proidea.hu online termékinformációs katalógus

Penetron Admix betonadalékszer


2010. március 08.

A kristályok teljesen megállítják a vízátfolyást a betonban

Penetron Admix betonadalékszer  
Amikor a kivitelezés során friss betont a már szilárd, kikeményedett betonra öntenek, az alacsony tapadás, csekély összekötődés, ismert probléma. Ezek az érintkezési felületek gyenge pontokká válnak, ahol a víz a szerkezetbe nagyon könnyen be, illetve áthatolhat. Ahogy ezt minden szakértő a gyakorlati tapasztalatok alapján tanúsítani tudja, a repedésképződés (zsugorodás, vagy más ok miatt) alig elkerülhető, mindig nagy odafigyelést igénylő probléma, kockázati tényező.
(Ezért tesz különbséget a szakirodalom is a beton anyag vízzárósága és a beton szerkezet vízzárósága között. Előbbinek nagy biztonsággal meg tudnak felelni a betongyári hagyományos vízzáró betonok, utóbbinál ezek a betonok számottevő meghibásodási rizikót hordoznak)

A gyakorlatban már régen bizonyított, hogy a cementsúly 1%-ában Penetron Admix hozzáadása a frissbetonhoz, hatásos megoldást nyújt, az ilyen gyenge pontoknál bejövő víz megállítására. Ezt a képességet egy sor különleges teszttel demonstrálták az MFPA lipcsei kutató intézetében.
Ezen tesztek egyikénél 1%-os Penetron Admix-betont öntöttek már megszilárdult betonra és a megszilárdulás után mesterségesen 0,2; 0,25; és 0,3 mm szélességű repedéseket hoztak létre bennük. Ezekre a repedésekre először 0,1 bar-os víznyomást engedtek. Miután a Penetron kristályok a vízátfolyást teljesen megállították, emelték a víznyomást 0,5, később 1 bar-ra. Ez a teszt is világosan mutatja, mennyire hatékonyan vesznek részt a Penetron kristályok a vízátfolyások megállításában.

2007 áprilisában a nemzetközileg magasan elismert brazil IPT intézet (Technológiai Kutatóközpont Sao Paolo, Brazília) az alább ismertetett kísérlet jegyzőkönyve alapján megállapította, hogy a Penetron Admixxal kezelt beton a folyamatos víznyomás ellenére is kiszárad:
Porózus, (20 MPa) Penetron Admixxal készített beton mintát folyamatosan 0,7 MPa (77 méteres vízoszlop) víznyomásnak lett kitéve. A mintát 4 hétig figyelték. A következő képek mutatják a kiszáradás mértékét:
A Penetron kristályok a vízátfolyást teljesen megállítják
A víznyomás kezdete utáni 7.nap   14. nap   21. nap   28.nap
A víznyomás kezdete utáni 7.nap   14. nap   21. nap 
  28.nap
A csúcsminőségű betonkristályosító anyagok új irányelveket vezettek be a betonszigetelés és a betonfelújítás területén. Az évtizedeken át intenzíven és a legmagasabb fokon folytatott kutatási eredmények, valamint a gyakorlati projekttapasztalatok is kiválóan bizonyítják, hogy a betonszerkezetek ezzel a módszerrel hatásosan szigeteltek és hosszú évtizedekig védettek lesznek. A hagyományos membránszigetelésről a magasminőségű kristályosodó tömbszigetelésre történő váltás igazi áttörést jelent a betonszigetelés területén.
A Penetron® termékek biztosítják a szerkezetek szigeteltségét a később megjelenő repedésekkel szemben is, ami jelentős kivitelezői-üzemeltetői biztonságot jelent a legalább ilyen jelentős kivitelezési idő rövidülése és költségmegtakarítás mellett (pl.: hagyományos teknőszigetelés, szigetelés tartó fal stb. elhagyása). A Penetronnal kezelt betonszerkezeteknél semmilyen bevonatszigetelés alkalmazására nincs szükség.

A Penetron Admix betonadalékszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Chem-Beton 2000 Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-8628 Nagycsepely, Dózsa Gy. u. 2.
Telefon: +36 30 700 8522
Fax: +36 84 367 594
E-mail:
Web: www.penetron.hu
   
   
   
   
   
Márkanevek: Penetron
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Penetron  Admix  betonadalékszer  Chem-Beton  2000  betonkristály