Penetron Admix betonadalékszer

A kristályok teljesen megállítják a vízátfolyást a betonban

Penetron Admix betonadalékszer
Penetron Admix betonadalékszer
Amikor a kivitelezés során friss betont a már szilárd, kikeményedett betonra öntenek, az alacsony tapadás, csekély összekötődés, ismert probléma. Ezek az érintkezési felületek gyenge pontokká válnak, ahol a víz a szerkezetbe nagyon könnyen be, illetve áthatolhat. Ahogy ezt minden szakértő a gyakorlati tapasztalatok alapján tanúsítani tudja, a repedésképződés (zsugorodás, vagy más ok miatt) alig elkerülhető, mindig nagy odafigyelést igénylő probléma, kockázati tényező.
(Ezért tesz különbséget a szakirodalom is a beton anyag vízzárósága és a beton szerkezet vízzárósága között. Előbbinek nagy biztonsággal meg tudnak felelni a betongyári hagyományos vízzáró betonok, utóbbinál ezek a betonok számottevő meghibásodási rizikót hordoznak)

A gyakorlatban már régen bizonyított, hogy a cementsúly 1%-ában Penetron Admix hozzáadása a frissbetonhoz, hatásos megoldást nyújt, az ilyen gyenge pontoknál bejövő víz megállítására. Ezt a képességet egy sor különleges teszttel demonstrálták az MFPA lipcsei kutató intézetében.
Ezen tesztek egyikénél 1%-os Penetron Admix-betont öntöttek már megszilárdult betonra és a megszilárdulás után mesterségesen 0,2; 0,25; és 0,3 mm szélességű repedéseket hoztak létre bennük. Ezekre a repedésekre először 0,1 bar-os víznyomást engedtek. Miután a Penetron kristályok a vízátfolyást teljesen megállították, emelték a víznyomást 0,5, később 1 bar-ra. Ez a teszt is világosan mutatja, mennyire hatékonyan vesznek részt a Penetron kristályok a vízátfolyások megállításában.

2007 áprilisában a nemzetközileg magasan elismert brazil IPT intézet (Technológiai Kutatóközpont Sao Paolo, Brazília) az alább ismertetett kísérlet jegyzőkönyve alapján megállapította, hogy a Penetron Admixxal kezelt beton a folyamatos víznyomás ellenére is kiszárad:
Porózus, (20 MPa) Penetron Admixxal készített beton mintát folyamatosan 0,7 MPa (77 méteres vízoszlop) víznyomásnak lett kitéve. A mintát 4 hétig figyelték. A következő képek mutatják a kiszáradás mértékét:
A Penetron kristályok a vízátfolyást teljesen megállítják
A Penetron kristályok a vízátfolyást teljesen megállítják
A víznyomás kezdete utáni 7.nap
A víznyomás kezdete utáni 7.nap
A víznyomás kezdete utáni 7.nap
14. nap
14. nap
21. nap
21. nap
28.nap
28.nap
A csúcsminőségű betonkristályosító anyagok új irányelveket vezettek be a betonszigetelés és a betonfelújítás területén. Az évtizedeken át intenzíven és a legmagasabb fokon folytatott kutatási eredmények, valamint a gyakorlati projekttapasztalatok is kiválóan bizonyítják, hogy a betonszerkezetek ezzel a módszerrel hatásosan szigeteltek és hosszú évtizedekig védettek lesznek. A hagyományos membránszigetelésről a magasminőségű kristályosodó tömbszigetelésre történő váltás igazi áttörést jelent a betonszigetelés területén.
A Penetron® termékek biztosítják a szerkezetek szigeteltségét a később megjelenő repedésekkel szemben is, ami jelentős kivitelezői-üzemeltetői biztonságot jelent a legalább ilyen jelentős kivitelezési idő rövidülése és költségmegtakarítás mellett (pl.: hagyományos teknőszigetelés, szigetelés tartó fal stb. elhagyása). A Penetronnal kezelt betonszerkezeteknél semmilyen bevonatszigetelés alkalmazására nincs szükség.

A Penetron Admix betonadalékszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Chem-Beton 2000 Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kategóriák

Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...