Penetron Pulver és Admix vízzáró anyagok a Chem-Betontól

Szerkezetileg ép, új vagy régi betonon egyaránt alkalmazhatóak

Penetron Pulver
A Penetron egy integrált kristályos vízzáró felületkezelő anyag, amely vízzárást és a vegyi hatások elleni védelmet biztosít a betonnak. A Penetron Portland cementből, speciálisan kezelt kvarchomokból és aktív vegyszerek keverékéből áll. A Penetront alkalmazás előtt mindössze vízzel kell összekeverni. A Penetron betonfelületre való felhordásakor az aktív vegyszerek elegyednek a beton hajszálereiben lévő nedvességgel és oltatlan mésszel, oldhatatlan kristályszerkezetet hoznak létre. Ezek a kristályok kitöltik a betonban lévő pórusokat így kisebb zsugorodási repedéseket jönnek létre és ezek megakadályozzák a víz további bejutását (nyomás alatt is). A Penetron azonban lehetővé teszi, hogy a gőz keresztülhaladjon az anyag szerkezetén (vagyis a beton képes a "lélegzésre"). A vízzáráson kívül a Penetron megvédi a beton szerkezetét a tengervíztől, a szennyvíztől, az agresszív talajvíztől, és sok egyéb agresszív kémiai oldat hatásától. A Penetron ivóvízzel érintkezhet, ezért különösen jól alkalmazható ivóvíztartályokban, tározókban, vízkezelő üzemekben, stb. A Penetron nem dekorációs anyag.

Penetron Admix
A Penetron Admix egy integrált, kristályos, vízzáró adalékanyag, amelyet az adagolás során kell hozzáadni a betonkeverékhez. A Penetron Admix Portland cementből, nagyon finoman kezelt kvarchomokból és különböző szabadalmazott, aktív vegyszerekből áll. Ezek az aktív vegyszerek reakcióba lépnek a friss beton nedvességtartalmával és a cementhidratáció melléktermékeivel, majd katalitikus reakciót indítanak el, amelynek eredményeként oldhatatlan kristályok jönnek létre a beton pórusaiban és hajszálereiben. Ezáltal a beton állandó védelmet kap a víz és egyéb folyadékok bármilyen irányból történő beszivárgásától. A kezelés ezen kívül megvédi a betont a kedvezőtlen időjárási körülmények okozta károsodástól is.

Ajánlott alkalmazási területek:
A Penetron szerkezetileg ép, új vagy régi betonon alkalmazható, akár a beton nyomással terhelt, vagy nyomás nélküli (tehát vízzel érintkező vagy nem érintkező) oldalán.
Hidak, stb.  
Penetron termékek
Penetron termékek
Nem mérgező, ivóvízzel is érintkezhet (NSF 61).  
Hatásmechanizmus
Hatásmechanizmus


Ha a Penetron termékekkel kapcsolatban további információkra van szüksége, kattintson a hír alatt megjelenő terméksorra, vagy küldje el kérdését, árajánlat-kérését a Chem-Beton 2000 Kft. munkatársának az alábbi Információkérés gomb segítségével.
 

Kategóriák

Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...