proidea.hu online termékinformációs katalógus

Padlap XL méretben


2010. július 28.

Családi házak utólagos hőszigetelésére

A Padlap nevű termék elsősorban a családi házak utólagos hőszigetelésére lett kifejlesztve. A legfontosabb szempont az volt, hogy egyszerű kéziszerszámokkal, házilagosan is kivitelezhető megoldást hozzanak létre. Az előnyös tulajdonságok viszont egy nagyléptékű munka és szakavatott kivitelező gárda esetén is érvényesülnek.

Az elmúlt években Bátaszék központtal a térségben komoly infrastrukturális fejlesztés indult meg. A cél egy olyan integrált intézmény kialakítása volt, amely a bölcsődétől az érettségiig biztosítja a színvonalas nevelést, oktatást, a racionális feladatellátást, a költséghatékony működtetést és a közoktatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférést. A kilenc helyszínen zajló fejlesztéshez hat szakmai együttműködő szervezetet vontak be. A több mint egymilliárd forintos beruházás 1200 gyerek életkörülményét javítja.
Austrotherm Padlap Austrotherm Padlap
Ennek a beruházásnak volt egyik eleme az a tízcsoportos, 250 férőhelyes óvoda is, amely a Fürmann Kft. tervei alapján, az Alisca Bau kivitelezésében épült meg Bátaszéken. Mivel a 960 m²-es padlástér tárolási funkcióját meg szerették volna tartani, ezért a zárófödémre 20 cm vastag Padlap hőszigetelés került. Az eredetileg betervezett OSB lappal burkolt hőszigeteléshez képest a kivitelezés a Padlap lemezekkel jelentősen egyszerűbb, gyorsabb volt. A tagolt tető egy egységét, ami mintegy 200 m² volt, egy három fős brigád 12 munkaóra alatt leszigetelte. Mivel az élőmunka költsége hazánkban is egyre magasabb, ezért a Padlap hőszigeteléssel számottevő költségcsökkenést lehetett elérni. Az új megoldás a műszaki ellenőrök (Füredi Ferenc és Goots Kálmán) tetszését is elnyerte. Az óvoda jó példája annak, hogy az Austrotherm anyagokat milyen széleskörűen lehet alkalmazni. A padlás szigetelésen kívül az aljzat, illetve padlószigetelésre 1400 m² 7 cm vastag AT-N100 került beépítésre, a lábazatra 5 cm vastag Austrotherm Expert® Fix, a hőhidak kiküszöbölésére ugyancsak Austrotherm Expert® Fix, de 10 cm-es vastagságban került. A 280 m² lapostető AT-N100 hőszigetelést és lejtéskorrekciót kapott.
Austrotherm Padlap Austrotherm Padlap

Az Austrotherm Padlappal kapcsolatban további információért kattintson a termékképre, ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni az Austrotherm Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9028 Győr, Fehérvári u. 75.
Telefon: +36 96 515 114
Fax: +36 96 515 120
E-mail:
Web: www.austrotherm.hu
Kruchina Sándor
vezető szaktanácsadó +36 30 226 2993
   
   
   
Az Austrotherm Kft.-t a Győr megyei Állami Építőipari Vállalat és az osztrák Dämmstoffe Nowotny alapította 1990-ben, expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok gyártására. Győrben, a házgyár területén kezdődött meg a termelés 1991. márciusában. A folyamatos gyártmányfejlesztés és az évről évre bővülő forgalom 2001-ben lehetségessé tette a második, gyöngyösi gyár beindítását is.
Márkanevek: Austrotherm EPS, Austrotherm XPS, Expert, Expert Fix, Expert Drén, Expert geodrén, Grafit
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Asutrotherm  padlap  födém  hőszigetelés  hőhíd  technológia  családi  ház  szigetelés  xl