Padlap XL méretben

Családi házak utólagos hőszigetelésére

A Padlap nevű termék elsősorban a családi házak utólagos hőszigetelésére lett kifejlesztve. A legfontosabb szempont az volt, hogy egyszerű kéziszerszámokkal, házilagosan is kivitelezhető megoldást hozzanak létre. Az előnyös tulajdonságok viszont egy nagyléptékű munka és szakavatott kivitelező gárda esetén is érvényesülnek.

Az elmúlt években Bátaszék központtal a térségben komoly infrastrukturális fejlesztés indult meg. A cél egy olyan integrált intézmény kialakítása volt, amely a bölcsődétől az érettségiig biztosítja a színvonalas nevelést, oktatást, a racionális feladatellátást, a költséghatékony működtetést és a közoktatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférést. A kilenc helyszínen zajló fejlesztéshez hat szakmai együttműködő szervezetet vontak be. A több mint egymilliárd forintos beruházás 1200 gyerek életkörülményét javítja.
Austrotherm Padlap
Austrotherm Padlap
Galéria
Austrotherm Padlap
Austrotherm Padlap
Galéria
Ennek a beruházásnak volt egyik eleme az a tízcsoportos, 250 férőhelyes óvoda is, amely a Fürmann Kft. tervei alapján, az Alisca Bau kivitelezésében épült meg Bátaszéken. Mivel a 960 m²-es padlástér tárolási funkcióját meg szerették volna tartani, ezért a zárófödémre 20 cm vastag Padlap hőszigetelés került. Az eredetileg betervezett OSB lappal burkolt hőszigeteléshez képest a kivitelezés a Padlap lemezekkel jelentősen egyszerűbb, gyorsabb volt. A tagolt tető egy egységét, ami mintegy 200 m² volt, egy három fős brigád 12 munkaóra alatt leszigetelte. Mivel az élőmunka költsége hazánkban is egyre magasabb, ezért a Padlap hőszigeteléssel számottevő költségcsökkenést lehetett elérni. Az új megoldás a műszaki ellenőrök (Füredi Ferenc és Goots Kálmán) tetszését is elnyerte. Az óvoda jó példája annak, hogy az Austrotherm anyagokat milyen széleskörűen lehet alkalmazni. A padlás szigetelésen kívül az aljzat, illetve padlószigetelésre 1400 m² 7 cm vastag AT-N100 került beépítésre, a lábazatra 5 cm vastag Austrotherm Expert® Fix, a hőhidak kiküszöbölésére ugyancsak Austrotherm Expert® Fix, de 10 cm-es vastagságban került. A 280 m² lapostető AT-N100 hőszigetelést és lejtéskorrekciót kapott.
Austrotherm Padlap
Austrotherm Padlap
Galéria
Austrotherm Padlap
Austrotherm Padlap
Galéria
Az Austrotherm Padlappal kapcsolatban további információért kattintson a termékképre, ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni az Austrotherm Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Austrotherm Padlap padlás hőszigetelés

Az Austrotherm Padlap hőszigetelő elemek olyan kétrétegű, társított hőszigetelő táblák, melyeknek alsó rétege AT-N100 lépésálló polisztirol lemez, felső rétege pedig faforgácslap. Régi és új épületeknél egyaránt alkalmazható padlók, födémek hőszigetelésére. Az elemek csap-hornyos élképzésűek, így egy rétegben is hőhídmentes szigetelést adnak, és száraz technológiával szilárd járófelületet képeznek.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Austrotherm Padlap
Optimális megoldás a padlásfödém utólagos szigetelésére
Austrotherm Padlap

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...