a kreatív kialakításnak műszaki határai voltak, de most a Pinical világszerte egyedülálló új lehetőségeket nyit meg. A sima, tömör és háromdimenziós kialakítású felületek különösen hatékony módon valósíthatók meg, teljesen hézagmentesen, látható hézagok vagy perem átlapolások nélkül.
A Pinical kiváló minőségű hengerelt alumíniumprofilokból áll, melyek szerelt állapotban hézagmentes felületet eredményeznek. A profilok megfelelő meghajlítását már a gyártócsarnokban elvégzik. Egy speciális számítógépprogram a pontos tervek alapján kiszámítja a profilok egyedi alakváltozását, mely profilok azután megvalósíthatók az erre a célra kifejlesztett gépekkel. A nem látható épületre rögzítés egyaránt egyszerű és stabil - az alumíniumprofilokat egymásba akasztják és rácsavarozzák a keretszerkezetre. Egyszerűbben és tartósabban nem lehet megvalósítani az építészetileg rendkívüli felületkialakításokat.
A PREFA az alumínium tetőfedési rendszerek specialistája. Semmilyen más anyag sem rendelkezik ilyen sokféle előnnyel: Az alumínium könnyű és kis ráfordítással alakítható, de ennek ellenére rendkívül stabil és teljesen rozsdamentes, és ezáltal nem igényel karbantartást. Az egyedi kialakítást biztosítja az a lehetőség, hogy a Pinical-t bármely tetszőleges RAL-színre lehet fényezni. A környezetnek is megfelel, mert az alumínium 100%-ig újrahasznosítható.
E+G Csarnok - Múzeum Negyed, Bécs
Transzformátorállomás - Zentrale Verbund Austrian Power Grid AG, Bécs

A Pinical alumínium lemezzel kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a PREFA Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Postacím: H-2058 Budaörs, Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
pénzügyi- és logisztikai vezető  
   
   
   
   
Az alumínium feldolgozása terén szerzett hihetetlen tapasztalatnak köszönhetően a PREFA-nak nincs versenytársa az alumínium tetőfedőanyagok és ereszcsatornarendszerek gyártása terén. 1946-ban a salzburgi Gödl bádogos és tetőfedőmester kifejlesztette az alumínium cseréplemezt, amelynek a PREFA nevet adta. 1966-ban jelent meg a piacon az egységes PREFA termékcsoport Ausztriában. Ez még natúr fedőelemekből állt. Ezt 1978-ban követte az első ráégetett lakkbevonattal ellátott PREFA cseréplemez és a bevonatos alumíniumszalagok piaci bevezetése a bádogosok igényeinek kielégítésére. 1990-től kezdődően a PREFA folyamatosan építette ki hálózatát a nyugat-európai országokban (Németország, Hollandia, Svájc), majd 2003-tól a közép-kelet-európai országokban alapítottak leányvállalatokat (Csehország, Magyarország, Lengyelország). Jelenleg két gyáregységben - Ausztriában (Marktl/Lilienfeld), Németországban (Wasungen) - állítják elő a PREFA Hungária Kft. által forgalmazott termékeket. A PREFA termékek alapanyaga alumíniumötvözet (AlMn1Mg0,5 az EN 573 szabvány szerint), a festékbevonat pedig korszerű PP99 poliamid-poliuretán lakkbevonat. Minden termék megfelel az EN, DIN, ÖNORM szabványok előírásainak, valamint a hatályos magyar előírásoknak (ÉME A-736/2001).
További hírek a Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  prefa  pinical  burkolat  tető  homlokzat  profil  lemez  alumínium